Actualitate

Dezbatere publică la Primăria Bistrița pe tema construirii de locuințe colective mici

Primăria Bistriţa anunţă organizarea dezbaterii publice a proiectului de hotărâre ”privind aprobarea condițiilor pentru autorizarea construirii de locuințe colective mici pe raza municipiului Bistrița”.

Dezbaterea publică va avea loc joi 4 februarie, începând cu ora 13.00, în sala mare de şedinţe a Primăriei Bistriţa, din Piaţa Centrală nr. 6.

În situația în care vor dori să participe la această dezbatere publică mai multe persoane decât permit reglementările referitoare la organizarea acestui tip de manifestări în perioada stării de alertă, va fi organizată o a doua întâlnire cu cetățenii, în același loc și cu aceeași temă, în ziua următoare, vineri 5 februarie, cu începere de la ora 12.00.

Iată documentația proiectului:

28 comentarii

 • Toate bune insa ora de participare este discutabila pt. cei care lucreaza . Din nou vor fi prezenti doar , Chereji , Balan, Tetcu si inca vreo doi adusi tot de noi. Traiasca NESCHIMBAREA !!

  • Toate dezbaterile publice, ședințele consiliului local, ședințele comisiilor CM ( în special cea urbanistică șj cea economică ) și ședințele reunite ale CL trebuie să înceapă de la ora 18: 00 să fie cu public, să fie transmise în direct și să fie postate pe site-ul primărie.

  • Ora 13 când va avea loc dezbaterea o fost intenționat aleasă aiurea pentru ca să poată participa doar pensionari din asociația pensionarilor Bistrița Civică și pentru ca oameni activi ( motorul orașului ) care trebuie să muncească la acea oră și care cu multă trudă au reușit să își ridice o căsuță în noile cartiere ale Bistriței ( nu ca ceilalți prin diferite matrapazlîcuri ) să nu poată veni la ședință și să rămână la cheremul excrocilor imobiliari și să se trezească oricând cu un bloc lângă căsuța lor, vezi aici și excepțiile injuste din acest proiect de hotărâre UTR 8, UTR 16 și UTR 27. Dacă aveți un minim de respect pentru TOȚI locuitori Bistriței mutați această dezbatere minim după ora 17.

 • Foarte buna campania de imagine… Niculae facea poze… astia vin cu transparenta!

  Eu vad 24 de pagini de justificari, abureli semnaturi si povesti si mai vad cu stupare 3 pagini
  – una cu insiruirea diferitelor hotarari, propuneri si referate, una cu semnaturi – si una pagina cu HOTARAREA ca ce si cum se face si cui se comunica!!!
  Pai ori e consultare publica ori este Hotarat deja????
  Cine mai schimba o HOTARARE?????
  Inteleg ca e gata…. poa sa mearga zeci de mii de cetateni ai Bistritei in sala mare a primariei, in fiecare zi 7 luni de acu’ incolo, cu respectarea reglementarilor in privinta acestor intalniri pe perioada starii de alerta impuse in Romania de catre diferitele guverne care se perinda pe la conducerea republicii si aprobate de Presedintele Republicii, care este acelasi de x ani si pentru x ani de acu inainte, se intampla (mersul cetatenilor acolo…) FIX DEGEABA!!!
  Hotararea e luata, dar bineinteles preamaritii care au HOTARAT deja, in justificarea activitatii lor si in vitrutea eventualelor verificari si /sau evaluari, interne sau externe, trebuie sa mai bifeze ca realizata si aceasta activitate impusa de o lege ambigua, altfel insemnand nerespectarea fisei postului… neprofesionalism…
  Praf in ochi, vad ca toti marii care ajung undeva, procedeaza la fel!!!

  • ….pentru tine orice e praf in ochi, la fel cum gandea si Niculae ca ii poate manipula pe bistriteni, si s-a vazut ca 25% a fost procentul pentru el. Asa si in cazul tau, e usor sa acuzi in loc sa apreciezi ca se face ceva ce nu se facea pana acum

  • ce nu se facea??? consultarile astea publice sunt obligatorii prin Lege!!!
   Ideea e ca tara asta e de 2 lei… nu neaparat Primaria Bistrita – asa sunt facute legile ca totul sa fie doar de bifat si formal!!!
   Bugetul statului se dzbate in parlament – oare pot alesii neamului sa schimbe ceva la el???? NU! pentru ca se presupune ca este facut de niste specialisti care au lucrat dupa un mecanism de corelare a sumelor , a indicatorilor si l-au facut in asa fel incat sa functioneze si la final sa dea rezultatele dorite/impuse.
   Bugetul primariei, la fel… e gandit de cineva care sa-l faca functional, sa se lege activitatile!
   Pai ziceti voi dasteptilor de comentaci si de critici la adresa mea si a altora ca mine… ca tu X Popescu te duci in sala mare de sedinte a primariei la dezbaterea asta publica si insisti sa bage in bugetul facut, gandit, finalizat, nu stiu ce nazbatie iti trece tie prin cap, si cineva (departamente intregi) o sa se apuce sa mai lucreze inca odata cateva luni ca sa integreze nazbatia ta in intregul buget!!!!
   asta cu dezbaterea publica E o lege proasta care nu face altceva decat sa ne arate inca o data daca mai era cazul ca suntem sclavii celor care se cred stapanii nostri si o modalitate de campanie electorala pe banii statului pentru cei pe care nu-i intereseaza aspectele puse in dezbatere.
   Dezbaterile astea trebuie facute inainte… culese opinii si pareri de la toti oamenii si apoi dasteptii platiti nu au decat sa le lege intre ele, sa le bugeteze si sa le faca functionale intr-un tot unitar! Dar la noi e fix invers – unii angajati gandesc actiunile in numele cetatenilor… si se vede ca gandesc prost,dupa cum functioneaza toate in tara asta

 • Atata ai inteles tu ZORRO . Orice paragraf poate suferi modificari. Inca nu s-a votat aceasta si inainte de HCL legea impune dezbatere publica in care cetatenii vin cu propuneri dupa ce se documenteaza nu dupa cum te insemni pe online. Daca vedem ca nimic nu se schiba si bistritenii nu sunt bagati in seama nu ai decat ZORRO sa faci ce s=a mai facut. Ataci in contencios la Prefect la Judecatorie HCL (hotararea de Consiliu Local ) Iti iei avocat sau daca te duce capul prezinti singur situatia. Deocamdata este afisat ce s-a propus in Comisia de urbanism . Ca cam ase merg treburile .

 • Am 9 ani , am descarcat de pe net un program de arhitectura si as vrea sa intreb comisia, ce studii trebuie sa ai sa faci Studii de Insorire si cine te atesta stiind ca acesta il pot face in 10 minute?

  • @copilasule draga, afla ca trebuie sa faci multe in aceasta viata, ca sa te poata atesta anumiti multi Dumnezei pe pamant!
   Imagineaza-ti, la varsta ta de 9 anisori, ca la un moment dat Presedinte de comisii de evaluare pentru europalamentari, directori generali, secretari de stat s.a.m.d. era un domn Stefan, zis si Pinalti, un domn care are mai multi ani facuti de puscarie decat ai tu! Evalua si lua decizii pentru oameni destepti cu doctorate pe bune, scoli in strainatate, IQ-uri chiar si peste 180 (180… zic… medie)
   Dar, sfatul meu de om mai in varsta este sa fii serios, tenace si sa inveti cat poti de mult, din orice, fara sa te gandesti ca la ce iti foloseste… invata, studiaza si cresti pe picioarele tale!
   Daca toti copilasii din tara asta o sa faca asa, cu siguranta vom depasi Bulgaria.. Ungaria, Austria, Franta, Spania…. Germania
   Succes, ca incepe scoala si esti doar in clasa a 3-a…

 • Il rog pe domnul Primar ca la aceasta dezbatere publica sa fie prezenti toti membrii comisiei de Urbanism si seful Juridicului si sefa urbanismului. Avem multe de intrebat .

 • In loc sa faceti glume ,casa va umpleti noptile luni,mai bine v-ati gandi si ati veni cu idei care pot fi folositoare acestui inceput de drum.De ex: Inainte de a se elibera Certificatul de urbanism sa se deplaseze o echipa la fata locului,sa nu se mai dea autorizatii pana nu se intrunesc conditiile necesare,acces la apa,canal,curent ,gaz,Sa fie obligati cei ce costruiesc sa asigure parcari si loc de joaca pt copii.Sa se impuna ca pe perioada lucrarilor sa nu se circule cu utilajele pline de noroi.Sunt sigur ca veti avea sute de idei ,care pot fi utile.Succes!

  • Pe bune???
   Daaa!!!! Sa se miște municipabilii în teren, dar obligația utilităților nu revinde dezvoltatorilor!!!! Revine acelos municipali!!!!
   Și vorbim și de simpli cetățeni care vor sa își întemeieze un cămin!!!

  • In toata europa civilizata utilitatile le baga primariile si ti face si drum doar in romania cand iti da autorizatia de construire iti evalueaza casa a carei valoare e mai mare cu cat ai mai multe utilitati bagate din banii tai dupa care iti ia procent
   In romania daca iti faci o casa observi ca in timpul construirii ai platit taxe la stat jumate din casa ta si in urmatorii 50 de ani mai platesti o casa la stat ca si impozit
   CINE E PROST SI CINE HOT?

 • Și mai dubios este că sunt todeauna sunt excepți ( UTR 8 , UTR 16, UTR 27). Să fie vorba că acolo sunt deja arvunite niște certificate urbanistice pentru niște dezvoltatori apropiați de PNL? Acolo cei ce stau la case nu au același drepturi ca și ceilalți ?
  Poate ne răspunde Peteleu la aceste întrebări ?

 • Buna dimineata !Marcela, iti amintesc numai ce o zis DABIJA . Poate ca pana una alta te deranjezi putin si vi la dezbatere.Acuma sa vedem care din cei 30 de comentaci, au si interes fata de orasul lor, si bineinteles ceva in cap.

  • @ Bălan, ?! La ora când este programată dezbaterea numai pemsionarii și pupicuriștii de partid PNL pot veni la dezbatere.

  • Pista de biciclete de pe strada Drumul Cetății trebuie prelungită până în Viișoara și Unirea.

 • ” Fără o Centură prin afara Bistriței, fără o Autostradă, fără un Aeroport, fără toate acestea Bistrița va rămâne un cătun nenorocit uitat de timp și lume. ”
  De acum în colo este necesară o departajare clară în cartiere numai cu case individuale și cu cartiere numai cu blocuri și alt gen de locuințe colective, această departajare trebuie aplicată în tot orașul indiferent că este în centru sau în suburbii, dacă venim iarăși cu exceptii ne întoarcem de unde am plecat și mâine poimâne printr-o excepție printr-o decizie a tribunalului ne putem trezi cu un bloc de 10 etaje pe pietonal fix lângă locuința primarului.

 • Din unele comentarii reise cum clica pesedista ataca si jignesc putinii bistriteni care isi dau interesul la astfel de dezbateri. Sa va vedem pe voi daca aveti neuroni apti in locul asa zisilor pensionari cufuriti asa cum ii descrie o nesimtita numita marcela.

 • Chiar il am intabulat pe noi inca din 1939. Ma tine tu calbaxanul, o sa vezi !Statul m-a furat si figuram doi proprietari in CF. la ora asta. asa ca pe bani se va face ordine in acte. Dar sti ce o zis DABIJA !,,,,astept de la tine un sarut francez, ca sa poti adormi in liniste.La demolare iti dau cadou o caramida ca sa fi fericit,a.Mare e gradina Domnului cu elemente ca tine ! Chiar pe mine ma faci ciudos care umblu de 14 ani pt. drepturile mele firesti ? Halal sa-ti fie !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.