Actualitate

”Detectorul de minciuni” de la IPJ Bistrița-Năsăud așteaptă să fie folosit de un profesionist

Denumit în mod uzual ”detector de minciuni”, poligraful din dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud așteaptă să fie folosit de un pasionat, de un profesionist, de un ofițer criminalist-psiholog.

Ocupaţia de expert poligraf are un obiect de activitate unic în sensul că, atât în sistemul judiciar cât şi în cel extrajudiciar, aceşti experţi sunt singurii care, în prezent, exploatează şi interpretează o categorie de „urme” inaccesibilă celorlalte sisteme cu aceleaşi obiective de verificare şi anume indicii fiziologici semnificativi pentru stabilirea sincerităţii sau nesincerităţii unei persoane, respectiv, pentru depistarea posibilului comportament simulat.

Expertul poligraf folosește cunoştinţe de psihologie, fiziologie, drept, medicină legală, criminalistică, tehnică de calcul, procesarea digitală a semnalelor, combinate într-o disciplină ştiinţifică, fundamentată empiric şi teoretic, exersată timp de peste 115 ani şi validată ştiinţific, având ca finalitate depistarea comportamentului simulat.

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud pune la dispoziție aparatul poligraf, iar cei care îndeplinesc condițiile necesare și își doresc să facă parte din familia ”Serviciul Criminalistic” sunt așteptați până la data de 5 octombrie a.c. să-și depună dosarul de înscriere pentru participarea la concurs, anunță IPJ Bistrița-Năsăud.

Aici mai multe detalii.

1 comentariu

  • Testarea poligrafului, semestrial toți angajații și trimestrial agenți de la circulație să fie stresați cu întrebari dacă au primit bani ale atenții materiale sau de altă natură.
    În câteva luni s-ar defecta iremediabil.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.