Actualitate

Primăria Bistrița și-a pus interfața de un milion de lei. Cum arată site-ul machiat al administrației

Prima zi a lunii martie a adus o schimbare la interfața online a Primăriei Bistrița. Firma Indeco Soft din Baia Mare, care a realizat portalul web al municipalității cu bani din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020 www.poca.ro, a finalizat partea de prezentare. Noul site poate fi accesat pe primariabistrita.ro.

Compania Indeco Soft a câștigat pentru 1,1 milioane de lei fără TVA licitația organizată de Primăria Bistrița în timp ce aceasta era condusă de Ovidiu Crețu (PSD), urmând să livreze echipamente hard și 11 aplicații informatice pentru a facilita interacțiunea cetățeanului cu administrația locală. Printre obligațiile contractuale se numără un nou sistem de operare pentru server, un nou portal web al Primăriei și mai multe aplicații, nu toate funcționale deocamdată.

Este vorba, printre altele, de o aplicație de plăți online (de pe telefon) pentru impozite și taxe, o aplicație pentru eliberarea online de certificate de atestare fiscală, o aplicație pentru depunerea și consultarea online a declarațiilor pentru impozite și taxe locale, o aplicaţie de consultare online a ”dosarului personal” cu documentele emise de autoritatea fiscală locală, o aplicaţie pentru depunerea online a petiţiilor, o aplicaţie care permite consultarea/vizualizarea online a istoricului interacţiunii cetăţeanului cu autoritatea locală, o aplicaţie de tip GIS pentru semnalarea online, de către cetăţeni a defecţiunilor şi altor avarii apărute la diversele dotări publice existente, o aplicaţie informatică de tip GIS pentru informare online cu privire la diferite aspecte ale vieţii publice, o aplicaţie informatică pentru introducerea conceptului de ”bugetare participativă.

Serviciile de montare, configurare, testare, punere în funcțiune și mentenanță sunt contractate pentru pentru 24 luni.

16 comentarii

  • Doamne apara, poza cu Floricica cred ca este de la absolvirea scolii profesionale din Telciu, de acum vrro 40 de ani. Asa ceva, nu vezi toata ziua…..,.
   Putea sa isi faca o poza mai actuala si o edita cu photoshop. Dar nu poti sa ai pretentii, deci e bine asa cum e si doamne feri de mai rau.
   Cat despre site, fix pix pe milti bani

 • Dupa cum putem observa pe SITE-ul nou al Primariei persista poza cu Bistrita Medievala si nu cu blocurile de pe str. Crinilor sau Lucian Blaga de o hazenie coplesitoare. Concluzia . Protejati CENTRUL VECHI si istoria orasului ! Doar cu asta ne putem mandri si identifica .

 • Asa se fac banii bai sarakilor, nu muncind 3 schimburi pe 1800 de lei.
  Dai banu public pe proiecte de care nu e nimeni curios, iei zeciuiala, explici la prosti ca nu sunt bani de investitii tangibile, viata e frumoasa.

 • @BillGates
  Lucrezi la ei sau pentru ei?

  Sa-ti traduc pe ce a dat UE 50.000 de EUR?

  „GREENTOP wants to create a community of enthusiasts willing to share their computing power to rapidly process small portions of imagery.”

  Sau intelegi si singur?

  A … „computing power” ala face si mining (de bitcoini) ? Sau e doar vraja marii?

  • Nu lucrez pentrum, dar nici nu sunt un hater ca si tine (haterul e ăla care este „by default” contra a orice, fără fundament și fără argumente in caz ca nu stii). Ai intrebat, ti-am raspuns! E dreptul meu să nu fiu de acord cu tine și e alegerea mea să îți arat prin argumente că poate te înșeli. Că alegi sau nu să ții cont de ele, e fix problema ta.
   Omul frustrat care spune ceva rău despre tot ceea ce faci sau zici, fără vreun motiv bun, doar pe baza unor presupuneri, din simplul motiv că ura se cultivă ușor și se exprimă la fel de ușor de la adăpostul anonimatului oferit de tastatură.

 • Doamna Cristiana stiti cumva in baza carui acord, datele personale ale locuitorilor din Bistrita sunt stocate si prelucrate de un SRL din Baia Mare?

  • Hai ca te ajuta batranul Bill Gates, sa nu te mai chinui :
   Potrivit art. 4 din Regulamentul general privind protecția datelor, „operator” înseamnă persoana fizică sau juridică, autoritatea publică, agenție sau alt organism care, singur sau împreună cu altele, stabilește scopurile și mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal; atunci când scopurile și mijloacele prelucrării sunt stabilite prin dreptul Uniunii sau dreptul intern, operatorul sau criteriile specifice pentru desemnarea acestuia pot fi prevăzute în dreptul Uniunii sau în dreptul intern”.
   Continuand, ce înseamnă operatori asociați, cazul nostru? Potrivit art. 26 din Regulamentul (UE) 2016/679, în cazul în care doi sau mai mulți operatori stabilesc în comun scopurile și mijloacele de prelucrare, aceștia sunt operatori asociați. Ei stabilesc într-un mod transparent responsabilitățile fiecăruia în ceea ce privește îndeplinirea obligațiilor care le revin în temeiul prezentului regulament, în special în ceea ce privește exercitarea drepturilor persoanelor vizate și îndatoririle fiecăruia de furnizare a informațiilor prevăzute la articolele 13 și 14, prin intermediul unui acord între ei.
   Exemple de date cu caracter personal:
   un nume și prenume; o adresă de domiciliu; o adresă de e-mail, cum ar fi prenume.nume@societate.com; un număr de act de identitate; date privind locația (de exemplu, funcția de date privind locația disponibilă pe un telefon mobil)*; o adresă de protocol de internet (IP); un identificator de modul cookie*; identificatorul de publicitate al telefonului dvs.;
   Daca poti procesa informatia oferita, ai si raspunsul la intrebarea ta.

 • @Bill Gates
  Vad ca esti bine informat. Si zici ca n-ai legatura nici cu SRL nici cu Primaria?

  Atunci poate ne spui si noua, in baza a ce, datele personale ale locuitorilor din Bistrita sunt stocate si prelucrate de un SRL din Baia Mare?

  Hotarare de Consiliu Local ( nr / din data) ?
  Sau Contractul / acordul / protocolul nr … din data de …, semnat de catre cine din Primarie?

  Care sunt „responsabilitățile fiecăruia” stabilite „într-un mod transparent” ? Atat de transparent ca nici nu-l vedem?

  Sau trebuie sa-i credem, „pe cuvant de pioner”, ca protejeaza datele si nu are acces nimeni neautorizat la ele?

  • Da sunt bine informat pentru caprintre altele ma ocup si de prelucrarea datelor cu caracter personal, la o companie din judet, care are cateva sute de angajati.
   Si DA, conform GDPR poti sa-i crezi „pe cuvant de pioner, ca protejeaza datele si nu are acces nimeni neautorizat la ele”.
   Daca simti tu asa in tine, ca nu esti protejat, adreseaza-te cu o plangere la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (https://www.dataprotection.ro/). Numai ca trebuie sa depui si dovezi. Si vezi ca anonimele nu prea se iau in considerare.
   Cand accesezi platforma Globalpay, esti atentionat ca ti se vor prelucra datele si cum, prin rubrica „Politica de confidențialitate„ care, daca ai fi citit-o, nu ai mai fi debitatat asemenea prostii.
   Cred ca tu erai mai multumit daca prindea contractul Teamnet, înființata de către Sebastian Ghiță, foarte mare iubitor de bani publici si a partidului de stanga de la noi din Romanica, cel caruia ii datoram buna functionare si concepere a programului informatic/ sistemului pentru cardului de sănătate cu care lucreaza CNAS . Si Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară . Si STS-ul. Si toate institutiile din CSAT. Exemplele pot continua. Si stim toate cum functioneaza.

 • …si daca comentez ca e enorm 11 miliarde plus tva sa faci un web si niste aplicatii de clasa a 9 poate ca imi cauta ipul si mi intra in calculator si ma blocheaza si nu mai pt sa citesc timponlnul; asa ca mai bine nu comentez; bravo baieti, tinetio tot asa ca sunt bani la bugetul tarii!!! faceti http://www.bugetulegratis.ro

 • Din categoria marilor realizări Cretiene.
  1,1 milioane lei fara TVA, adica aproximativ 267.000 de euro cu tot cu TVA. . Finanțarea include și achiziții de hardware și serviciii de mentenanță.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS