Actualitate

De unde puteți cumpăra trandafiri dintr-un soi parfumat și la ce preț

Cei interesați pot achiziționa flori de trandafiri pentru petale din soiul “Argeş 1”, un soi românesc creat de Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Piteşti-Mărăcineni și adaptat condiţiilor climatice din zona Bistriței. Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Bistrița le comercializează.

Acest soi este extrem de parfumat, având o culoare roz-aprins ce poate fi utilizat la prepararea siropurilor, gemurilor, uleiurilor, esențelor dar și pentru produsele cosmetice.

Le găsiți la magazinul Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Bistrița de pe str. M. Eminescu nr. 11 sau la chioșcul de la poarta unității.

Prețul: 20 lei lădița cu 1,5 kg flori de trandafiri.

5 comentarii

 • …..hm….soiul „Arges”!…..
  Acesti trandafiri au deja numele si provenienta lor,dragii mei!
  Cum va permiteti sa le schimbati
  stravechea lor denumire si mai ales provenienta pe cind ei sunt adusi pe meleagurile arabe,apoi eurpoene-cu secole in urmă iar sultanele si șeicii arabi SE MINDRESC SI ACUM CU MINUNATII SI PARFUMATII LOR *** TRANDAFIRI DE DAMASC *** din care fac cu mâinild lir măiastre un parfum pur si simplu fermecator si o dulceață nemaipomenit de gustoasa si parfumată?!?…
  Sincer?!?…
  Ar trebui sa va fie rușine….

  7
  5
  • Românul cel cârcotaș… 🧐
   De ce n-ai făcut matale ceva mai bun în privința asta?

   Felicitări, S.C.D.P.! 🇹🇩

   6
   2
  • Se vede ca aveti prea mult timp liber
   ..Daca ati fi stiut cate ceva despre horticultura,,, si nu ati fi comentat doar ca sa nu taceti ați fi stiut ca exista multe sute de soiuri de trandafiri de dulceata/ parfum, si ca aceste varietati sunt adaptate climatelor in care au fost create…si ca cercetatorii in horticultura asta fac gasesc linii genetice care se adapteaza la noi conditii de mediu… exista cel putin 2-3 soiuri germane de trandafiri de dulceata, si ăștia au furat trandafirul de Danasc… asa cum dvs. comentati?… Stimata doamna daca nu stiti aproape nimic despre acest domeniu va recomand sa va vedeti de treaba.. nu toti trebuie sa stim tot despre orice. Sa aveti o viata mai putin trista va doresc!

   12
   5
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.