Actualitate

Tânăr din Bistrița, reținut în urma unei percheziții. Ce au găsit polițiștii

În urma unei percheziții domiciliare, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui tânăr de 25 de ani, din Bistrița, bănuit de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud:

”Din investigațiile efectuate până în prezent, a reieșit faptul că, începând din anul 2020 și până în prezent, acesta ar fi pus în circulație, fără drept, produse contrafăcute care imitau o marcă înregistrată de notorietate. De asemenea, ar fi confecționat, în mod clandestin, aparatură audio, respectiv incinte de boxe, pe care le-ar fi făcut funcționale, iar pentru a crea aparența de originalitate, ar fi replicat modelul mărcii înregistrate pe care l-ar fi folosit pentru a crea boxe contrafăcute. În plus, pentru a fi apte să inspire încrederea potențialilor clienți, acesta ar fi aplicat sigle și etichete care purtau mențiunea mărcii și pentru a le prezenta ca produse originale, deși, în realitate, nu a fost autorizat în acest sens de reprezentanții mărcii folosite.

Ulterior, ar fi postat în mediul online anunțuri cu privire la vânzarea de boxe audio, inducând în eroare publicul că produsele oferite spre comercializare erau originale, acestea fiind expuse spre vânzare la prețuri cuprinse între 1.000 și 5.000 lei.

Ieri, 8 februarie, polițiștii au descins la locuința tânărului, cercetat într-un dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulaţie a  unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, faptă prevăzută de art. 102 alin.1 lit. b din Legea 84/1998.

În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor 15 boxe care aveau aplicate diverse sigle, un echipament audio de tip MIXER, un telefon și un laptop. Totodată, au fost descoperite și indisponibilizate sume de bani în lei și valută, respectiv de 8.090 euro și 16.700 lei.

Totodată, două persoane au fost conduse la sediul Poliției, iar în urma audierilor, tânărul de 25 de ani a fost reținut pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi, acesta va fi prezentat parchetului, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, în vederea documentării întregii activități infracționale”.

ACTUALIZARE

Tânărul de 25 de ani, din Bistrița, cercetat pentru punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, fiind dispusă plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile a acestuia.

1 comentariu

  • Extraordinar, ce realizari impresionante ale politiei BN! V-o luat mai mult sa asezati bancnotele si sa socotiti suma lor. Ei, baiatul nu avea card ca voi, in care sa intre salariile nesimtite ( mai ales ale sefilor) dar pe care le dositi in declaratii. Si, da, astia erau marii infractori ai tarii. Aia de ocupa si functii publice, ce dosesc, falsifica si inseala , aia nu o incalcat nimic daca nu scrie pixul vostru.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.