Actualitate Recomandări

Deputatul USR Cristina Iurişniţi va iniţia un nou proiect de lege care vizează obligaţii pentru primari

Deputatul USR Cristina Iurişniţi a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că va iniţia un nou proiect de lege prin care primarii să fie obligaţi să doteze şcolile cu pubele pentru colectarea selectivă a deşeurilor.

„Am fost astăzi la Nuşeni unde am vizitat o şcoală. Doresc să am o iniţiativă legislativă care să vizeze primarii. Vreau ca primarii să doteze şcolile cu pubele speciale pentru colectare selectivă pentru că, până la urmă, primăriile se ocupă de dotarea şcolilor”, a spus deputatul USR.

Cristina Iurişniţi a participat la lansarea proiectului „Oameni noi în politică” şi a îndemnat cetăţenii să se implice în viaţa publică. În opinia deputatului, una dintre cele mai importante solicitări din acest demers este alegerea primarilor din două tururi de scrutin.

„După succesul de care s-a bucurat campania Fără penali în funcţii publice, această campanie duce mai departe implicarea cetăţenilor în politică, implicare pe care ne-o dorim cu toţii. USR susţine acest demers iniţiat de mişcarea România Împreună şi de alte două partide, alături de 26 de ONG. E important să transmitem acest mesaj participativ: oamenii trebuie să se implice cât mai puternic în politică, să fie aproape de nevoile cetăţii. A alege primarii din două tururi e un lucru de bun simţ şi nu înţeleg de ce partidele vechi s-ar opune”, a spus Cristina Iurişniţi.

3 comentarii

  • Asta da proiect! Fara acest proiect de lege insasi existenta noastra nu ar fi posibilă! Ma mir ca pana acum am putut sa traim le aceste meleaguri! Proiectul asta este ruda cu proiectul marelui crestin al judetului Robert Sighiartau cu ambrozia! Bravo! Se vede ca ati ajuns degeaba in parlament! D-na Șnițăl daca tot cheltuiti bani pe deplasari nu ar fi bine sa va inspirati de la cei care au facut legi folositoare?

    • Ei ii prosteau pe oameni ca daca se aduna un milion de semnaturi, legea trece fara sa mai foe votata in parlament. Si pe mine m-au contrazis unii in comentarii si m-am gandit ca poate s-a schimbat legislatie si nu stiu eu, chiar nu imi inchipuisem ca pot sa minta atat de gros in chestii foarte usor verificabile. Se bazeaza pe faptul ca adeptii lor refuza sa se documenteze si sa asculte alte opinii.

  • Felicitări pentru inițiativă, dar pentru ca proiectul dv. să poată demara și la Bistrița trebuie triate mai întâi, selectiv, toate jegurile pesediste ce ne conduc.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.