Actualitate

De necrezut! Pompierii l-au scos viu şi întreg de sub un tren de 40 de tone pe un tânăr de 23 de ani

Viaţa lui Samuel Kocsis, un tânăr de 23 de ani, a atârnat joi nu doar de un fir de aţă, ci a depins şi de intervenţia rapidă şi profesionistă a salvatorilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud care l-au scos viu şi nevătămat de sub un tren de 40 de tone în care a intrat cu tot cu maşină. Operaţiunea a durat mai bine de o oră, dar s-a finalizat cu succes. (FOTO)

E greu de spus ce l-a determinat pe Samuel Kocsis să nu vadă trenul care se apropia de trecerea de nivel cu calea ferată din zona Complexului Apollo. Aflat la volanul unei maşini de teren, tânărul de 23 de ani a fost izbit în plin de garnitura care cântăreşte nu mai puţin de 40 de tone şi târât pe o distanţă între 15 şi 20 de metri. În urma impactului puternic, maşina s-a răsturnat şi a fost prinsă sub partea din faţă a garniturii, iar şoferul, singur în maşină, a rămas captiv între fiarele contorsionate, însă conştient.

Două echipaje SMURD, două echipaje de descarcerare, numeroşi pompieri, jandarmi şi poliţişti au ajuns la locul accidentului. În timp ce mulţimea se aduna curioasă, salvatorii de la ISU, coordonaţi de comandantul lor, col. Constantin Florea, s-au apucat de treabă. Mai întâi au stabilizat trenul, apoi au început să taie bucăţi din maşină ca să-l poată scoate pe şofer. În timp ce toată lumea se agita, pompierii au lucrat cu calm fiindcă scopul lor nu era să scoată un om fără suflare de sub tren şi nici un rănit grav, ci să-l redea pe şofer familiei. Timp de o oră şi zece minute s-a vorbit puţin, s-a muncit pe brânci, singurii care i-au încurcat pe pompieri fiind curioşii care nu se mai săturau să filmeze, să fotografieze, să-şi dea cu presupusul. De altfel, unul dintre ei, recalcitrant, a fost dus de jandarmi aproape cu forţa departe de locul accidentului. Între timp, pompierii au discutat cu şoferul care era în continuare conştient, i-au dat apă şi l-au rugat să rămână calm fiindcă ei ştiu ce fac. Şi aşa a fost. Totul s-a făcut ca la carte, iar piciorul stâng care i-a fost prins în dreptul scaunului din dreapta a rămas întreg, doar cu o rană exterioară. A meritat aşteptarea de o oră şi 10 minute pentru ca intervenţia cu precizie de chirurg să dea cele mai bune rezultate.

La locul accidentului a sosit şi familia lui Samuel Kocsis, tatăl acestuia şi fraţii, toţi membrii ai cultului penticostal. Au trăit cu emoţie şi cu spaimă fiecare moment, mai ales că nu sunt la prima experienţă de acest fel. În anul 2007, fratele lui Samuel, aflat pe o motocicletă, în trafic, a murit într-un grav accident rutier. Ar fi fost cumplit de-a dreptul să se repete istoria. Din fericire, nu a fost aşa fiindcă, în ciuda greşelii pe care a făcut-o tânărul de la volan care nu s-a asigurat, nişte oameni care ştiu ce fac, extrem de bine pregătiţi au reuşit să arate că sunt nişte profesionişti în adevăratul sens al cuvântului, mai precis nişte eroi pentru că nu te poţi numi altfel atunci când salvezi o viaţă.

Cristiana Sabău

accident tren 2 accident tren 3 accident tren 4 accident tren 5 accident tren 6 accident tren 7 accident tren 8 accident tren 9 accident tren 10 accident tren 11 accident tren 12 accident tren 13

Etichete

5 comentarii

  • Oare cat ar costa amplasarea de bariere la trecerile de nivel cu calea ferata in Bistrita? Mai mult decat vietile noastre, a hotarat Primaria. Nu poate fi o scuza ca este raspunderea Ministerului Transporturilor! Cinste si recunostinta salvatorilor. 🙂 Pe ei nu-i platim degeaba… cu siguranta prea putin.

    • cine nu respecta indicatorul de trecere la nivel cu calea ferata nu va respecta nici 50 de bariere.este inconstienta.bravo salvatorilor

  • eu in prima faza nu intelegeam de ce dureaza asa de mult sa il scoata. dupa aia am inteles ca sunt niste reguli care trebuie respectate. felicitari tututor celor care au roit pe acolo. unii dintre ei erau transpirati maxim, rezultatul a meritat !

  • Intr-un articol publicat putin mai jos, se face un comunicat despre viitoarea şedinţă ordinară a Consiliului Local de joi 29 mai, ora 14.00. Pe ordinea de zi sunt incluse proiecte precum aprobarea sprijinului financiar pentru biserici, a studiului de fezabilitate aferent drumului de acces şi utilităţilor din Wonderland. Nimic despre adevaratele probleme cu care se confrunta zilnic locuitorii orasului, intre care si traversarea caii ferate. Nimic despre necesitatea unor pasaje denivelate in zone precum Garii, Decebal sau Ioan Slavici. Cate nenorociri trebuie sa se petreaca pentru ca edilii sa se ocupe de problemele reale ale orasului.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS