Actualitate

PNL vrea să anunțe anul acesta ”un candidat redutabil” la Primăria Bistrița. ”Nu mai repetăm greșelile”

Preşedintele PNL Bistriţa, consilierul municipal Sorin Hangan, a declarat că ”bugetul orașului reprezintă esența activității Consiliului Local și executivului. Avem un buget mult mai mic decât anul trecut, iar eu mi-aș fi dorit ca primarul, viceprimarii să susțină interesele orașului. Scăderea veniturilor este foarte mare și nu am văzut nicio îngrijorare din partea dumnealor. Câteva milioane de euro bune pentru că majoritatea de la conducerea țării nu a susținut amendamentul parlamentarilor PNL prin care comunităților le-ar fi revenit cote defalcate mai mari, care acopereau scăderea veniturilor datorată reducerii impozitului pe venit”.

El a afirmat într-o conferință de presă: ”Intrăm în al optulea an de când municipiul plătește dobânzi la credite și, paradoxal, an de an rămânem cu bani în Trezorerie. Managementul este defectuos, iar noi pierdem enorm din această delăsare și neștiință. Facem investiții a căror prioritate nu se justifică, timpul de execuție întotdeauna este foarte lung, costurile – cele mai mari, iar calitatea – de cele mai multe ori îndoielnică. Cerem publicarea tuturor cheltuielilor de la direcțiile din subordinea Primăriei, nu numai pe capitole ci și pe acțiuni. Mereu sunt întrebat despre diverse lucruri care se fac, iar noi avem doar cifre generale, nu știm în amănunt ce se întâmplă. Poate pentru dânșii nu e important un laptop sau mai știu eu ce, dar an de an aceste lucruri pe care le consideră mărunte se adună și înseamnă foarte mulți bani. Acum că avem și pârtie de schi ar fi cazul să ne ocupăm și de viața comunității, care se întinde pe 365 de zile, nu doar când avem zăpadă. Nu mai discutăm de costuri, credit și lungile întârzieri. S-a făcut, se va schia și vom vedea în scurt timp dacă e bine ce s-a făcut. Nu mă bucur dacă lucrurile nu merg, doar trag mereu semnale de alarmă. Vom organiza mai multe întâlniri, cu tinerii, cu doamnele, cu oameni de afaceri, vrem să vedem ce își doresc bistrițenii de la administrație anul acesta, pe buget, și să primim niște propuneri. Sper să vină cât mai mulți, altfel e dificil. Știți marea mea durere, civismul în Bistrița nu prea există. Toată lumea stă acasă comod în fotoliu și înjură, ne bagă pe toți în aceeași oală, lucru care nu cred că e corect”.

Sorin Hangan a menționat că anul acesta ar trebui să fie desemnat candidatul liberalilor la funcția de primar al Bistriței. ”O să facem și noi niște propuneri pentru anul acesta pe bugetul municipiului. Știu că șansele să le trecem la vot sunt mici, am avut aceste experiențe, dar le vom redacta și le vom susține. Asta e opoziția, din 2020 o să le punem în aplicare. Lucrăm la o ofertă generoasă pentru Bistrița, iar eu personal cred că în acest an o să avem și un candidat redutabil. Trebuie să-l anunțăm și noi, nu doar alții. Obligatoriu anul acesta, cel târziu în toamnă. Nu mai repetăm greșelile trecutului”.

9 comentarii

 • Singurul candidat onorabil din zona PNL a fost Alin Seserman. El are studii politice, un doctorat in istorie si a fost consilier foarte multi ani. Pacat ca cei din PNL nu l-au sprijinit cum trebuie.

  • Alin a început ofensiva pe toate planurile. Forțează orice. Inclusiv își scrie singur comentarii da de da de l-a bagă cineva in seama.
   Hai sictir!

  • Numele meu e Darius, pe bune, nu inteleg de ce aveti aversiunea asta pt dl Seserman? Daca aveti mai multe informatii decat mine, va rog sa ma lamuriti. Poate sunt eu un amator si gresesc

 • Este foarte simplu:
  – liderul organizatiei locale este candidatul la primărie.
  -liderul organizatiei judetene este candidatul la functia de Preşedinte al Consiliului Județean
  -liderul organizatiei naționale este candidatul la funcția de Prim Ministru.
  Este valabil pt. toate partidele, nu doar pt. PNL.
  PREFECTURA trebuie desființată. Consiliul Judetean ar putea prelua sarcinile Prefecturii.

 • Hangan este un „destept” care se da cu parfum sa puta bine asa crezand ca-l baga vreo femeie in seaman. De unde sa stie el treaba cu bugetul? El nu a fost in stare sa-si grijeasca bugetul firmei sale,asa de bine la calculat ca a bagato in faliment.Oameni buni va dati seama cine vrea sa ne conduca? Unul ca Hangan sau ca Turc ,tot mai mereu cu capul plin,din acest motiv si-o fi facut crama personala probabil.”DOAMNE VINO SA VEZI CE-A MAI RAMAS DIN NOI”

 • Un candidat bun care a performat în zona privată
  Dl Repede la Rombat, Dl Viciu la Teraplast , ILIES la RAAL ….
  Cât despre dl Hangan sa ne amintească cum votau liberali în USL pentru mărețul proiect al struțului de la cocoș

 • DA TURC A MAI FOST VICEPRIMAR SI NU AM AUZIT DECAT LUCRURI FRUMOASE DE LA CEI CU CARE A LUCRAT. A FOST UN OM DE OMENIE, CAMPUS UNIVERSITAR , PARC INDUSTRIAL SI ALTELE AU FOST PROIECTELE LUI.
  TURC ESTD BUN DE PRIMAR DACA SE DEBARASEAZA DE PUPINCUTISTI PRIMARIEI, LINGAII SI DACA NU ANGAJEAZA TOATE NEAMURILE PUPINCURIDTILOR. FRATE IN SUNT FAMILII INTREGI NIMRNI NU MAI INCAPE DE EI, POSTURI CU DEDICATIE.ASA CA AVETI GRIJA DOMNULE TURC DACA VE TI CANDIDA.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.