Social

Cum vrea Daea să ajute fermierii mici să își vândă marfa ca să nu să mai stea cu ea în fața porții

România are nevoie de propria rețea comercială, crede ministrul Agriculturii, Petre Daea, impresionat de țăranii care stau cu produse la poarta casei așteptând un consumator și cărora li se umezesc ochii de bucurie când văd că oprește o mașină și au cui da și ei ”bruma de produs” pe care o scot.

”Un lucru pe care mi l-au cerut fermierii (cu care s-a întâlnit la Sânmihaiu de Câmpie – n.r.) este să le dau sprijin în valorificarea producției și să le dăm sprijin fermierilor mici pentru că ei se trezesc la același program cu fermierii mari. Dacă ai o vacă sau 200, tot la programul vacii te trezești, tot de dimineață. E adevărat că este alt volum de muncă, alte cheltuieli și alte eforturi, dar, din acest punct de vedere, fermierul se gândește cum își valorifică și el munca pe care a depus-o în condițiile în care nu are corespondent în afacerea lui. Corespondentul în afacerea lui este valorificarea producției. Din acest punct de vedere, le-am dat răspunsul că voi continua programele pe care le-am început și pe care le-a derulat foarte bine Adrian Chesnoiu. El a continuat programele pe care le-am început în 2017, 2018, 2019 cu întreruperea aceea atât de dureroasă pentru țară. Cel mai mare rău în agricultură este atunci când întrerupi programele în agricultură”, a spus Petre Daea.


Ministrul Agriculturii a reluat vechea sa idee potrivit căreia un obiectiv important este acela ca România să aibă ”rețeaua comercială proprie în țară”.

”Fără realizarea unei rețele comerciale proprii, România nu își poate îndeplini obiectivele statale pe care le are. Avem peste tot la poarta oamenilor ouă, tomate, ceapă. Orice produs pe care-l obține cu mâna lui îl scoate la drum și stă pe un scaun așteptând un consumator și i se umzesc ochii de bucurie când vede că oprește o mașină și i se naște și lui instantaneu această satisfacție că are și el cui da bruma de produs pe care o scoate. Eu continui programele, vor dezvolta și altele, căutând soluțiile momentului, mai ales pentru construcția viitorului în România. Nu este ușor. Avem posibilități enorme. Avem sursa de bani de la UE și trebuie să îi luăm pe toți, iar cele două agenții, APIA și AFIR, au norme clare de absorbție a fondurilor europene. În noul concept al UE, finanțarea se duce spre fermele mici și spre zonele ecologice. Am în vedere și faptul că cercetarea în România trebuie să intre într-un dispozitiv de lucru foarte atent în zona aceasta de găsire a soluțiilor pentru schimbările climatice, ca răspuns prin soiuri, prin tehnologii, prin metode de lucru”, a spus Petre Daea.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, și-a propus, în urmă cu câțiva ani, să revoluționeze comerțul agro-alimentar și să încurajeze producătorii români. Ministrul a insistat și pe contracararea concurenței neloiale pe care o fac multinaționalele. Într-un final, Ministerul Agriculturii a reușit să înființeze Casa Română de Comerț Agroalimentar ”Unirea”. Înființarea Casei Române de Comerț Agroalimentar ”Unirea” a fost aprobată într-un cadru festiv, în ședința de Guvern de la Alba Iulia, în contextul aniversării centenare a Marii Uniri a României. Ajunși la guvernare, liberalii au îngropat proiectul.

Anul acesta, Guvernul Ciucă a decis că va aloca 100 de milioane de euro Casei de Comerț Unirea după ce aceasta în ultimii 2 ani şi jumătate nu a mai funcţionat. Singurele magazine care au fost deschise au fost o „brânzărie” în Sibiu și un magazin în București. Ambele s-au închis însă pentru că firma deținută de statul român nu a putut plăti marfa luată de la producători.

Ministrul Agriculturii a vizitat, în acest sfârșit de săptămână, comuna Sânmihaiu de Câmpie.

10 comentarii

 • A facut in judet vreo 12 depozite de fructe .
  Atunci a vrut sa protejeze producatoful…acum consumatorul!

 • Tovarasu daia tot cu mentalitate comunistoida a ramas .
  Nu de o noua retea comerciala ,din start falimentara ,e nevoie ci de produse de calitate , ceea ce nu gasim la produsele micilor agricultori .
  Poti face 7 retele, ca atat timp cat productia nu e de calitate ,micii producatori tot faliti vor ramane .

  • E scandal mare că Daea a avut carnet de membru PCR. Carnet de membru a avut și Werner pe lare l-ai votat de 2 ori ! Carnet de membru a avut și Bă$e$cu pe care l-ai votat tot de 2 ori, în plus Petrov a fost și turnător la securitate !!! Așa că rechinule de pe Bârgău GURA MICĂ !

  • D’aia a plouat in timis ca daea are sablonul cu harta romaniei in geanta (de pe vremea lui ) si cu pixul baga in gaura judetului si ploua…unii isi baga altceva in astfel de politieni care par ….ca fac ceva!

 • Cooperativa Unirea a fost, este si va fi un robinet pentru scurgerea banilor de la buget prin angajari de personal si achizitii de produse dirijate de partid. Masuri populiste, propaganda pentru prosti si bani pentru partid.

 • Văd că propaganda haștagistă face eforturi mari să-l discrediteze pe Daea. Oricât s-ar screme acești neterminați, Daea e singurul ministru din acest guvern cu epoleți care chiar se pricepe la domeniul în care a fost pus.

  • La ce se pricepe ?
   La agricultura socialista ?
   Socialismul ca intreg este o utopie sinistra !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS