Actualitate

Deputatul Bogdan Ivan: Reducem risipa alimentară din România! Prin lege!

”Lunar aruncăm la gunoi între 400-670 RON = 5.000 RON pe an. Risipa alimentară generează 8% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră. Prin lege ne propunem să înjumătățim risipa de hrană pe cap de locuitor până în 2030”, spune deputatul PSD Bogdan Ivan.

El a precizat într-o postare pe Facebook:

”Proiectul prevede măsuri concrete de luptă împotriva risipei alimentare:

– Va fi creată o platformă online împotriva risipei alimentare gestionată de Ministerul Agriculturii în care vor fi raportate datele privind risipa alimentară de către operatorii economici.

– Vom crea un proces transparent și practic prin care operatorii economici și Asociațiile Umanitare/Bancile de alimente vor putea avea o evidență clară a mărfurilor donate.

– Autoritățile administrației publice vor avea pentru prima dată în legislație posibilitatea să ia măsuri împotriva risipei alimentare atunci când, din activitatea lor rezultă surplusuri de produse alimentare. Astfel vom avea o strategie națională împotriva risipei alimentare updatată cel puțin o dată la 5 ani.

Am depus astăzi acest proiect, la care am lucrat împreună cu trei colegi din Camera Deputaților: Diana Buzoianu, Florin Alexandru Alexe și Zoltán Miklós. Le mulțumesc pentru buna colaborare colegilor inițiatori precum și celor 62 de colegi deputați PSD, coinițiatori ai acestui proiect de lege”.

12 comentarii

 • Reduceti risipa alimentara si risipiti banii aiurea – 700 lei la pensionari acum odata. De parca romania e formata doar din pensioari. Investiti in economie si pensioarii o sa aiba mariri la pensie de 700 lei lunar nu odata si pa. (…)

 • risipa alimentara este la voi in popota parlamentului,unde portia este 2 lei ,iar voi sunteti cateva sute de analfabeti.Dupa voi ramane papa cat sa cresti 100 de porci ca voi

 • Eliminați risipa de la chefurile voastre unde va îmbuibați pe banii altora! Da,,risipa exista pentru ca suntem o nație care nu avem măsura și credem ca mâncând ca sparții suntem fericiti si împliniți! Risipa e și la alții , cam 30 % din alimente in țările dezvoltate, in timp ce alții mor de foame in Africa sau Asia. Așa e fiinta umană făcută sa risipească resursele Planetei Mama! Sa auzim numai de bine!

 • Nu mai știm să spunem ,,actualizata,, ci ,,updatata,,. In curând textele de lege o sa fie redactate parțial în limba română și restul in romgleza.

 • Slugărnicia, nepotismul si căratul de geanta nu il reducem? Ivane ivane, tot cărăuș esti si prin parlament.

 • Dânsul (Dom Gruia) uită să spună că principala măsură contra risipei alimentelor au luat-o deja, scumpindu-le – încât cumpărăm 3 cireșe și le mâncăm cu sâmburi cu tot, ce să mai aruncăm ceva.
  Luăm doar câte o felie de salam (ieftin) , iar pe viitor cică, prin lege, câte două vecine de palier, vor fi obligate să cumpere, pe rând, câte un litru de ulei – dar nu pentru a preveni risipa, ci pentru că nu-și permit.

 • Poti sa iti iei o trotineta si sa te faci woke-leftard .Acuma o sa dati legi sa controlati regimul alimentar .Care credeti voi ca haleste si se kaka prea mult nu i dati certificat verde de gaze de sera? Una la mana…A doua ar fi ca o sa pierdeti voturi masiv ca la roman daca i luati grataru si butoiu cu varza de la subsolu blocului intra in fibrilatie.Io zic sa va mai ganditi.Cea mai mare grija a romanului e mațu sa fie plin.

 • doar Putin poate opri risipa alimentara s-au sa declanseze o foamete nemaintilnita dupa care fiecare va economisi exact ce trebuie si cat trebuie, hai sa fim seriosi.
  restul e gargara politicianista si cu shopingul de fite romanesc , cu lacomia si impostura romanilor nu te poti pune nici macar cu legea.
  nici dracu nu mai respecta nimic in aceasta tara.
  dupa niste suferinte pe planeta cei care vor ramane vor sti sa se corecteze, insa pana nu vine marele cutremur cu de toate lumea nu se va da inapoi de la marile placeri.
  Romanii au bani destui si pentru pompa si pentru shooping.
  Clasa de mijloc o duce bine in Romania si numai vaicarelile sunt de forma.
  Uitati-va ce se intampla pe sosele in fiecare wikend, nici o parcare nu este libera, toti papa din plasute pe marginile drumurilor, totul e plin de drumeti , peste tot e ocupat.
  Vaietele sunt de prisos si cheful de munca la romani este tot mai mic.
  Paradox . …se construieste-n draci pe toate campurile in timp ce tot in draci romanii pleaca dincolo.

  • Lasa bre Bălane ca nici tu nu te-ai spetit la munca.O plimbarica…cu masina statului pana la adresa …un receptor…o rigla…etc…procedura

 • Cand faceai mise en place ul peste drum de sediu si aranjai scaunele ca venea sefu la masa cu prietenu chel nu era risipa ?Aia ti a fost ucenicia de deputat slugarache

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS