Actualitate

Curse regulate Unirea – Pârtia Cocoș. Orele de plecare. FOTO înainte de deschiderea pârtiei

ACTUALIZARE Cu prilejul deschiderii Pârtiei Cocoş în data de vineri 26 ianuarie, operatorul serviciilor de transport în comun SC Transmixt SA pune la dispoziția celor interesați curse regulate pe traseul Stația nr. 55 (Unirea nr. 254) – Stația Pârtia Cocoș și retur, anunță municipalitatea.

Pentru zilele de 26-28 ianuarie, orele de plecare din stația nr. 55 Unirea sunt: 09.00, 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 și 16.00, iar orele de plecare din stația de la Pârtia Cocoș sunt: 09.30, 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30, 15.30 și 16.30.

Prețul unei călătorii este de 1,80 lei.

Pârtia Cocoş va fi deschisă vineri dimineaţa la ora 9.00. Programul de funcționare al telescaunului pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică va fi între orele 9.00-16.00. Prețul unui abonament de o zi pentru adulți este de 30 lei, abonament de o zi pentru tineri între 15-18 ani și persoane peste 65 de ani este de 20 lei, iar pentru copii prețul abonamentului este de 10 lei.

Schiorii vor fi singurii care vor avea acces pe telescaun. Deocamdată, plimbările pentru admirat peisajul nu sunt permise. La baza pârtiei vor fi unităţi de alimentaţie publică şi puncte din care vor putea fi închiriate schiuri, clăpari şi căşti. În nocturnă se va putea schia începând de luni 29 ianuarie.

Pârtia Cocoş are o lungime de 1.300 m, transportul pe cablu este asigurat de telescaun cu 4 locuri, iar capacitatea de transport este de 1.300 de persoane pe oră.

Logo-ul Pârtiei Cocoș este un struț ”tricolor” care schiază. În 2011, struțul a devenit mascota Bistriței.

În imaginile de mai jos puteți vedea cum se prezintă Pârtia Cocoș. Foto: Lucian Relea

15 comentarii

 • Apropo de pârtia Cocoș: La primăria din Bistrița se întâmplă exact ca în bancul cu primăria din Videle unde, când fu Tică, nu fu Tache, când fu Tache, nu fu Tică, când fu Tache și fu Tică, nu fu tuș la găurică.

 • Pentru mulți bistrițeni este foarte clar acuma că primarul Ovidiu Crețu are vocație nord-coreană: viziuni faraonice, trecut roșu, vertical etc. Problema lui este că dl. Ovidiu Crețu nu are și puterea nord-coreeană. Păi dacă ar fi avut-o dădea imediat ordin la sclavi ca să care zăpada pe pârtie cu coșul și s-o împrăștie cu lopata, pe muzică patriotică scoasă din difuzoarele propagandei pesediste, chiar cu riscul de a provoca noi avalanșe prin ședințele de consiliu.

 • Ciudată listă de prețuri…La unele articole sunt trecute cantitățile, la altele, nu. De exemplu: vin fiert=5 lei (ml…?); aripioare pikante=15 lei(bucata…,kilogramul…,suta de grame…?). Sau poate cantitatea o stabileşte vânzătorul…pe moment…după mărimea, sexul, vârsta şi…frumusețea cumpărătorului…
  Doar întreb, nu dau cu parul…

 • Se stie ca aceasta frumoasa partie este realizata cu bani luati imprumut din banca,bani care se platesc din buzunarele a toti cetatenii urbei noastre,ma intreb de ce se fac discriminari oare o platesc doar ce-i care se dau cu schiul,consider ca fiecare cetatean care plateste biletul poate urca si cobora cu fabulosul utilaj.

  • Ați citit interviul cu dl. Crețu?
   A spus clar, că dacă va permite accesul tuturor la telescaun, o să fie coadă.
   Credeți că schiorii au timp să aştepte 10 min. să prindă un loc la telescaun?
   O să permită accesul tuturor, dar nu din prima zi.

 • Din câte văd, pârtia este împărțită între crețofili și crețofobi, struțofili și struțofobi, pesedofili și pesedofobi. Măi Bistriță, măi Bistriță, de ce ești așa pestriță?

  • De ce credeti ca toti tinerii sunt plecati pe cine stie unde? 🙂 si platesc chirii imense in orasele mari? pentru ca oriunde altundeva, unde se face ceva, se apreciaza. In Bistrita tot timpul a fost asa, indiferent cine a fost la putere, pentru ca e un oras cu o majoritate trecuta de 50 de ani si normal ca nu e interesant pentru cineva trecut de 50 ani sa se dea pe partie sau sa mearga la un aquapark sau sa mearga la niste magazine noi sa isi cumpere haine. Credeti ca daca era o majoritate in jur la 30 de ani, mai erau cancanurile astea zilnice pe orice subiect? Lumea e suparata ca nu poate intra in curte de zapada. Pai te bufneste rasul cand vezi asa ceva. Niste putori ordinare care nu ar pune mana sa isi adune in fata casei sau vara sa tunda jungla aia un pic din fata casei. Altundeva iei niste amenzi grase pentru ca nu esti ordonat si nu iti cureti trotuarul sau gazonul din fata. Altceva, lumea e suparata ca de fapt se deschid tot felul de magazine si noutati, ca in orasele civilizate si nu se fac fabrici. Ia incercati sa angajati pe cineva intr-o fabrica, vedeti, vrea sa lucreze? Sau prefera ajutorul social? E vina mea ca nu au pregatire scolara si trebuie sa lucreze pe banda la Leoni, pentru ca atata poate? decat sa lucreze pe un salar de 15 milioane, mai bine acasa frumos pe ajutor, si vin sarbii sau ucrainienii sa ne lucreze, ca la noi nu sunt fabrici si deschidem numai magazine. Ca astia suntem, asta ne e mentalitatea, si Bistrita nu se va schimba prea curand. Indiferent cine a fi la putere, ca toti sunt o apa si un pamant, problema e la gandirea oamenilor. Eu doar ma amuz cand vad ce scrie lumea pe aici, ca daca te apuci sa lasi un comentariu, te bagi in polemici si te iei de cap cand vezi ce raspunsuri si explicatii primesti. Toti fura, unii mai putin, altii mai mult. Numai bine.

 • Anna, matale, când mergi la piață, nu te interesează prețul / kg? Sau cumperi cartofii şi morcovii la bucată? Ori la…grămăjoară…

 • bravo Ana!!!! ::)))) asa este!!! iubitori de scobitori si burti revarsate!!!astia vor cu kilogramul! e clar ca pretul este pentru o portie la aripioare de ex. Da ii drept ca si aia s-au grabit sa puna afisul si au dat prilej carcotasilor care sigur fac totul perfect, sa comenteze! Amu no…asta este.Cine vrea sa priceapa…pricepe

 • Sinteti nedrept! Eu n- am auzit de acest primar sa fi luat mită ,ceva! Altfel era de mult agățat, la citi ani are în primărie! Majoritatea bistritenilor îl apreciază pt.lucrurile facute! Cei contra sigur sînt din opoziție!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.