Actualitate Recomandări

Cum vor arăta locuințele pentru tineri care se vor construi pe Aleea Trandafirilor

Proiectul Primăriei Bistrița de a construi primele locuințe eficiente din punct de vedere energetic nZEB plus a fost acceptat pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

”Proiectul Primăriei Bistrița de a construi primele locuințe eficiente din punct de vedere energetic nZEB plus a fost acceptat pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Obiectivul acestei investiții este de a crește accesul la locuințe de calitate pentru tinerii aflați în dificultate, fapt ce va reduce privarea severă de locuințe pentru categoriile și grupurile vulnerabile, în special pentru persoanele din comunitățile marginalizate.

Proiectul ”Construire de locuințe nZEB plus pentru tineri” vizează ridicarea de clădiri noi, eficiente din punct de vedere energetic, care se vor realiza pe amplasamente situate în interiorul municipiului Bistrița.

După cum am mai anunțat, Primăria va utiliza proiectul tip elaborat de către Ministerul Dezvoltării pentru locuințe cu standardul nZEB plus, care va asigura o reducere a nevoii de energie primară cu cel puțin 20% față de cerința de construcție a clădirilor cu standardul precedent nZEB, în conformitate cu liniile directoare naționale.

La Bistrița, se vor construi șase unități locative pentru tinerii care provin din grupuri sau comunități defavorizate, expuse marginalizării. Terenul necesar realizării investiției, aflat în proprietatea publică a municipiului, este situat pe Aleea Trandafirilor și corespunde suprafeței ocupate de fostul punct termic nr. 3, pentru care municipalitatea a dispus demolarea, intervenția în acest sens fiind aproape de finalizare.

Valoarea totală a investiției finanțată prin PNRR este de 2.580.044,66 lei (524.111,70 euro) cu TVA”, spune primarul Ioan Turc într-o postare pe Facebook.

Clădirea va fi eficientă din punct de vedere energetic, având standardul nZEB plus (near zero-energy building), și va ocupa o suprafață de 314 metri pătrați, cu 6 apartamente, pe 3 niveluri (P+E+M), după un proiect tip elaborat de către Ministerul Dezvoltării.

Primarul Bistriței, Ioan Turc, declarat că locuințele vor fi repartizate ”unor tineri cu performanțe deosebite, dar cu probleme de natură socială”.

2 comentarii

  • Arată mai bine și ar fi mai necesară acolo o parcare, sunt multe alte locuri în noile cartiere din Bistrița unde ar fi avut spațiu blocul, însă unde nu este cap acolo sunt specialiști din primărie.

    18
    2
  • am fost tineri si nu ne-a dat nimeni nimic. Noi astia decreteii…. nimic…in schimb facem acum blocuri sociale pentru puturosi si blocuri pentru tinerii urmasi ai unor politicieni, directori sefi etc…… noi prostii lucram pana picam iesim la pensie cand suntem terminati, pensii mici, da tinerii de azi trebuie musai sa aiba case puse pe tava de administratie!! asa sunt unii….norocosi…ce sa faci. As vrea odata un primar sa dea si celor care muncesc ceva!!! orice!!! o strangere de mana virtula, un multumesc fraierilor ca ne tineti in spate pe toti…..

    27
    1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS