Actualitate

Până când vor fi refăcute trotuarele. ”Perioada de greutate trebuie să se închidă”

Constructorii lucrează în ritm alert în oraș în așa fel încât trotuarele să fie refăcute în cel mai scurt timp. Primarul Bistriței, Ioan Turc, a declarat într-o conferință de presă că vrea ca până de sărbători lucrările să fie gata, pentru ca oamenii să nu aibă de suferit.

”Trotuarele vor fi refăcute până de sărbători pentru că nu vreau ca oamenii să aibă de suferit. Perioada asta de maximă greutate pe care oamenii au avut-o de traversat trebuie să se închidă până de sărbători. Acest lucru presupune refacerea trotuarelor, refacerea zonelor care nu fac parte din aliniamentul Liniei Verzi sau al Axei. Am suplimentat aceste proiecte în așa fel încât și perimetrele adiacente trotuarelor care fac parte din proiect să poată fi tratate așa cum se cuvine. Nu poți avea trotuare cu pavaj modern, iar în proximitate, înspre clădiri, înspre blocuri, să ai zone întinse cu vechiul pavaj, deteriorat și cu gropi. Nu îmi puteam imagina realizarea proiectului în forma în care l-am găsit. De aceea, suprafețele suplimentare realizate sunt de mii de metri pătrați cu costurile aferente”, a declarat Ioan Turc.

Primarul a amintit și despre faptul că a suplimentat suprafața pe care se montează piatră naturală, însă a precizat că toate cheltuielile aferente sunt suportate din fonduri europene.

”Discutăm despre piatra naturală pe care o punem suplimentar față de contractul inițial – și mă refer la Linia Verde – pe Gheorghe Șincai, pe Grigore Bălan până la Petre Ispirescu, Independenței până dincolo de fostul spital, suprafața este dublată și valoarea la fel, dar banii vor fi acoperiți din fonduri europene, nu vor fi scoși din buzunarul Primăriei. De aceea mă întreb de ce nu au făcut-o (vechea administrație PSD a orașului care a inițiat proiectele – n.r.) din capul locului? Am fost obligat să modific proiecte pentru că, odată finalizate, ne vom bucura de ele 30, 40, 50 de ani. Nu putem executa proiecte care de la recepționarea lor sunt incomplete sau pe soluții de neacceptat”, a mai spus primarul Bistriței.

Administrația locală va demara în perioada următoare proiecte de modernizare a Piaței Centrale, a perimetrului din jurul Bisericii Evanghelice, a zonei pietonale și a străzilor din zona centrală: Dobrogeanu Gherea, Vasile Alecsandri, Nicolae Titulescu, dar și a pasajelor care nu au fost reabilitate. Peste tot se va monta pavaj nou, a anunțat Ioan Turc.

4 comentarii

 • Nu vreau sa ma leg de termenul de finalizare (daca nu ma insel , penultimul a expirat in octombrie). Va expira si ultimul. Ca om curios de felul meu , as dori insa , sa stiu din ce cariera s-a extras aceasta minunata „piatra naturala” care va dura o jumatate de secol. Daca se poate , as vrea sa stiu si in ce ateliere si de catre ce maini dibace a fost fasonata in asa mod maiestru. Daca d-l primar (singur , asa cum marturiseste mereu!) a facut asemenea modificari uluitoare , cred ca ne poate dezvalui si aceste lucruri simple. Asteptam cu interes. Pana atunci , doresc cititorilor sanatate si bucurii. La multi ani , Romania ! La multi ani , romani !

  46
  8
 • Bravo băi, ați lăsat un cartier întreg fără cablu TV de 1 Decembrie pentru pavajele voastre după ce ați tândălit o vară întreagă! Și, pentru cultura voastră generală, vechile pavaje erau impecabile până să le stricați voi. Și, în fine, pavajul de care v-ați bătut joc și l-ați excavat în bătaie de joc în loc sa-l desfaceți cu mâna și să-l cladiți pe boxpaleți, este proprietatea cetățenilor municipiului Bistrița care au plătit pentru el. Nu are durata de viață încheiată și nu puteți nici să-l aruncați la gunoi nici să-l donați, pe sate în scop electoral. Aveți de grijă!

  36
  3
  • Pavajele sunt promise pt Teaca, sigur, am citit cum multumeste un consilier din Teaca pt gestul primariei Bistrita..

 • Veniti la primarele Dejului ca va învata el cum sa schimbati borduri,trotuare si tot tacâmul. La Dej de opt ani este tot un șantier !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS