Actualitate

De ce nu a fost asfaltată până acum zona Zăvoaie. Ce se va face aici

Primăria Bistrița arată, într-un comunicat, că nu a asfaltat până acum zona Zăvoaie întrucât aici ar fi trebuit să înceapă investiții pe Master Planul de Apă Canal, derulat de compania de apă Aquabis, dar desemnarea executantului licitației s-a făcut abia de curând.

”Ca urmare a unor informații vehiculate în spațiul public referitoare la asfaltarea străzii Zăvoaie considerăm că se impun următoarele precizări:

Până la această dată, zona Zăvoaie ar fi trebuit să facă obiectul unor investiții pe Master Planul de Apă Canal, derulat de Aquabis și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, dar, după cum se știe, licitația pentru desemnarea executantului a fost tărăgănată nepermis de mult.

Dacă aceste lucrări ar fi fost realizate în termenele stabilite inițial, municipalitatea ar fi putut interveni prin turnarea unui strat de asfalt, cel puțin provizoriu.

În altă ordine de idei, zona respectivă este inclusă în proiectul ”Linia Albastră”, care are o valoare estimată de 359.993.540 lei, depus de Primăria municipiului Bistrița pentru finanțare în data de 8 mai 2024, proiect care presupune intervenții ample ce vizează modernizarea malurilor râului Bistrița, inclusiv zona Zăvoaie.

Prin proiectul Linia Albastră se va realiza un nou coridor de mobilitate urbană pe traseul DN 17 – DJ 154 (Sărata) – DC 8G (Parcul Industrial Bistrița Sud, str. Zăvoaie) – DJ 173C (str. Mihai Viteazul) – str. Codrișor – DJ 173 – str. Ghinzii – str. Valea Ghinzii – str. Aerodromului – DN 17 (Unirea).

Acest coridor de mobilitate urbana durabilă, de peste 19 kilometri, vine să interconecteze zonele funcționale de pe malul stâng al râului Bistrița cu DN 17 și cu zonele funcționale de pe malul drept.

Intervențiile care vizează zona Zăvoaie în cadrul acestui proiect presupun modernizarea structurii rutiere, velo, transport public, iluminat etc.)”, a transmis Primăria Bistrița pe contul ei de Facebook.

11 comentarii

 • Stau de 17 ani în Zăvoaie. Și nu s-a schimbat nimic ( în ce privește drumul pietruit ma refer).

  17 ani e mult. Copilul meu avea 3 ani când m-am mutat în Zavoaie, iar acum e major….. Se poate măsura și asa timpul.

  Odată la 4 ani , chiar înainte de alegeri, vine câte un candidat și face ședința în cartier ( pe Zăvoaie colț cu strada Socului) . Se vorbește de fiecare data despre fapte nu vorbe, despre viitor mai asfaltat, etc etc.

  Acum sunt lipite anunțuri pe toți stâlpii dim cartier, referitor la o ședință. Ce simt acum? Ma simt ca și cum aud din nou ( pentru a 3-a sau a 4-a ora ) citita cartea ” Habarnam…” . Adică o poveste care o tot aud, dar de fiecare data citita de altcineva, adică o voce proaspătă.

  Asta simt acum.
  Deși trebuie sa să spun că am mai multa încredere în Lazany, decât am avut în oricare altul ( din cauza stilului sau)

  Oricum, succes. Cei mai noi ( și mai naivi) din cartier, sa vina la ședință, ca povestea te prinde usor: Habarnam și prietenii sai, pârâul castraveților, prichindute.. ce mai : ascultam și plecam entuziasmați maxim. Euforie pentru o zi!

  GRATIS ! ( cum le place la romani)

  58
  9
  • Păi în ultimii 17 minus 3 ani , gașca lu’ Lazani v a tot prostit ,și tot în el ai încredere ??

   44
   29
  • Lazany a facut din spitalul ala încremenit în timp (timpul cetateanului de „onoare” Buta) un spital de top în România în doar 6 ani si a adus peste 100 de medici tineri si bine pregatiti – de aici se fugea mâncând pamântul ca sa scapi cu viata la spitalele din Cluj-Napoca si TG Mures.
   Turc a reusit sa NU TERMINE un amarât de pasaj pietonal în 2 ani si ceva (acuma se lauda ca deschide circulatia, dar pasajul NU E GATA) si sa taraganeze lucrarile la CNLR peste 4 ani – liceu pe care sasii l-au construit de la zero la cancioc, lopata si roaba în 2 ani si ceva.
   A, da… a pus gazon proaspat pe Republicii si a înlocuit bordurile pe Independentei – exercitiu de imagine pentru analfabeti functionali…..
   Faceti o comparatie când puneti stampila.

   32
   15
  • @equalizer: dacă vorbim de ce a făcut Lazany, trebuie să spunem și că a cheltuit bani cu care Dăruiește Viață ar fi făcut șase spitale, mai mari și mai dotate! Trebuie să spunem și că, nu demult, aripa din față a fost renovată, acum se „renovează” și „digitalizează” din nou, evident, cheltuind bani cât pt un spital nou. N-are sens să vorbim de nosocomiale.
   Apoi, cel de mai sus nu a zis că trebuie votat Turc, dacă ai avea un minim de memorie, este unul din criticii lui Turc în multe alte articole.

   15
   6
 • Un exemplu de cum se lucreaza in ziua de azi in constructi :
  Azi dimineata cei de la Mis Grup au blocat o banda pe Decebal (din cele 2 ramase ,proiect PSD) cu un escvator, ca sa culeaga cirese..Doi muncitori erau in cupa escavatorului si culegeau de zor.
  Politie =lipsa, protectia munci=lipsa , reprezentatnt primarie=lipsa , sef santier o fi fost unul din cei 7 ce asteptau langa escavator , sa coboare culegatorii din cupa.

  18
  1
 • Politia rutiera in Bistrita nu exista a murit demult este ingropata sus pe deal!!! Zilnic fac drumul dintr-un capat in celalalt de oras si vad cel putin 5 anomalii la fiecare drum- nu exagerez, in special autovehicule oprite in drum fara nicio explicatie, dupa care se face coada si apare riscul de accidente. Pana nu moare cineva, este OK. Majoritatea au loc de parcare in maxim 10 m, dar ei se opresc direct in fata locului unde au treaba in mijlocul drumului!! Explicatiile: si alti fac la fel numai pe mine ma vezi ?!?, ce… ai probleme? :), doar 1 minut etc. Este minunat, oricum orasul este poligon pentru masinile de incepatori cu instructori isteti care-i baga in trafic atunci cand este ingramadeala mai mare… Dupa cum spuneam, faceti o plimbare pe strada si o sa vedeti cel putin 5 , 6 abateri grave de la normele de circulatie. Mai mult sunt echipaje de politie care trec fara sa observe nimic ;)… asa ca intre prieteni interlopi.

  19
 • Dar pe Andrei Muresanu cum s-a putut ca si acolo e proiect AquaBis? In 17 ani daca se punea asfalt drumul mai trebuia reparat de trei ori.atelierul@deprint. Pe strada Mihai Viteazu era asfaltul proaspăt in urma cu trei ani când s-a apucat primarul sa o sape din nou sa refaca canalizarea, fara nici un proiect, pe banii primariei. A si traso-n poza electorala. Numai acolo i-a Tihnit?! Pe Zavoaie nu se ridica drona? Sunt minciuni si scuze penibile astea cu Masterplanul. Minciuni si nesimtire agresivă.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.