Actualitate Recomandări

Diana Morar: Românii nu mai pot sta cu capul plecat!

Europaflagge

”Austria a acționat cu dublu standard, discreționar și lipsit de orice argument. A creat o falie în interiorul UE cu efecte pe termen lung”, spune deputatul PNL Diana Morar.

Ea a menționat într-o postare pe Facebook: ”Politicienii români să înceteze cu populismul ieftin și să se pună la treabă. Să facă ce trebuie făcut. În primul rând trebuie de îndată sesizată CJUE. România îndeplinește toate condițiile pentru aderare, iar astăzi a fost grav prejudiciată. Românii nu mai pot sta cu capul plecat!”.

Austria a votat joi în Consiliul JAI împotriva admiterii României în Schengen, iar Olanda a votat împotriva admiterii Bulgariei, care e cuplată cu România, fiind evaluate împreună.

6 comentarii

 • Intrarea in Schengen e unul din obiectivele de politica externa ,asumat de presedintele tarii care este coordonator direct al politicii externe ,de primul ministru din partea guvernului si implicit de ministrul de interne ca sef direct al politiei de frontiera.Dupa cum observam sunt 3 exponenti majori ai PNL.Esecul trebuie asumat prin demisii.Nu ca Peeeseedee ar fi mai breji ,da astia nu si au asumat.

  19
  2
  • Iohaniss e principalul vinovat pentru ratarea intrării României în schengen, vinovat prin lipsa totală de implicare.

   6
   1
 • Si Olanda s a opus .Dat fiind faptul ca Romania a fost la pachet cu Bulgaria…implicit a votat si impotriva Romaniei.Ce sa faci si cu sarakii astia de olandezi.Premierul lor Mark Routte sta intr o garsoniera cu nevasta.Poate de ciuda pe romanii cu 6 si 12 case a votat invers.

  9
  3
 • Nu ne am ridicat capul în o mie de ani? Ce ne face mai europeni azi? Suntem încă tineri ca și națiune, avem destul timp sub soare. Mă simt, în primul rând jignit! Să cauți un vinovat …e foarte europen!

  2
  2
 • Să manifestăm un pic de penitență și un pic de introspecție.
  Dacă partidul dumneavoastră nu propunea un ministru de interne cu diplome plagiate, să ne reprezinte, probabil România ar fi fost în Schengen.
  E tipic tupeu românesc, cu musca cu căciulă și apoi bate în masă.
  E păcat că toți colectiv plătim ca și români pentru această greșeală strategică pe care clasa politică românească pare a trece cu vederea. Cu o mică punere în scenă, arestarea lui Bădălău la DNA , s-a crezut că îi vom convinge de cât de eficace e anticorupția la noi. Corupție de care și ei au beneficiat desigur.
  Dar argumentul dlor Ivan și Suciu sunt chiar de râs.
  Genul ok, noi v-am furat lebedele dar v-am lăsat să furăm și petrolul lemnul la schimb, chiar dacă știam.
  Deci dacă la nivel instituțional s-a avansat enorm, rămân unii oameni, din păcate cu puteri de decizie care au scheleți în dulap și cu care străinii nici în ruptul capului nu vor să bată palma.
  Bine , nici ei nu sunt îngeri, austriecii, dar dacă le ofeream așa doi miniștrii perfecți în negocieri , aveam ceva mai multe șanse.
  Nu spune nimeni să plecăm capul (redevanțele Petrom).
  Ceea ce trebuie e să ne tratăm sincer pe noi înșine așa cum suntem . Cu bolile noastre și defectele noastre. Iar când e incompatibilitate cu interesul colectiv, anumiți politicieni ar fi trebuit de mult să facă pasul înapoi, nu să se facă de râs la internațional.
  Chiar reacția dlui Bode..a fost una copilărească, nu la nivelul unui ministeriabil.
  Deci ori cu seriozitate ori ba.
  Dacă seriozitate este, transparență..lucrurile se aranjează cu timpul, dau rezultate.
  Vreți să dovediți că aveți un cuvânt de spus..
  Gândiți.
  Acum e timpul să arătați că pe lângă mândrie există și creier.
  Rațiune.
  Desigur, emoțional , austriecii o să încaseze destul de urât pe moment defularea energiilor negative. Dar ideea e să nu rămânem emoționali ci să ne poziționăm în avantaj. Rute alternative, moduri de transport alternative, dezvoltarea cooperării regionale cu Polonia, Ukraina.
  Ministrul austriac de interne s-a plâns că documentele juridice i-au fost prezentate 2 zile înainte..acum pentru o pregătire serioasă…lucrul trebuia făcut și asigurat cu cel puțin câteva luni înainte.
  Iar ministrul Bode cel puțin (în alte țări și primul Prim Ministrul Ciucă) ar trebui să demisioneze.
  E în responsabilitatea coaliției PNL-PSD lor eșecul actual.
  Există reacția românilor solidară, extraordinară (deși în unele cazuri chiar copilărească într-un sens și imatură) dar și ar trebui să existe o asumare de eșec.
  Apoi măsurile de retribuție.
  Ne facem ordine în ogradă, iar apoi trecem să ne facem ordine cu alții.
  Ca să fim respectați, desigur.

  10
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS