Actualitate

Monarhiştii Bistriţeni: Bd. Republicii – str. Regina Maria, Piaţa Centrală – Piaţa Regele Ferdinand

Clubul Monarhiştilor Bistriţeni, preşedinte dr. Marius Nicolae Pop, solicită Consiliului Local schimbarea denumirii unei artere de circulaţie şi a unei pieţe, astfel încât Bulevardul Republicii să devină Regina Maria, iar Piaţa Centrală să poarte numele Piaţa Regele Ferdinand I, motivaţia fiind ”de natură istorică”.

Clubul Monarhiştilor Bistriţeni a trimis o adresă municipalităţii prin care cere ca Bulevardul Republicii să se numească strada Regina Maria, iar Piaţa Centrală – Piaţa Regele Ferdinand I.

”Motivaţia propunerii noastre este de natură istorică. În Bistriţa, la începutul secolului XX, au existat aceste locuri cu denumirile specificate”, a precizat preşedintele Clubului Monarhiştilor Bistriţeni, dr. Marius Nicolae Pop.

Pentru a veni în sprijinul propunerii, monarhiştii au ataşat şi copii după fotografii realizate în anii 1920-1925.

17 comentarii

 • Felicitari D-le DOCTOR. Va sustin in demersurile si cererile pe care le faceti. Ma bucur ca va cunosc de atata vreme, si ma simt mai sigur cand in societatea bistriteana avem oameni adevarati, de bun simt de cultura dar si patrioti drepti. Pas cu pas, dar mai cu viteza, speram intr-o transformare in bine privind forma de guvernamant a acestei tari. ISTORIA trebuie sa-si primeasca drepturile….Cu deosebita prietenie va salut.

 • Du-te mă cu regii tai cu tot si nu-mi mai aminti
  de ei ca- mi vine sa vomit.
  Slugoiul asta de Balan dă bine cu peria,mai ales când
  simte miros de putere.Mai bine spune-ti ce aţi făcut voi
  pt. Bistriţa că s-ar putea să nu meritaţi sa va daţi cu
  parerea.

 • de ce nu strada Garii sa fie strada regelui cu peron pe partea dreapta …directia alaska cu escala la treibunal pentru restituirea …..”crengutelor” de brad…..si a pumnului de tarana cu care a venit regele prima oara in romania!!!!!

 • Nea costane: te astept la primele actiuni de voluntariat pt. comunitate, sa vedem ce oferi tu. Despre slugoi si putere intreaba-i pe cei care sunt la butoane. Cu mine cu siguranta nu ai nimerit-o. In privinta vocabularului folosit , si a urii viscerale, fata de istoria CASEI REGALE, si implicit istoria ROMANIEI, ai mari lacune. Hai sa traiesti !

  • balanel…cat impozit a platit regile fery ? casa regala de atunci e un fel de grup mafiot de acum! nici o diferenta….pe atunci nu era DNA sa le confiste padurile, fabricile, castelele….. nationalizate in scop regal! … cauat fisa fiscala a regelui si de acolo se poate deduce ce venituri a avut … urmasii!!!

 • Domnule epigonul, incercati sa va indepartati valul de ignoranta, invidie, ipocrizie si intoleranta care va acopera fata… Priviti cu optimism si speranta viitorul copiilor nostri intr-o tara mai curata, respectata si suverana , inconjurata si unita de COROANA ROMANA ! Sa auzim numai de bine!

 • Domnule raul adrian, nu va obliga nimeni sa acceptati ceea ce va propunem ! Va cunoastem opiniile, nu suntem de acord cu ele dar le respectam…Nimeni nu va opreste sa cititi, sa va informati , sa incercati sa va apropiati cat mai mult de realitatea istorica…Daca doriti, va stau la dispozitie despre orice nelamurire aveti, gratis ! Cu cordialitate, MNPop

 • D-le Doctor : costan, epigonul ,raul adrian, fac parte din acei romani cu mintea stearsa de binefacerile comunismului ceausist. Estia nu mai evolueaza pe scara valorilor pt. ca puterea de intelegere le-a fost atinsa de propaganda statului totalitar. Singurul tratament pt. ei este ( popa si lopata.)

 • dl Frunzaverde mie mi-a povestit bunicul meu ce vremuri si ce viata ,,buna,, a fost cu regele. asa ca…..ce scrie in carti e una , ce au trait oamenii atunci e alta. voi credeti ce vreti. oricum bunicul meu nu ar fi avut motiv sa ma minta.

 • După pierderile teritoriale din vara anului 1940, Carol al II-lea a abdicat, iar Mihai a redevenit rege al României. Având o vârstă fragedă de 19 ani, Mihai l-a învestit cu puteri depline în stat pe generalul Ion Antonescu, preşedintele Consiliului de Miniştri. Pentru a elibera Basarabia şi nordul Bucovinei, generalul a angajat România în război de partea Puterilor Axei, armata română participând la campania din URSS. După trei ani, Naţiunile Unite au întors soarta războiului în favoarea lor, iar armata română era într-o situaţie dezastruoasă. Antonescu a refuzat să semneze armistiţiul care prevedea condiţii foarte dezavantajoase pentru ţara noastră, însă clasa politică se temea că situaţia s-ar putea transforma într-o catastrofă. Sprijinit de liderii principalelor partide, regele Mihai l-a demis şi arestat pe Ion Antonescu printr-o lovitură de palat în ziua de 23 august 1944. România a semnat armistiţiul cu URSS, însă odată cu acest moment ţara noastră a fost inclusă definitiv în sfera de influenţă sovietică. De acest fapt a profitat Partidul Comunist Român, care în trei ani de zile a reuşit să acapareze întreaga putere de stat şi să elimine orice forţă de opoziţie faţă de noul regim. Pe 30 decembrie 1947, Mihai I a abdicat.

 • Da, domnule zuzu, aproximativ asa s-au petrecut momentele acelea… Ce nu se stia atunci : Yalta, decriptarea masinii ENIGMA (vezi filmul- The imitation game) si multe alte” miscari duble” dar in razboi este permis orice, nu-i asa? MS Regele Mihai a fost mintit, fortat si santajat sa abdice !

 • Actul de abdicare:

  „Mihai I-iu
  Prin graţia lui Dumnezeu şi voinţa naţională, rege al României.
  La toţi de faţă şi viitori sănătate.
  În viaţa statului român s-au produs în ultimii ani prefaceri politice, economice şi sociale care au creat noi raporturi între principalii factori ai vieţii de stat. Aceste raporturi nu mai corespund astăzi condiţiilor stabilite de pactul fundamental, Constituţia ţării, cerând o grabnică şi fundamentală schimbare.
  În faţa acestei situaţiuni, în deplină înţelegere cu factorii de răspundere ai ţării, conştient şi de răspunderea ce-mi revine, consider că instituţia monarhică nu mai corespunde actualelor condiţiuni ale vieţii noastre de stat, ea reprezentând o piedică serioasă în calea dezvoltării României.
  În consecinţă, pe deplin conştient de importanţa actului ce fac în interesul poporului român,
  ABDIC
  pentru mine şi pentru urmaşii mei la tron, renunţând pentru mine şi pentru ei la toate prerogativele pe care le-am exercitat ca rege al României. Las poporului meu libertatea de a-şi alege noua formă de stat.
  Mihai I
  Bucureşti, 30 decembrie 1947”

  Sa inteleaga poporul……. dle dr.

 • In P-ta Senatului, la acea ora , se aflau circa 1500 de oameni dintre care foarte multi studenti ! Erau impinsi, loviti, multi arestati si inconjurati de trupe loiale „noii ordini” dictata de la Moskova!! Din pacate, printre cei care ne-au rezolvat „calea socialisto-comunista , se aflau si multi romani…. Domnule zuzu, ma bucur ca va cunosc macar asa, cine stie,poate ne vom cunoaste vreodata… Daca ar citi mai mult tinerii… Va multumesc pentru aceste comentarii !

 • De la Nistru pân’ la Tisa
  Tot Românul plânsu-mi-s-a
  Ca nu mai poate strabate
  De-atâta strainatate.

  Din Hotin si pân’ la Mare
  Vin Muscalii de-a calare,
  De la Mare la Hotin
  Mereu calea ne-o atin;

  Din Boian la Vatra Dornii
  Au umplut omida cornii
  Si strainul te tot paste,
  De nu te mai poti cunoaste.
  Sus la munte, jos la vale
  Si-au facut dusmanii cale;

  Din Satmar pâna ‘n Sacele
  Numai vaduri ca acele.
  Vai de biet Român saracul,
  Indarat tot da ca racul,
  Nici îi merge, nici se ‘ndeamna,
  Nici îi este toamna toamna,
  Nici e vara vara lui
  Si-i strain în tara lui.

  Dela Turnu ‘n Dorohoiu
  Curg dusmanii în puhoiu
  Si s-aseaza pe la noi;
  Si cum vin cu drum de fier,
  Toate cântecele pier,
  Sboara paserile toate
  De neagra strainatate.

  Numai umbra spinului
  La usa crestinului.
  Isi desbraca tara sânul,
  Codrul – frate cu Românul –
  De secure se tot pleaca
  Si isvoarele îi seaca
  Sarac în tara saraca!

  Cine-au îndragit strainii
  Mânca-i-ar inima cânii,
  Mânca-i-ar casa pustia
  Si neamul nemernicia.

  Stefane, Maria Ta,
  Tu la Putna nu mai sta,
  Las’ Arhimandritului
  Toata grija schitului,
  Lasa grija Sfintilor
  In sama parintilor,
  Clopotele sa le traga
  Ziua ‘ntreaga, noaptea ‘ntreaga,
  Doar s-a ‘ndura Dumnezeu
  Ca sa-ti mântui neamul tau!

  Tu te ‘nalta din mormânt
  Sa te-aud din corn sunând
  Si Moldova adunând.
  De-i suna din corn odata,
  Ai s-aduni Moldova toata,
  De-i suna de doua ori
  Iti vin codri ‘n ajutor,
  De-i suna a treia oara
  Toti dusmanii or sa piara
  Din hotara în hotara,
  Indragi-i-ar ciorile
  Si spânzuratorile!

  Cine ne-au dus Jidanii
  Nu mai vaza zi cu anii
  Ci sa-i scoata ochii corbii
  Sa ramâe ‘n drum cu orbii
  Cine ne-au adus pe Greci
  N’ar mai putrezi în veci
  Cine ne-au adus Muscalii
  Prapadi-l-ar focul jalei
  Sa-l arza sa-l dogoreasca
  Neamul sa i-l prapadeasca

  Cine tine cu strainii
  Mânca-i-ar inima cânii
  Mânca-i-ar casa pustia
  Si neamul nemernicia.

  Doina, de Mihai Eminescu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS