Actualitate

De azi-noapte, se circulă pe varianta de ocolire a orașului Beclean

”S-a deschis circulația pe varianta de ocolire a orașului Beclean. Să aveți drum bun! La mulți ani tuturor!”, a scris pe Facebook primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan la puțin timp după miezul nopții, când pe noua șosea au trecut primele mașini de mare tonaj.

Decizia de deschidere a centurii în data de 1 decembrie a fost luată acum două zile, după ce comisia de dare în circulație, în urma verificărilor, a decis că ”s-a îndeplinit nivelul standardelor de siguranță, fluență și integrare a centurii rutiere în DN 17, prin sensul giratoriu – pod peste Someș și sensul giratoriu din DN 17D cu DN 17D, în conformitate cu indicatorii proiectului”.

Investiția a fost realizată în parteneriat de administrația locală și CNAIR.

Varianta de ocolire Beclean are o lungime de 1,195 km, cu parte carosabilă de 7 m și platformă de 10 m. Traseul variantei este în totalitate nou, se desprinde din DN 17 D la km 4+677 spre dreapta, traversează râul Someşul Mare şi se racordează la DN 17/ E 58 la km 27+505 spre stânga. Varianta are două benzi de circulație de 3,5 m fiecare și un acostament de 1,5 m, conform caracteristicilor pentru drumuri naționale europene de clasa tehnică III şi o viteză de 60-80 km/h. Pentru traversarea Someşului, între km 0+333,45 și 0+917,05 este realizat un pod pe grinzi cu 14 deschideri, în lungime de 583,60 m. La desprinderea din DN 17 D şi la racordarea variantei cu DN 17 sunt prevăzute sensuri giratorii.

Constructor: asocierea CML.RO (lider de asociere) – Dacia Faber SRL – Îndemânarea Prodcom – Test Prima SRL – DP Project SRL.

38 comentarii

 • 🇹🇩🇹🇩🇹🇩 La mulți ani ROMĂNIA , La mulţi ani ROMÂNILOR !
  Această Centură faină este lucru cel mai bun şi util realizat în tot județul Bistrița Năsăud de 30 de ani încoace . Se circulă super pe această centură şi se elimină aglomerația şi poluarea din Beclean. Oraşul Bistrița demult trebuia să aibă şi ea o asemenea centură sper din suflet să se construiască o asemenea centură foarte rapid pe singurul traseu posibil pe lângă Sărățel Budac Livezile. De ziua Marii Uniri Ziua României vă doresc românilor Drumuri Bune şi Sigure ! 🇹🇩

  243
  11
  • Felicitari acestui primar care este intr-adevar un primar adevarat.
   Cum poate sa infaptuuasca la timp orice, iar cei din Bistrita nu?
   Este incredibil cat de repede se misca cu tot ceea ce isi propune, cu foarte putini oameni, iar cei de la Bistrita parca isi bat joc de noi toti.
   Felicitari domnule primar!
   Urasc maxiiim psd-ul dar dumneavoastra sunteti exceptia, in mod clar!

   19
   12
 • Eu deja am început marea sărbătoare cu un păhărel de țuică ( astăzi sărbătoresc nu conduc ). Cinste românilor ! La mulți ani !

  41
  8
 • După ce îmi termin de băut cafeau pe terasa de casei mă duc în curte să aprind focul la grătar pentru a pregăti produsele pentru masa festivă . Poftă bună la cafea !
  La mulți ani România !

  35
  6
 • Pe la cursurile la care am participat, am primit următorul sfat;
  Niciodată să nu critici pe cineva , fără fără ca mai întâi să îl fi lăudat!
  Exemplu:
  Îți mulțumesc pentru ca ai acceptat să preiei echipa într-un moment dificil, ca ai câștigat multe meciuri și suntem pe primul loc 😀, dar..(și acum vine)
  am hotărât să încheiem colaborarea, pentru că jocul echipei nu ne satisface, victorii cu 1-0 , joc care nu curge…..

  Deci, (încep să zic ceva pozitiv) la Beclean e extraordinar ceea ce s-a realizat. Am stat și eu la coadă timp de 20 de minute cu mașina, acolo e de acum e sens giratoriu, mergeam la aeroportul din Cluj și nu e de glumit să ajungi prea târziu , avionul nu te așteaptă. Felicitări încă odată 😀……dar ..,,,,,
  ați distrus Beclenuțul. Dacă avea careva din voi bunici, părinți, sau o casă de vacanță acolo, unde ieșeați cu copiii sau nepoții pentru relaxare și dintr-odată vă trec tirurile prin fața casei ?
  E exact ca și cum ai face centura prin Tonciu, sau prin Bretea sau prin Caila.

  Dar Spitalul Orășenesc Beclean, o să-și bată joc di anul acesta de pacienți ? În fiecare an închis spitalul din 22 decembrie până în 07 ianuarie.
  Mare spital mai e și asta, dacă se închide 16 zile și nu îi duce nimeni lipsa. Poate ca ar trebui desființat?!

  Iar în încheiere scriem din nou ceva pozitiv 😀.
  Felicitări tuturor celor care au contribuit la construirea centurii Becleanului și mult succes în continuare.

  27
  43
  • Ca si completare la articolul de mai sus…..centura nu este semnalizata sau pus un panou informativ,dinspre Cluj spre Beclean.Cine nu cunoaste traseul,tot in Beclean intra.Este derutant si podul pietonal si de biciclisti care apare intai pe traseu,nesemnalizat din timp,pe urma podul nou la fel,fara indicatii rutiere,acolo ar trebui pusa o placuta cu ,,Pod rutier la distanta de la 500m „….

   1
   2
 • Asta da cultura , țuică de la prima oră, apoi ne miram ca centura se va surpa într o lună ( nu vorbim de pod).Asta e la roman dacă pe moment e burta plina și mai are și un pet de bere…..sa cânte muzica frate ,ca mâine vedem noi ce mai facem….Din păcate romanul e unit doar la chefuri și cumetrii, dar când e greu …..salutare neam și popor. Plus ca nu știe sa gândească pentru viitor!!!!

  22
  35
  • Poate că este puțin prea devreme însă eu am pus un vin bun la fiert cu o cantitate ca lumea de scorțişoară şi piper că nu găseşti un vin fiert cum trebuie în toată Bistrița.
   La mulți ani cu bucurie !

   34
   2
 • Politicienii nu mai vor să se facă de râs prin asocierea cu constructorul la prima surpare așa cu a fost la prima furtună.
  Revin cu observațiile mele,
  Acestui drum de legătură nu îi centură !
  Sa construit un pod de 600 metri și drumuri de legătură tot de aceași lungime.
  Sa deviat circulația din Beclean în Beclenuț . Când este aglomerat traficul o să se împartă pe două drumuri și ambuteiajele o să fie la sensurile giratorii. Când traficul este lejer tot prin Beclean o să se circule!
  E mai scurt drumul ?
  Nu, este mai lung cu 500 metri
  Se circulă în afara localităților?
  Nu, se circulă prin Beclenuț unde sunt mai multe utilaje agricole , trotuarele pentru pietoni sunt doar in câteva zone.
  Este mai comod de condus ?
  Nu, curbe mai multe, ceață și polei mai mult din cauza Someșului, pietonii circulând pe partea carosabilă. Accidentele cu implicarea pietonilor sunt inevitabile !
  E mai rapid ?
  Câteodată.

  27
  36
 • „Fără o Centură prin afara intravilanului oraşului, fără o Autostradă, fără un Aeroport, fără toate astea Bistrița va rămâne un cătun uitat de timp şi lume ”
  Faină treabă. La mulți ani la toți care au participat la construirea acestei Centuri !

  40
  5
 • da, sigur se va face aeroport la Beclean, dar nu înainte de a se face un stadion de rugby în Bistrița. Cât despre megastructura numită centură, e totuși un pod și 1 km de drum cu o bandă pe sens, care mută traficul din Beclean tot în beclean, doar că nu trece prin centru, ci printr-un cartier (Beclenuț). Oricum în prima lună drumul o ia la vale, vă dau în scris că drumul se va surpa și în cel mult o lună traficul greu va fi interzis.

  14
  31
  • @ ares, Nu spune de două ori că dacă îşi pune în gând primarul Moldovan face şi un Aeroport la Beclean față de Turc care nu este capabil să-l facă.
   O seară frumosă în această zi de sărbătoare !

   27
   4
  • ares dacă anul acesta nu se va întâmpla nimic grav cu Centura Becleanului promiți că nu vei mai publica pe acest online ?

   15
   2
 • Totuși, e un podeț , mai mult o punte de promenadă; s-a scremut muntele și-a fătat un șoricel. Ce să zicem de podurile adevărate, vezi la danezi, chinezi ori brăileni. Cam mult tam-tam pentru o așa lucrare. Doar prețul e mare în ceea ce privește podețul.

  3
  15
 • Este o centură binevenită nu mai sunt cozi în Beclean. Se stă în continuare în coloană la traversarea Dejului.
  O centură este nevoie urgent şi la Bistrița.

  19
 • Dacă suntem cuminți şi la anul alegem nişte oameni competenți moşul ne va aduce şi nou la Bistrița o centură nouă prin Sud.
  Sărbători fericite !

 • Am trecut ieri pe această rută ocolitoare, pare bine lucrată, felicitări primarului, CML și tuturor celor implicați în proiect. Dar totuși e doar un pod peste Someș de 1 km, nu putem compara cu viitoarea centură a Bistriței, care va avea minim 30 km plus un tunel sau ceva să poată ieși de la Jelna la Livezile. Soluția tehnică pentru această ieșire nu e clară, nu ne spune nimeni nimic. Au trasat doar niște linii pe o hartă, fără alte detalii. Părerea mea e că nu vom vedea această centură nici în 20 de ani.

  1
  6
  • @ ares, Parcă era vorba că dacă nu se întâmplă nimic grav cu centura Becleanului anul ăsta nu vei mai postat aici ?! Nu prea te pricepi la nimic una spui şi alta faci păi tocmai spuneai aici că centura Becleanului se va prăbuşi şi tu tocmai circuli pe ea este cam un nonsens. Depinde pe cine alegem la anul dacă Centura Bistriței Sud se va construi foarte rapid sau se va construi timp de 20 de ani.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS