Actualitate

Daniel Suciu: Mai pe înțelesul tuturor, cum am ajuns în punctul acesta

Deputaţii au dezbătut, în plenul Camerei Deputaţilor, modificările la Regulamentul Camerei, pentru introducerea de sancţiuni, în cazul unor derapaje, după agresiunea fizică a copreşedintelui AUR, George Simion, la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu. La final, s-au înregistrat 202 voturi ”pentru”.

Parlamentarii își pot pierde 50% din indemnizaţie până la 6 luni dacă desfăşoară bannere în plen sau în sălile comisiilor Camerei Deputaţilor, dacă înregistrează sau transmit în direct şedinţele Camerei Deputaţilor, Biroului Permanent, Comitetului Liderilor Grupurilor Parlamentare sau a comisiilor sau dacă folosesc violenţa fizică sau verbală împotriva unui alt parlamentar, constând în ţipete, injurii, ameninţări, invective, calomnii.

”Mai pe înțelesul tuturor, cum am ajuns în punctul acesta în Parlament:

– când plăcuța suedeză ne-a fost dată nouă restul colegilor de politică au spus mândri că e înalta expresie a conștiinței civice și exprimare politică uzuală

– când au apărut bannere, muzicuțe, boxe și vuvuzele, au spus că suntem demodați și e manifestarea cool a opoziției

– când #rezist punea la cingătoare parlamentari fugăriți, înjurați, era bine că se pedepsea ciuma roșie

– când ai noștri săreau calul, ne ceream de fiecare dată scuze public, iar acele personaje nu se mai regăsesc în Parlament pe listele noastre

– iar când ajungem să oferim bălăcăreală, injurii de maidan și agresiuni, măsuri trebuie luate.

Despre aceste lucruri este vorba, nu despre bărbăția de a înjura meșteșugit, nu despre cenzură, ci doar despre bun simț și conduită decentă. Asta am vrut să spun azi, în forul suprem al democrației și responsabilității. Cât mai este el în condițiile astea”, a menționat deputatul PSD Daniel Suciu, secretar al Camerei Deputaților, care a avut o intervenție în plen.

7 comentarii

 • Ne mai mirăm că se bat copiii-n clasă ?
  Că este haos pe străzi, în trenuri, metrou, stadioane și și aiurea ?
  Că ne temem să mergem pe stradă prin zone necunoscute ?
  Poi ce exemplu de conduită dau aleșii poporului – popor care , prin tradiție îi consideră exemple de urmat ?
  Cum tolerați astfel de manifestări fără să săriți până în cer și înapoi, cerând parchetului , printr-o hotărâre adoptată de întreaga cameră, să procedeze la investigarea, în limitele legii a actului de huliganism.
  Strânsul de gât, înjurăturile și alte astfel de manifestări nu au și nu trebuie să aibă legătură cu soluționarea problemelor multe și grave și de interes maxim pentru popor, aflate pe ordinea de zi.
  Indiferent de scop și conotații, un astfel de gest și dacă ar fi venit – zic și io – de la Dragnea, n-ar trebui tolerat, indiferent de culoarea politică a celor implicați.
  Dezamăgitor parlament.
  Că nu-i dădea afară cultura , știam.
  Dar că nici civilizația minimă nu i-a atins, e grav!

 • Hai ma, lasati vrajeala.Latrati si voi ca sa le distrageti gandul la oameni de la problemele grave zilnice. Pe voi nu va ….grija de facturi de gaz curent, salarii minime etc.
  Aveti ocazia sa va afisati la rampa. Profitati tot din plin. Nu am cuvinte……

  • Daca gmedia il ataca pe suciu, e de bine. Inseamna ca i-a suparat pe astia cu hastagul si bine a facut. Fix pix

 • Poate ca pt multi era o satisfactie daca i-ar fi dat un cap in gura ministrului.Sa curga sange ,sa fie spectacol total.Dar ganditi-va la frustrarile din orice colt de tara,la cei ce asteptau de mult acest spectacol de care sa se foloseasca.Ce vom zice cand vom vedea politisti batuti,primari alungati,sotii scoase cu pruncii in brate din case…dupa model parlamentar???Nimic nu poate justifica astfel de gesturi,daca nu vrem sa ne intoarcem in grote!!! Nu uitati ca ne-am dorit atat de mult sa stam la masa cu francezii,nemtii,suedezii…V-ati intrebat ce zic ei cand vad astfel de manifestari in forul legislativ cel mai important?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.