Actualitate

Deschiderea Târgului de Crăciun, a patinoarului și aprinderea luminilor, de Sf. Andrei

Dacă până acum momentul festiv al aprinderii luminițelor de sărbători în Bistrița și deschiderea Târgului de Căciun erau programate în ajun de Sfântul Nicolae, anul acesta, având în vedere că sâmbătă 1 decembrie este Ziua Națională a României și se sărbătorește Centenarul Marii Uniri, municipalitatea a decis ca acestea să aibă loc în seara zilei de vineri 30 noiembrie, de Sfântul Andrei.

”Spre deosebire de anii trecuți, pentru că anul acesta sărbătorim Centenarul Unirii, am dorit ca de Ziua Națională să avem aprinse luminile feerice. Deschiderea Târgului de Crăciun și aprinderea iluminatului festiv vor fi de Sf. Andrei, 30 noiembrie, zi liberă, la ora 17.00. Pentru că în acest an lucrările la Biserica Evanghelică nu ne încurcă, amplasamentul va fi cam același, cu foarte mici modificări. În fiecare seară de la ora 17.00, pe scena amplasată în fața bradului natural împodobit, vor avea loc spectacole de colinde. Bradul împodobit va fi natural, la anul la fel, pe urmă dacă vrea cineva să facă brazi din oțel inox e problema lui. Vom deschide tot de Sf. Andrei patinoarul amplasat în fața Palatului Culturii, sub o cupolă de lumini. Va fi un aranjament frumos, astfel încât cei care merg la patinoar chiar să se simtă bine”, a declarat primarul Ovidiu Crețu într-o conferință de presă.


La Târgul de Crăciun, pe lângă cele 30 de căsuțe cu artizanat și produse tradiționale, vor mai fi câteva de alimentație publică: grill, kurtos kolacs, langoși, dulciuri. Prețul de închiriere a căsuțelor pe perioada târgului, 30 noiembrie – 30 decembrie, a fost de 400 lei pentru comercializarea produselor artizanale și 600 lei pentru comercializarea produselor de alimentație publică. ”O sumă foarte mică”, a spus primarul Crețu.

”Fasolea o dă Consiliul Județean”

Legat de Ziua Națională, Ovidiu Crețu a menționat că evenimentele sunt organizate împreună cu Consiliul Județean: ”Mă refer la concert și focurile de artificii. Partea cealaltă, de fasole, nu ține de partea urbană, este numai a Consiliului Județean. Deci tradițional, CJ va oferi cetățenilor care vin la paradă și o gustare pe pietonal”.

Și Consiliul Județean va organiza, pentru al 5-lea an consecutiv, o festivitate de aprindere a beculețelor în Piața Petru Rareș, în fața Palatului Administrativ. Butonul care va declanșa feeria de lumini va fi apăsat, conform tradiției, în seara zilei de 1 decembrie.

De Ziua Națională a României, la Bistrița vor avea loc o serie manifestări aniversare: ceremonial, paradă militară, retragere cu torțe, spectacol folcloric susținut de Ansamblurile ”Dor Românesc” și ”Cununa de pe Someș”, concert Voltaj, foc de artificii.

Foto: arhivă 2017

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS