Actualitate Recomandări

De când vă puteți înscrie pe lista de așteptare pentru vaccinare anti-Covid

Odată cu activarea tuturor centrelor de vaccinare împotriva Covid-19, lista de aşteptare va fi disponibilă pe platforma de vaccinare, iar fiecare persoană care vrea să se vaccineze se poate înscrie pe această listă.

Lista de aşteptare va fi disponibilă pe platformă din data de 15 martie. Fiecare persoană va avea posibilitatea să opteze pentru un centru de vaccinare, va putea vizualiza câte persoane se află în faţă şi se va putea estima şi momentul la care ar putea fi vaccinată.

După ce va deveni disponibilă lista de aşteptare, programarea efectivă se va efectua doar din această listă de aşteptare. Practic, nu vor mai exista persoane care se vor programa direct pe un loc liber pentru că platforma va avea această primă opţiune, de a notifica în prima etapă persoanele care sunt în lista de aşteptare. Se aşteaptă 24 de ore pentru confirmare programării din partea persoanelor notificate şi abia apoi, dacă nu se ocupă toate locurile, vor fi vizualizate de către ceilalţi.

Totodată, persoanele cu boli cronice se pot programa individual pentru vaccinare, fără a mai fi nevoie să apeleze la medicul de familie sau medicul curant în acest sens.

Dozele de la Pfizer şi moderna sunt rezervate, toate locurile disponibile fiind ocupate până îne data de 17 aprilie. Se vor deschide noi locuri de vaccinare cu serul AstraZeneca.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.