Actualitate Recomandări

Diana Morar: Proiect de lege care va schimba în bine viața copiilor rămași singuri acasă

Deputatul PNL Diana Morar s-a întâlnit la Palatul Cotroceni cu Sandra Pralong, consilier de stat la Administrația Prezidențială – Departamentul pentru Relația cu Românii din afara Granițelor, care gestionează Grupul de Lucru Interinstituţional pentru Copiii cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate.

Acest Grup de Lucru a redactat un raport privind direcțiile de urmat pentru îmbunătăţirea situaţiei familiilor cu membri plecaţi la muncă peste hotare, pentru ca aceşti copii să fie mai bine încadraţi în comunitate.

”Am spus de la bun început că una dintre prioritățile mandatului meu de parlamentar va fi această problematică, astfel că lucrez, alături de colegul meu deputat Sebastian Burduja, la un proiect de lege complex, care să schimbe în bine viața copiilor rămași singuri acasă, peste 100.000 conform unor statistici. Proiectul de lege va viza, printre altele, redefinirea procedurilor administrative și interconectivitatea dintre instituțiile responsabile, îmbunătățirea procedurii privind delegarea temporară a tutelei, obligativitatea informării corecte a părinților aflați în această situație, instituirea de măsuri de sprijin pentru copii, pentru tutorele temporar și pentru părintele plecat, crearea de mecanisme pentru implicarea întregii comunități locale în cazurile de acest gen. Pe această temă, vom discuta în perioada următoare și cu ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan”, spune Diana Morar.

https://www.facebook.com/moraroliviadiana/posts/345804903770850

1 comentariu

  • Dar va va intreb pentru familiile cu salariile minime pe economie, sau cu plata la prestare fara acte cum faceti???

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS