Actualitate

Municipalitatea solicită finanțare din PNRR pentru rețele de apă și canalizare pe mai multe străzi

Consiliul Tehnico-Economic din cadrul Primăriei Bistrița a avizat favorabil studiul de fezabilitate privind extinderea rețelelor de distribuție a apei și de canalizare menajeră pe raza orașului. Săptămâna viitoare, documentul va fi supus aprobării Consiliului Local, etapă premergătoare obținerii unei finanțări prin PNRR pentru acest obiectiv de investiții.

Sunt prevăzute pentru extinderea rețelei de distribuție a apei următoarele străzi: Galaxiei, Astrelor, Constantin Brăiloiu, Viorelelor (Bistrița), Secundară 3, Agricultorilor, Secundară 11, Secundară 12, Știubei și drum acces din Secundară 10 (Sărata), Aviației, Asfințitului, Agronomului (Unirea), Izvorul Sărat, Lungă, Orion, Orizontului (Viișoara).

Se dorește extinderea rețelei de canalizare pe străzile: Ioan Căianu, Constantin Brăiloiu, Viorelelor, Filip Cristian Petru, Matei Corvin, Nouă, Valentin Raus, Bradului (Bistrița), DJ 172 B (intrare Slătinița), drumul de acces din Secundară 10 (Sărata), Aviației, Asfințitului, Pasajului (Unirea), Valea Stânelor (Sigmir).

Municipalitatea va asigura și construirea unor stații noi de pompare pentru transportul apelor uzate, cu instalarea unor conducte de refulare și alimentarea cu energie electrică.

Valoarea estimată a proiectului ”Dezvoltarea infrastructurii edilitare, de tip apă și apă uzată, în zonele urbane funcționale” este de 13.655.950,787 lei cu TVA.

”Accesul la rețele de apă potabilă și canalizare menajeră e esențial pentru locuitorii orașului și ai cartierelor aparținătoare, iar Primăria Bistrița și-a propus să acopere, din acest punct de vedere, o arie cât mai mare a zonelor rezidențiale”, spune primarul Ioan Turc.

6 comentarii

  • Acuma de unde atata asfalt si tu? L-au luat pe tot cei de pe Tarpiului si Dinu Lipatti care n-au vazut la viata lor atata asfalt cat le-a dat primarul. :)))
   Radem glumim, dar vezi ca asfaltul merge bine cu apa de la robinet, Asa ca lasa-i sa faca si retele de apa pana se va porni statia mai mare de asfaltare.

   3
   2
  • Pe str v alecsandri s a refacut galma / trecerea de pietoni djn piatra cubica spre centrul de batrani ….Cum p…la mea puteti pune piatra cubica natura cu beton in asemenea loc???
   Sunt materiale diferite pe in strat de beton intarit / asfalt care se comporta diferit la inghet sj vibratii!!!
   Adica degeaba. Cretiule, in facultate atat ai fost, sef de camere in t7 !!!

   4
   4
  • Zavoaie?
   Acolo au in plan sa asfalteze cu roaba, seara dupa ora 16,00 cand vin oamenii acasa….tineti doar roaba la poarta!!!!

   5
   2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS