Actualitate

Primarul din Runcu Salvei: Soţia directorului şcolii nu-şi ţine orele ca să meargă în campanie electorală

Un nou scandal a izbucnit la Runcu Salvei. Primarul comunei, Anchidim Pavelea (PDL), o acuză pe Valerica Man, soţia directorului şcolii, că joi nu şi-a ţinut orele ca să meargă în campanie electorală alături de PSD. Edilul spune că două clase de elevi care aveau de susţinut teze au aşteptat-o degeaba pe profesoară. Ce răspunde Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud!

Primarul comunei Runcu Salvei, Anchidim Pavelea (PDL), a tunat şi fulgerat după ce a aflat că profesoara de română Valerica Man, soţia directorului şcolii, Ioan Man, nu şi-a ţinut orele în cursul zilei de joi.

„Astăzi a avut două teze, la clasele a VI-a şi a VII-a. În total avea şase ore de predat azi copiilor, iar ea a plecat de dimineaţă în campanie electorală, cel puţin din informaţiile pe care le am. Copiii s-au prezentat la şcoală pregătiţi să dea teze la română şi profesoara lor nu a venit. Profesorul de engleză Ovidiu Buia nu ştia cum să programeze orele fiindcă nu se făcea română în şcoală. L-am sunat şi eu personal să-l întreb de ce nu e profesoara de română la şcoală şi mi-a spus că nu ştie. Copiii au rămas dezamăgiţi. O fetiţă a plâns fiindcă ea s-a pregătit şi voia să dea teza. Şi săptămâna trecută mai avea doamna Man programată o teză şi pe aceea a amânat-o. Toţi copiii mi-au spus că li s-au reprogramat tezele în zilele în care au de dat şi la matematică. Nu ştiu cum se poate întâmpla aşa ceva. Dânsa a lipsit nemotivat. A sunat-o şeful de post şi ea a minţit spunând că e la o şedinţă la ISJ. Am vorbit cu directorul de la Salva şi cu cel de la Coşbuc. Ambii au confirmat că au fost numai directori la şedinţă, soţul dânsei, nu dânsa. Am sunat-o şi pe doamna Monica Buboly care m-a păcălit şi mi-a spus că domnul Mihai Mureşan i-a spus că a văzut-o pe ea şi nu pe el la şedinţă”, a spus Pavelea.

Primarul din Runcu Salvei declară că s-a săturat să mai facă sesizări la ISJ în legătură cu cele ce se întâmplă în şcoală fiindcă la majoritatea nu primeşte niciun răspuns. „Am făcut o sută de sesizări la ISJ şi nu mi-a dat nimeni niciun răspuns. Mai mult, anul trecut, în iunie, două fete s-au agăţat de fântâna arteziană din incinta şcolii şi au dat-o jos. Valerica Man a luat de la  o mamă suma de 600 de lei, iar alt părinte nu a dat spunând că va plăti când se repară fântâna. A luat banii, dar nu s-a reparat fântâna. Eu personal am făcut sesizări la ISJ, am vorbit cu domnul Câmpan şi mi-a răspuns că până în luna martie se va repara. Am făcut din nou sesizare că nu s-a reparat şi am arătat că doamna Man nu are voie să pună mâna pe banii copiilor. A luat bani de la Andrieş Maria. Astăzi am primit din nou răspuns de la ISJ că banii luaţi de la Andrieş Maria au fost predaţi unei firme care, ulterior, a returnat banii pe motiv că nu mai poate repara partea ruptă a fântânii. ISJ zice că a recomandat organizarea unei şedinţe a Consiliului de Administraţie al şcolii şi luarea unei decizii corecte şi legale de reparare a fântânii. Ea (Valerica Man -n.r.) dacă a luat banii şi nu a fost reparată fântâna, de ce nu îi dă înapoi familiei? Eu cer să fie sancţionată doamna Valerica Man”, a spus primarul din Runcu Salvei.

Contactat în legătură cu absenţa profesoarei de la cursuri, inspectorul general-adjunct Mihai Mureşan de la ISJ Bistriţa-Năsăud a declarat pentru Timp Online că într-adevăr, joi, a avut loc o şedinţă la ISJ, însă nu a putut preciza dacă profesoara a fost prezentă.

„Noi am avut azi între 10.00 şi 12.00 o şedinţă de formare cu preşedinţii din centrele de evaluare II, IV, VI. E foarte posibil să fi fost dânsa în sală. Dacă este în cadrul comisiei nominalizată ca fiind preşedinte, e clar că a fost astăzi acolo. Poate că e persoana de contact care se ocupă de canalul de comunicare cu Ministerul şi atunci a fost cu siguranţă aici şi asta este. Eu o să verific lucrurile acestea”, a spus Mihai Mureşan.

7 comentarii

 • noooo pesedeu ii la putere noooo a gasi tovarasa tabara un raspuns pe masura pesederizarii nooo si matale primarule vei fi pedepsit ca ai avut curaj sa demasti ciuma rosie nooooo

 • sigur, domnule muresan!! asa e cum spuneti…….minciuni cu barba!!
  pozati in sfinti si cand colo…de la cap se/mpute pestele.
  daca era din alt partid doamna, acum era deja sanctionata.
  adevarul e ca elevii conteaza tot mai putin …..alte interese primeaza in sistem.

 • Ministerul, școlile și inspectoatele fierb din cauza volumului de muncă, a instructajelor și a simulărilor pentru examene și primarii se plimbă de colo-colo fără nicio treabă. Primarul acesta habar nu are pe ce lume trăiește. Cine l-a informat, l-a informat prost, alături de directori au fost și multe persoane de contact din școli, pentru că sarcina mare a descărcării subiectelor cade pe umerii persoanelor de contact din școli, deci nu cred că cineva trebuia să-i ceară voie primarului să meargă la ședința de instructaj de la ISJ-BN.

  • noooo tati profesorii sunteti pesederizati ciumati noooooo vai de bietii elevi si de oamenii cinstiti nooooo

 • @tov. profesor: nu stiu pe ce lume traieste primarul asta, dar daca ti-ai programat teze poti macar sa-i anunti pe „fraierii” de copii si sa ai un inlocuitor la ore!!! iar chestia aia cu volumul de munca sa i-o spuneti la MUTU!!! Daca se da un telefon la o scoala dupa ora 15 nu mai e nimeni de gasit p’acolo si atunci despre ce vorbim?

 • Doamna a fost in sala de sedinte de la ISJ pe toata durata sedintei de instruire. Primarul a gasit cu ce sa-i mai acuze.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS