Actualitate

Delegaţie din Bistriţa-Năsăud, la Festivalul ”Primăvara românească la Bruxelles”

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alexandru Pugna, administratorul public Florin Moldovan, deputatul Daniel Suciu, dar şi meşteri populari din Bistriţa-Năsăud au participat la Festivalul ”Primăvara românească la Bruxelles”, în cadrul căruia a fost lansat proiectul ”Delegaţia Transilvaniei”.

Vineri 24 aprilie a fost prima zi de activităţi: dezbateri despre cooperarea regională şi promovarea intereselor locale la nivel european, în special cele din Transilvania, Crişana, Banat şi Maramureş. Ziua a cuprins o discuţie despre activitatea europarlamentarilor, o întâlnire cu reprezentanţi ai Comisiei Europene şi o discuţie cu reprezentanţi ai Primăriei din Bruxelles.

Sâmbătă 25 aprilie, eurodeputaţii PSD Victor Negrescu şi Emilian Pavel au lansat ”Delegaţia Transilvaniei, Crişanei, Banatului şi Maramureşului”, proiect care va asigura reprezentare directă la nivelul Uniunii Europene a zonei de vest a României. Delegaţia va promova valorile culturale şi oportunităţile economice prin evenimente periodice, după modelul folosit de landurile din Germania.

Lansarea a avut loc în cadrul festivalului organizat de comunitatea românească din Belgia, aflat la a 10-a ediţie şi intitulat ”Primăvara românească la Bruxelles”, având tematica ”Din Transilvania, Crişana, Banat şi Maramureş în inima Europei”. La festival au luat parte şi artizani populari din Bistriţa-Năsăud.

”M-am bucurat să fiu printre românii din Belgia la manifestarea gândită de cei doi europarlamentari ai noştri, Victor Negrescu şi Emilian Pavel. Primavara romanească, sărbătoarea tuturor celor aflaţi departe de casă, a fost înfrumuseţată şi de artişti populari din judeţul nostru, cu care ne mândrim mereu”, a spus deputatul Daniel Suciu, care a postat şi fotografii pe Facebook.

”Zona de Vest a României are un potenţial cultural, turistic şi economic care trebuie fructificat. O reprezentare directă pe lângă Uniunea Europeană va permite acestor regiuni să fie mai bine cunoscute de către instituţiile europene şi va crea premisele pentru o mai bună promovare, dar şi fructificare a oportunităţilor oferite de apartenenţa la UE”, a precizat europarlamentarul Victor Negrescu. 

Cei doi iniţiatori susţin că, după modelul regiunilor din Spania, al provinciilor din Polonia sau al landurilor din Germania care au o reprezentare directă la nivelul instituţiilor europene, la fel şi nou înfiinţata Delegaţie îşi propune să promoveze oportunităţile oferite de zona Transilvaniei, Crişanei, Banatului şi Maramureşului. Delegaţia va organiza periodic la Bruxelles evenimente şi conferinţe în cadrul instituţiilor europene, va promova branduri locale şi va susţine iniţiative locale în domeniul cultural, turistic sau economic.

1 cj bruxelles 2 cj bruxelles 3 cj bruxelles 4 cj bruxelles 5 cj bruxelles 6 cj bruxelles 7 cj bruxelles 8 pugna bruxelles

Foto: Facebook

13 comentarii

 • Victor Negrescu este printre putinii europarlamentari care au inteles de ce au fost trimisi la Bruxelles. Eu nu am vazut un alt europarlamentar roman, care sa fie atat de vizibil si sa munceasca atat de mult, ca Victor.

 • N-ati inteles nimic. Nu s-a dus nimeni la Bruxelles sa se plimbe. E vorba de un eveniment menit sa prezinte ceea ce au mai bun romanii si Romania. E vorba de traditii si obiective turistice. E firesc, ca la un asemenea eveniment sa nu trimiti mesterii populari singuri in mijlocul Bruxelles-ului.

 • Se vede din ce în ce mai mult că lumea este rea și invidioasă. Îmi pare rău pentru toți cei care judecă oamenii fără să-i cunoască. Acest eveniment nu a fost totuși de distracție ci de promovare a tradițiilor și obiceiurilor românești, care se pierd pe zi ce trece tot mai mult.
  Suntem români și ar trebui să încurajăm și să ne mândrim cu astfel de evenimente , nu să le criticăm!

 • Ne-au reprezentat la Bruxelles mai, ce nu intelegeti. E vba de promovare a noastra, a Transilvaniei. Chiar ca unii nu inteleg nimic…nu vor sa inteleaga nimic.

 • Am o întrebare pentru dumneavoastră….ați înțeles care îi de fapt scopul acestui eveniment sau v-a spus cineva să comentați aiurea????
  Încercați să nu mai fiți rai…suntem oameni…să încercăm să vedem partea pozitivă, să fim mai optimiști și să încurajăm participarea la evenimente de genul acesta.

 • Pentru a obține punctaj mai mare pe proiectele europene, primăriile din județul nostru trebuie sa fie înfrățite cu alte primarii din vestul Europei. O astfel de prezenta, prin care traditiile si zona noastră sa fie reprezentate, e foarte bine venită! Felicitări europarlamentarului Victor Negrescu si a delegației județului nostru pentru aceasta inițiativa suportata integral de Consiliul European

 • Victor Negrescu este un tanar europarlamentar care se implica, iar prin faptul ca o delegatie care a cuprins oameni din diverse medii este un lucru frumos. Foarte fain ca ne pastram inca identitatea prin portul national.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS