Actualitate Recomandări

Nou program cu publicul la Primăria Bistrița

Începând cu data de 1 martie, programul cu publicul se va desfășura în intervalul orar 07.00 – 18.00 de luni până joi și 07.00 – 16.00 în zilele de vineri, a anunțat municipalitatea.

Plata impozitelor și taxelor cu debit poate fi făcută și online, prin intermediul platformei Ghișeul.ro.

Pentru plata integrală, până la data de 31 martie, a impozitelor și taxelor cu debit, se acordă o bonificație de 10%.

Impozitele și taxele locale sunt cu 3,8% mai mari în 2021 la Bistrița, majorarea fiind echivalentă cu rata inflaţiei, a stabilit Consiliul Local în ultima ședință din 2020. Chiar și așa, se vor încasa cu circa 150.000 de euro mai puțin față de alți ani. Procentul de 3,8% reprezintă rata inflației comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, a motivat administrația liberală.

A fost redusă de la 1,3% la 1,25% cota de impozitare ȋn cazul impozitului pe clădiri cu destinaţie nerezidenţială, proprietatea persoanelor juridice, iar taxa pentru ocuparea temporară a unor suprafeţe de teren, proprietate publică a municipiului Bistriţa, pentru amplasarea de terase este la un nivel cu 50% mai mic faţă de taxa stabilită pentru anul 2020.

Pe de altă parte, se va plăti o taxa specială pentru soluționarea ȋn regim de urgenţă a declarațiilor fiscale privind dobândirea sau înstrăinarea mijloacelor de transport ȋn sumă de 100 lei/declaraţie și o taxă specială pentru eliberarea extraselor din Amenajamentul pastoral pentru pajiștile permanente situate în extravilanul UAT municipiului Bistriţa pentru perioada 2019-2029. În rest, taxele speciale rămân nemodificate.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS