Actualitate

USR: Ne opunem majorărilor de tarife pentru salubrizare

”USR se opune din nou majorărilor exagerate ale tarifelor, propuse de această dată de ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud”, anunță într-un comunicat USR Bistrița:

”La fel cum ne-am opus majorărilor tarifelor la apă și canalizare. Prin vocea reprezentanților USR în Consiliul Local al Municipiului Bistrița, astăzi am aprobat proiectul de hotărâre care mandatează viceprimarul Municipiului Bistrița să voteze împotriva majorărilor de tarife și noilor taxe propuse de ADI Deșeuri, instituție condusă de fostul viceprimar PSD, Cristian Marius Niculae.

Proiectul în forma propusă de ADI Deşeuri BN nu îndeplineşte toate condiţiile de legalitate şi de oportunitate, din punctul de vedere al Municipiului Bistriţa și al cetățenilor săi, intrucât majorarea de tarife propusă este semnificativ mai mare față de tarifele actuale. Fundamentarea tarifelor majorate este făcută în baza unor viitoare investiții pentru reformarea sistemului actual de colectare a deșeurilor.

Majorări ale tarifelor pentru serviciul public de salubrizare și colectarea deseurilor au fost aprobate și anii trecuți, iar promisiuni de reformare a sistemului actual de colectare a deșeurilor au fost făcute în nenumărate rânduri, însă condițiile actuale de colectare și gestionare a deșeurilor sunt încă departe de a oferi un serviciu performant de gestionare a acestora.

Serviciul public de salubrizare și colectare a deșeurilor din Municipiul Bistrița trebuie îmbunătățit semnificativ pentru a fi unul performant, la standarde europene și doar atunci vom putea discuta de majorări ale tarifelor”.

6 comentarii

  • Aveți un viceprimar inexistent! A uitat repede de unde a plecat, în loc să fie de partea cetățenilor stă pitit sub birou , luna trece leafa merge. Cam atât!! Nu are rost să așteptați alegerile viitoare,cu asemenea oameni sunteți pierduți!

  • Ni s-au furnizat niște cartele care, cică, trebuiau să asigure accesul la tomberoanele cu deșeuri depozitate selectiv. Ce să vezi?! După ce ne-au fost furnizate cartelele, dispozitivele de securizare a containerelor nu au fost reparate, așa că, evident, cartelele nu folosesc la absolut nimic. Dar, bănuiesc, scopul a fost atins, acordarea „făuririi” cartelelor către firma care trebuie și alocarea cotei aferente… Vă dați seama în ce ipostază ne aflăm, absolut toate prețurile au luat-o razna, iar veniturile sunt aproape la nivelul anului precedent, dar vin cele două hoituri aflate la sacul cu resurse și ne spun că o ducem bine, că lucrurile sunt în regulă și că ei își fac treaba… Mă, chiar nu vă e rușine absolut deloc? poate vouă vă merge bine! Așa, da!!! Nouă nici într-un caz! Ne spun bandiții că nu vor crește taxele… Maximă vrăjeală. Veți vedea ce taxe vom avea de plătit de la anul. Dacă nu știați, taxele, la începutul fiecărui an se indexează cu rata inflației, iar cum rata inflației este la cer, vom plăti taxe foarte mari! Așa ne trebuie, poate vom ieși cu toții în stradă când nu vom mai avea niciun codru de pâine! Se pare că proteste se petrec numai când au interes serviciile. Atunci, să vezi cum se găsesc protestatari!

  • Consider că în loc să mărească taxele ar trebui să încurajeze colectarea selectivă și valorificarea deșeurilor reciclabile.In zona noastră vecinii încă spun că nu văd de ce ar colecta selectiv dacă Supercom ridică deșeurile la grămadă. Nu stiu dacă este adevărat dar ar trebui verificat și poate prin Asociațiile de proprietari instruită lumea.Cheile alea sînt o glumă proastă.

  • Pai si dacă nu le mai platesti deloc,oare ce se întâmplă, in special in mediu rural,multi nu au nevoie de serviciile smecherilor ,menajerul se face un bun compost iar restul dat foc si treaba e rezolvata ,sa nu ma luati cu mediul ,că polueaza,woau ,astia de langa noi ,oare nu polueaza ,cand dau cu bombardeaua

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.