Social

Dezastru pe DN 17 D între Rodna și Valea Mare (FOTO)

Drumul Național 17 D între Rodna și Valea Mare arată ca după război, cu toate că traversează una dintre cele mai frumoase zone din județul Bistrița-Năsăud cu un potențial turistic imens, având în vedere existența Parcului Național Munții Rodnei. Șoferii sunt exasperați.

”Un peisaj de vis, dar drumul spre Pasul Rotunda a fost complet uitat de toate administrațiile care s-au perindat în ultimii ani! Eu m-am săturat să tot bag bani în mașină și să tot aud la câteva zile că sună ceva. Parcurg frecvent drumul spre Valea Mare în ultimii 4 ani și situația este aceeași în ceea ce privește distanța Rodna-Valea Mare! Până când veți sfida turismul din Parcul Național Munții Rodnei?”, a scris pe Facebook Oana Andreea Săcălean, care a postat câteva imagini sugestive.

În toamna anului trecut, investiția în modernizarea DN 17 D Rodna – Șanț – Valea Mare (14 km), pe care trebuie să o deruleze CNAIR prin SDN Bistrița cu bani de la Guvern, era în procedură de achiziție. Deocamdată nu avem informații legate de demararea lucrărilor.

DN 17 D (97,6 km) leagă localităţile Beclean, Năsăud, Sângeorz-Băi şi Cârlibaba (Suceava). Trece prin Munţii Rodnei şi Munţii Suhard prin Pasul Rotunda. Traversează comunele Chiuza, Nimigea, Salva, Rebrişoara, Feldru, Ilva Mică, Maieru, Rodna, Şanţ şi se intersectează cu DN 17 la Beclean, cu DN 17 C la Salva şi Năsăud şi cu DN 18 la Cârlibaba.

Etichete

24 comentarii

  • O zona superba, unde ne intoarcem mereu cu drag. Dar de fiecare data, problema noastra este aceeasi: DRUMUL! Preferam sa trecem prin pasul Rotunda, vara. Ne distrugem mai putin masina, decat pe sosea!!! E hilar..

  • Dacă asta e drum rău, înseamnă ca nu ați fost de la Ilva Mica la Ilva Mare. E jale acolo, ne rupem mașinile.

 • Totusi sunt de parere sa nu fie modernizat drumul spre pasul rotunda. Cu cit e mai acesibil cu atit se va polua zona montana mai mult si cu atit mai mari vor fi defrisarile. In plus se afla citeva copaci seculari direct linga drum care vor fi afectati grav de construirea drumului asfaltat. Lafel a fost si este pe Blidereasa si imprejurul lacului colibita. La colibita, pe linga vederea obstrcutionata de garduri private, acum se face o orgie de betoane de la Arinis in sus.
  Nu am nicio incredere in administratie publica in ce priveste protectia naturii.
  Asfalt pana la Valea Mare e suficient, pe urma bariera inchisa cu taxa intrare si trecerea doar cu ghid montan sau titlu de proprietate in zona.

  • Aștept și eu de 20-30 ani sa fie asfaltat pana la Valea Mare! Este un punct de vedere pe care îl respect!

  • Mai omule tu sti ce porcari vorbesti..? Acola e drum catunesc , strategic intre Ardeal si Moldova, a fost pietruit cu piatra in dunga, si acuma sunt portiuni cu piatra in dunga, In Austria sunt asfaltate si potecile prin padure, Sa se asfalteze..!

 • Mulțumesc pentru prelucrarea informațiilor postate pe pagina personală! Poate se semnalează administrația locală și “ cârpește” drumul înainte de alegeri, specific PSD!

  • Doamna, aberati rau de tot! E drum national si ar trebui sa va adresati puternicilor zilei, adica penelistilor. pesedistii l-au facut pana aici, liberalii nu au mai finantat continuarea lucrarilor. Asta e adevarul, ca va place ca nu va place.

 • Mihalca Adrian, drumul este in aceleași condiții de 20-30 ani!!! Doar PNL a fost la conducere in acești ani? Cred ca va înșelați!

 • Dnu. Miholca, cine e jupân in acest județ de ani buni !? Toți știm ca dl. Radu Moldovan este jupân. Ce tot o dati cu PNL ul in sus și jos. Este o bătaie de joc ca de 30 ani e tot așa drumul ăla, plin de gropi de ți rupi mașina. Cred ca nu este și nici nu a existat interes legat de acea zona din partea consiliului județean atfel era făcut demult timp. Numa zic cum face afirmații o Dna. Distinsa din Consiliul județean. Cum sa dai vina pe PNL când tu esti la butoane in județ de ani buni. Personal nu ma mai mira nimic, in localitățile componente ale orașului Bistrita se trăiește mai rău decât la tara, ce o sa mi Spune-ți aici Dnu. Miholca ca tot PNL e vinovat !? Doamne ajuta !

 • Numa asfalt aveti la cap. Nici un asfalt ! Ne roaga pana si printul CHARLES sa nu betonam si sa asfaltm totul in cale. Romania cu drumurile ei de pamant la tara este apreciata de turisti. Mai stati si pe acasa ca imbolnaviti sfanta natura cu prezenta voasra nesatula la toate.

 • Lauda cu asfaltarile lui Laducu edte sora cu spitalui din bistrita inde s-au invartit atatia bani ca numai Laducu stie .

  • Dacă erați mai atenta observați ca imaginile din articol sunt atât din Ilva Mică cât și din porțiunea Rodna-Valea Mare. Din păcate atât in Ilva Mică cât și in Rodna, Sant, Valea Mare discutam despre aceleași drumuri dezastruoase și despre un consiliu județean pe care nu îl interesează promovarea turismului pe Valea Someșului Mare!

 • O parte din poze sunt de pe DJ172D , localitatea Ilva Mica. Timponline ar trebui sa verifice informatiile, respectiv pozele, daca vor sa fie profesionisti.

  • Cu te ajuta ca o parte din poze sunt din Ilva Mică iar cealelalte sunt din porțiunea Rodna-Valea Mare? Esența este aceeași! Consiliul județean condus in ultimii ani de Răducu nu dorește promovarea turismului pe Valea Someșului! Nu vezi ce scriu turiștii ca nu mai vor sa se întoarcă la Valea Mare pe acest drum național ? Cei care vin din Moldova trec și prin Ilva Mică și prin Rodna-Valea Mare, din păcate!

 • Cine isi mai aminteste din cuvantarile lui Vasilica Dancilica ? (am scos tara din noroaie !) Cum e ?Si totusi jud BN sta bine la capitolul drumuri noi facute tot de noi(psd de la CJ ) Trebuie sa recunosc asta chiar daca voi lua minusuri cu cotarca .

 • Raducu in loc sa asfaltate drumurile judetene a facut stadion, liceu si alte investitii la Glodeni in Rep Moldova.
  Cine i poate verifica?
  Cum a putut hotara sa dea din bugetul judetului cand oameni nu au apa, canalizare, drumuri asfaltate?
  Omul asta da cuiva socoteala?
  DNA mai existi?
  Mai bine te ar desfiinta.
  Corb la corb nu si scoate ochi.

 • Romane un ecologist VERDE judeca dupa cu totul alte criterii. Asta face difernta intre noi si restul politrucilor inregimentati care dau cu subsemnatul la baroni etc. Ecologia politica este practicata doar de VERZI !

 • Buna ziua! Vreau sa ajung in valea mare dinstre Meatecanis, merita sa ocolesc 100 de km pe la Vatra dornei sau pot merge acei 17 km pe dn 17 d?

 • Am incercat sa trecem pe 17 D ieri dinspre Moldova si ne-a fost imposibil, asa ca am ocolit cam 80 de km .
  Veneam tocmai din Constanta sa ne cunoastem muntii si localnicii..Trist.

 • Aș dori o informație despre starea drumului Cîrlibaba-Sîngeorz Băi . Concret ; cu un Logan se poate trece? Mulțumes mult! Doresc să fac o plimbare și nu vreau să risc ! Sunt din Piatra Neamț .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS