Actualitate

Deși ”răscolit”, orașul se va transforma mult în bine, spune primarul. Când se va circula fluent

”Anul acesta, ceea ce s-a răscolit, și mă refer în axele de mobilitate, se va transforma mult în bine, adică vom scăpa de cea mai mare parte a disconfortului”, a declarat primarul Ioan Turc.

Anul acesta, ceea ce s-a răscolit, și mă refer în axele de mobilitate, se va transforma mult în bine, adică vom scăpa de cea mai mare parte a disconfortului. Vom deschide și alte șantiere, cum ar fi pasajul subteran de pe strada Gării, noua piață care va fi una dintre cele mai moderne în această țară. E limpede că vom continua cu șantierele, dar știu că pe oameni îi interesează ca traficul să se desfășoare cât mai fluent, ca trotuarele să fie bune, curate, ca spațiile verzi să fie ceea ce trebuie. Știu ce așteaptă oamenii, iar până la finalul anului, multe din aceste lucruri se vor fi întâmplat.

La Radio de BiNe, primarul a precizat că orașul are un buget de 536 de milioane de lei, din care 55% merg spre dezvoltare.

Bugetul de dezvoltare a crescut de patru ori comparativ cu 2018, a crescut enorm în comparație cu anul trecut. Tot ceea ce s-a făcut cu mult efort prin gândirea lucrurilor care sunt bune pentru oameni, prin realizarea proiectelor – e foarte multă muncă în spate – prin demararea procedurilor și începerea investițiilor toate acestea se vor vedea cu ochiul liber cu prepoderență din acest an.

Întrebat dacă nu se teme că toate aceste șantiere îl vor costa electoral, edilul a răspuns: ”De ce nu mă tem că șantierele ar deranja poziționarea oamenilor în ce mă privește? Pentru că știu cu certitudine că numărul oamenilor care înțeleg care sunt constrângerile, care sunt provocările este mai mare întotdeauna, iar în Bistrița trăiesc oameni cu dreaptă judecată. Eu nu am rămas în acest oraș pentru că nu aș avea încredere în comunitate, ci pentru că eu mă simt bine în comunitatea bistrițeană. Am încredere în oameni”.

Astăzi, nu mă gândesc la viitoarea mea candidatură. Eu știu că trebuie să-mi fac datoria, indiferent care ar fi costurile. Dacă în acești ani se întâmplă ceea ce trebuie. Eu nu mi-am început mandatul în mai 2020, ci în noiembrie, să nu uităm, în plină pandemie. 2021 a fost, de asemenea, un an foarte greu. Cu toate acestea s-au întâmplat multe lucruri în Bistrița.

Primarul a mai adăugat că una dintre dorințele sale este ca Bistrița să depășească pragul de 100.000 de locuitori și are credința că acest lucru se va întâmpla.

Tot metabolismul economic, social, cultural se schimbă enorm în bine. Pentru ca lucrurile să se repornească este nevoie de un imput. Din acest oraș s-a plecat destul de mult, dar, pe de altă parte, din județ, au venit spre Bistrița. Noi suntem un județ rural. Acesta este uriașul avantaj pentru Bistrița fiindcă, fiind un județ preponderent rural, acest lucru i-a îndemnat pe foarte mulți oameni să vină spre Bistrița, dar acest lucru nu este suficient. Trebuie să facem infinit mai mult. Un oraș ca să aibă viață, ca să trepideze, are nevoie de anumite politici, dar și de o perioadă ca cea pe care o trăim acum și o vom mai trăi pentru a se urni din loc. Nu este confortabil, dar obligatoriu.

Declarațiile edilului le puteți urmări AICI.

19 comentarii

 • Eu unul inteleg. chiar daca uneori renunt la confortul de a merge cu masina pe distante scurte. am trecut de cateva ori si prin oradea cand se faceau lucrari unde era dezastru iar bistrita noastra e mic copil in comparatie. daca oradenii au inteles noi nu putem? doamne ajuta sa se tina constructirii de treaba ca cu meseriasii stim cum e…

  7
  44
  • Despre ce masina vorbesti?
   In oras e greu sa mergi pe jos, e plin de santuri si gropi, iar când ploua e noroi cât cuprinde.
   Ieri era un praf infernal pe Bistricioarei, initial am crezut ca au demolat controlat cladirea prefecturii 🙂 … dar nu…era un utilaj din ala care matura strada si care ridica praful câtiva metri în aer…. oras „european” …. ce mai…..
   Mai degraba ar trebui sa ne cumparam toti rovere de offroad cum au dus aia pe Marte….

   19
   2
 • „astazi, nu ma gândesc la viitoarea candidatura”.
  Ar fi chiar culmea sa se gândeasca.
  Mai degraba cred ca-l framânta tot mai des gândul cum o sa scape de anchete si declaratii referitoare la dezastrul lasat în urma, dupa ce-l scapa partidul din poala si vine curtea de conturi în controale.

  27
  2
  • Eu am o dilemă: De ce guristu a ținut ăsta să fie primar dacă a știut poate și nu se pricepe la nimic ?!
   De ce a ținut neapărat să aibă o funcție executivă știind că nu are calitățile necesare pentru asta ?!
   Putea foarte bine să rămână la gurismul lor ca și metorul lui Neluțu Mexicanul și era mult mai bine pentru el.
   Este la fel cu faptul că toți politicenii noștri vor să aibă doctorate deși toată lumea știu că sunt proști grămadă și este cel puțin o sfidarea a bunului simț și faptul că se gândesc la așa ceva.

   26
   1
 • Adică dragi bistrițeni spectacolul continuă,pe termen lung, până la alegeri, să vă ține-ți bine, nu mai ieșiți din case, nu se știe până când, orașul se transformă la greu, cine are aeroplan sau alte obiecte zburătoare să le folosească, doar așa poate ateriza și ajunge unde vrea,totul e o vrăjeală ieftină, specific politicianului român…Ca să ajungi într-un loc din municipiu trebuie să o iei prin Beclean!De ce nu se pot urgenta lucrările demarate, dacă tot se fac?Sau banii care sunt alocați musai să se înmulțească pentru cineva?Lenea și interesul personal caracterizează actuala conducere din primărie!

  25
  1
  • Tu intrebi de ce nu se urgenteaza lucrarile demarate, uitand ca primarul tot cere asta, dar MIS Grup tot trage frana de mana actionata politic. Desi au semnat graficele de lucrari cu termene urgentate, acuma s-au trezit ca n-ar mai vrea, ca n-ar mai putea.
   Uite declaratia lui Petrica Farcas patronul MIS Grup anul trecut despre santierul de pe Decebal: ” Ne-am asumat să închidem până în septembrie 2023 un proiect care ar fi trebuit sa fie făcut în 2 ani și 6 luni, la solicitarea Primăriei Bistrița ” .
   Deci vrajeala ieftina e la cei care se fac ca nu vad si nu aud cum sta treaba de fapt.

   10
   12
 • Păi, fratele meu alb de la loto, de ce nu se rezilează contractul și să fie o licitație corectă, fără sprijin politic cum este în cazul firmei Mis Grup?PSD-ul și PNL-UL susțin această firmă, ca și alte partide, pentru că ei pompează sume barosane pentru campania electorală ce va veni…Nu-i clar?Una este să ceri ca milogul, parcă nu primăria a acceptat oferta și alta e să ai biluțe ca să tai răul de la rădăcină!Întrebarea mea este pertinentă și la obiect…Doamne ajută-l pe român!

  13
 • Viitor de aur orasul nostru are!
  Realizarile marelui conducator sunt pe buzele tuturor!
  Numele primarului Turc va fi scris in Cartea de Aur!

  8
  1
 • Este o mare vânzoleală în cadrul personalului din primărie! Se pregătesc mutări de cadre, urmează să vină unii care, deși freacă instituțiile statului de zeci de ani, nu au capacitatea să încropească nici măcar o frază, dar urmează să fie aduși de Turc la primărie. Are mare nevoie de încă câțiva tăietori de frunză la câini! Se pare că numărul putorilor nu este suficient, el trebuie suplimentat! Succesuri multiple, atât actualilor frunzași, cât și celor care se pregătesc să vină!

  15
  1
  • dilăii, fugiți, așa este, se pregătește să vină de la conciliu o tăietoare de frunze la câini. Nu știu ăia cum să scape de ea! Cică ar veni la compartimentul patrimoniu. Râd ăia de ea pe acolo că duduia nu e capabilă să-și dactilografieze corect numele și prenumele. Nu știe absolut nimic, e pământ de flori! Veți face cunoștință și voi cu ea în curând! Deci, se arde pe competență! Duduia ce urmează să vină, conform spuselor, este praf pulbere fină! Este țâpată dintr-un loc în altul, nu mai scapă sistemul de ea!

   11
  • Nu.
   Pentru ca asfaltul nu sta pe pamant.
   Si inainte de asta trebuie facut studiu de fezabilitate.
   Daca nu ai studiu nu ai bani, cand faci rist de banj faci comanda proiectului tehnic.
   Cand ai proiect tehnic si bani te intrebi de ai utilitati..
   Dupa ce ai utilitatile e bine sa dai drumul sa vezi de curg…
   Astepti vreo 3 ani pana se epuizeaza garantia ls itilitati pentru ca eu te intreb: VREI SA SPARGI ASFALTUL IN FATA CASEI SA REPARI O TZANITOARE DIN CONDUCTA DE CANALIZARE?
   acum ca ai utilitatile cauti constructorul ala bun care dispune de cashretro…si te apuci de lucru daca nu s expirate avizele si traseul drumului nu a fost deviat de vreun vecin…
   Asa ca eu iti recomanzi sa te uiti la drumul asta de pamant sa nu l devieze vreun nebun de vecin si dupa aceea asfalt!!!

  • E foarte simplu… cu cât pulimea e mai deasa cu atât numarul trântorilor din primarie pare mai rezonabil….si mai usor de digerat…

   5
   4
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.