Social

De ce a fost închis fast-foodul de la Kauflandul de pe Calea Moldovei

Fast-foodul de la Kauflandul de pe Calea Moldovei a fost închis temporar de Comisariatul Județean pentru protecția Consumatorilor Bistrița-Năsăud, care a amendat compania cu 55.000 de lei. Insituția a fost sesizată de un cetățean că e o mizerie de nedescris.

Ca urmare a unei sesizări, în data de 21.09.2023 Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Bistrița-Năsăud a desfășurat o acțiune de control privind respectarea prevederilor legale în domeniu, la operatorul economic Kaufland România SCS din Bistrița – Fast-Food.

În urma verificării, comisarii CJPC Bistrița-Năsăud au identificat mai multe deficiențe, după cum urmează:

 • utilizarea unor frigidere neigienizate corespunzător, cu ventilatoare, chedere, rafturi și pereții laterali plini de resturi alimentare și straturi de grăsime,
 • folosirea unei friteuze care conținea ulei ars, înnegrit,
 • prezența unui start gors de grăsime pe hotă, plafon, pereți și pardoseală,
 • depozitarea direct pe paviment a cutiei de carton în care erau depozitate tacâmuri de unică folosință,
 • comercializarea unor produse care erau preparate și păstrate în condiții improprii consumului uman,
 • afișarea unui meniu neactualizat, fără informații privind ingredientele conținute şi valoarea nutrițională a acestora.

Ținând cont de neregulile constatate, echipa de control a aplicat 4 amenzi contravenționale în cuantum de 55.000 lei.

Totodată, au fost dispuse: măsura opririi definitive a comercializării produselor neconforme, în valoare de circa 1.500 lei, măsura opririi temporare a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor constatate, a transmis CJP BN.

11 comentarii

 • S-au obraznicit si estia daca romanii si-au luat papica gata prajita de la ei ,ieftina si total nesanatoasa numai buna pentru declansarea si intretinerea OBEZITATII.

  49
  11
  • ..pe rincipiul…lasa ce e bun!
   Mancare pentru manelisti!
   Si pentru poluare vizuala cat dati?
   …cum le curg …uleiurile pe gat printre zale!!!

   15
   8
  • Cei care au dat degetul în jos sunt inconștienți de ce boli pot suferi din aceasta cauza.

   10
 • ia ghiciți voi, cine va plăti în mod indirect aceste amenzi? Vă dau un indiciu, aceleași persoane care plătesc furturile din magazine! Adică noi toți, cumpărătorii de bună credință!

  16
  3
 • pe cand o descindere si la Fast-foodul de la intersectia de langa policlinica , str Garii . Pe langa mizeria de nedescris lasata de consumatori , mirosul de ulei ars iti rupe nasul. Ori institutiile se deplaseaza doar la sesizarea cetatenilor ?

  14
  • să moară și capra vecinului, așa-i? dacă tu ești sărac, vai de capul tău, de ce să meargă altuia mai bine? Urâtă nație suntem! Nu degeaba toți se feresc de români în occident, inclusiv românii.

   8
   10
 • ne descriu perfect ca nație bistrițenii de la Cassa Loco – Ce bine îmi pare că ai luat țeapă. Ne bucurăm când alții au probleme, când primesc amenzi, când dau faliment, ba chiar ne turnăm cu o plăcere sadică unii pe alții. Ne culcăm fericiți, chiar dacă ne chiorăie mațele, când aflăm că vecinul a dat faliment sau prietenul nostru a avut accident cu bmw-ul lui pe care eram invidioși. Oamenii și soola, asta suntem…

  12
  4
 • Hai mai fratilor sa scoatem organele din birouri. Angajatii institutiilor de stat responsabile cu controlul activitatii agentilor economici dorm in birouri si nu-si ridica dosul de pe scaun decat daca cetatenii fac sesizari. La cel mai mare si mai fregventat fast food din oras ANPC ul, Directia sanitara si alte organe nu considera ca este obligatia lor sa faca controale periodice. Cum sunt sanctionati functionarii care nu si-au facut treaba si s-a ajuns la situatia in care sa se constate nereguli atat de mari incat s-a aplicat o amenda de 55.000 de lei ?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.