Actualitate Recomandări

Nou program cu publicul la Primăria Bistrița

Începând cu data de 1 martie, programul cu publicul se va desfășura în intervalul orar 07.00 – 18.00 de luni până joi și 07.00 – 16.00 în zilele de vineri, a anunțat municipalitatea.

Plata impozitelor și taxelor cu debit poate fi făcută și online, prin intermediul platformei Ghișeul.ro.

Pentru plata integrală, până la data de 31 martie, a impozitelor și taxelor cu debit, se acordă o bonificație de 10%.

Impozitele și taxele locale sunt cu 3,8% mai mari în 2021 la Bistrița, majorarea fiind echivalentă cu rata inflaţiei, a stabilit Consiliul Local în ultima ședință din 2020. Chiar și așa, se vor încasa cu circa 150.000 de euro mai puțin față de alți ani. Procentul de 3,8% reprezintă rata inflației comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, a motivat administrația liberală.

A fost redusă de la 1,3% la 1,25% cota de impozitare ȋn cazul impozitului pe clădiri cu destinaţie nerezidenţială, proprietatea persoanelor juridice, iar taxa pentru ocuparea temporară a unor suprafeţe de teren, proprietate publică a municipiului Bistriţa, pentru amplasarea de terase este la un nivel cu 50% mai mic faţă de taxa stabilită pentru anul 2020.

Pe de altă parte, se va plăti o taxa specială pentru soluționarea ȋn regim de urgenţă a declarațiilor fiscale privind dobândirea sau înstrăinarea mijloacelor de transport ȋn sumă de 100 lei/declaraţie și o taxă specială pentru eliberarea extraselor din Amenajamentul pastoral pentru pajiștile permanente situate în extravilanul UAT municipiului Bistriţa pentru perioada 2019-2029. În rest, taxele speciale rămân nemodificate.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.