Recomandări Social

De astăzi, este interzis pescuitul în habitatele naturale

Perioada de prohibiție generală pe anul 2021 începe vineri 9 aprilie și ține până în 7 iunie, adică 60 zile, pentru pescuitul în habitatele piscicole naturale. În acest interval, restricția se aplică tuturor speciilor de pești. Pe durata prohibiției pescuitul recreativ poate fi practicat doar pe apele și bălțile private.

Pescuitul recreativ în perioada de prohibiţie sau în zonele protejate este contravenţie și se sancționează cu amendă de la 600 lei la 1.000 lei şi cu reţinerea şi suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau autorizaţiei de pescuit.

Jandarmii execută acțiuni specifice atât în mod independent, cu reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură cât și cu reprezentanți ai AJVPS BN pe linia verificării respectării acestor prevederi legale pe toate cursurile de apă din județ și pe Lacul Colibița.

Informațiile furnizate au ca sursă proiectul de ordin al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2021.

În județul Bistrița-Năsăud, nu au rămas habitate piscicole naturale necontractate de către asociațiile de pescari recreativi.

Etichete

1 comentariu

  • Federația lui peste împuțit(Popescu)) au dreptul să pescuiască in prohibiție pentru că sant in federația română de pescuit sportiv???Ce fel de legi se aplica domnilor??

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS