Actualitate Recomandări

Bogdan Ivan: V-am plătit lebedele cu lemn, cu bănci, cu petrol! N-aveți educația să mulțumiți!

”Domnule cancelar, v-am plătit lebedele cu lemn, cu bănci, cu petrol! N-aveți educația să mulțumiți! Pare tot mai evident că Austria vrea să dezbine UE. România nu mai cerșește atenție. Am dovedit că suntem responsabili și Austria ne oferă minciuni îmbrăcate în vorbe goale. „Nici peste trei luni, nici peste șase luni”, au spus oficialii austrieci. Este echivalentul cu niciodată”, spune deputatul PSD Bogdan Ivan într-o postare pe Facebook.

El a menționat:


”În anii ’90 au dispărut niște lebede din Viena. Vinovați au fost găsiți românii. Acum dispar din România pădurile, petrolul, active bancare. Cine o fi vinovat? Nicidecum Austria. Știe Austria câte lebede s-au plătit din pădurile județului Bistrița-Năsăud? Să va dăm și gazele din Marea Neagră? Să va dăm gratis țara, viitorul copiilor?

Sau să vă dăm un mesaj simplu: Crescute redevențele exponențial pe petrol. De la sute de milioane profit la Petrom/OMV pe an, (de 5 ori mai mare profitul anul ăsta decât anul trecut), să ajungă și ceva statului român. Analiza pe activele și pasivele bancilor cu capital austriac ce sunt numai pe pierderi în ultimii ani. Săracii de ei, cât voluntariat fac pentru români.

Există o vorbă în România: „Trece lebedele-n zare, când te uiți ele dispare”. Așa a dispărut și bunul tău simț, stimată Austria!”.

Austria a votat joi în Consiliul JAI împotriva admiterii României în Schengen, iar Olanda a votat împotriva admiterii Bulgariei, care e cuplată cu România, fiind evaluate împreună.

20 comentarii

 • Dle Ivan, nu imi vine sa cred ca nu v-ati prins… Astia fac cu schimbul cine sa se opuna, pt ca nimeni nu ne vrea, doar ca austria a tras batul mai scurt. Noi am fost buni doar de muls, cu ajutorul politicienilor care s-au vandut si ne-au va dut, ba cred ca deja am fost scosi la amanet. Grow a pair, ce naiba! Luati masuri, opriti jafurile!

  45
  6
 • Da stiam ca guvernanti romani sunt prosti si corupti. Acum sunteti de un penibil imens. Sincer Romania nu merita sa intre in UE. Nivelul de coruptie, Lipsa de etica e muncii, etc. Lasati latratul

  42
  24
  • Drace! tu ai gândire de USR-ist neinformat și rău intenționat! Corupție există în toate statele, numai că noi românii ne lăudăm mult cu corupția în timp ce alte state o bagă sub prerș.

   17
   14
  • @ varga. Am.o gandire bazata pe fapte. Faptele arata ca exista coruptie imensa in sistemul public, ca nici in ziua de azi nu avem cadastru terminat, samd. Si faptele mai arata ca o multime de romani au fost implicati in traficul de imigranti ilegali, ca de la cati romani s au dus ilegal in UE inainte de 2007 si cati lucreaza la negru au deprins.iar in ce priveste lemnul si nu stiu ce petrol au dat de capul lor psdistii si Udmr care au furat padurile Romaniei la sange ce sa mai spunem. Nu intram in schengen. Ei si care e problema? Terminati cu isteria.

   8
   1
  • @dracu…da la autocarele lu’ Robica nu te gandesti? Tot asa sa faca soferii colecta de la pasageri sa dea la vama?cum nu iti pasa?

   4
   1
 • Luați-o mai încet cu criticile asupra Austriei, pentru ca veți trimite un mesaj de “țara neprietenoasa cu investitorii”.
  Nu mai vin nici Danezii, nici Suedezii si nici Italuenii sa investească in România, știind ca politicienii romani “schimba regulile jocului” din mers, ca boicotează nu știu ce, ca interzic nu știu căror firme sa-si desfășoare activitatea etc.
  Atenție mare, ca poate pleacă si Ford, si Renault si Leoni si Jysk si IKEA din România, pentru ca “România este o țara cu un climat economic instabil”.

  25
  26
  • Nu pleacă nici firmele din locul unde fac profit triplu !
   Unde dracu mai găsesc ei o astfel de țară unde să poți fura după voia inimii ,protejat de partide , de politicieni ( da , ăia care îi auziți acum că cică latră dar 33 de ani au dat din coadă și s-au gudurat pe lângă cizma investitorilor ) , protejați de organele statului eșuat român ( ca să-l citez pe președintele statului eșuat , naufragiu la care bineînțeles , el n-are nicio vină ) .
   Unde în U.E. mai găsești fraieri care să-ți muncească pentru 400 euro/lună ?
   Stai liniștit , Adriene !
   Mai e încă mult de muls din Romania !

   33
   4
  • IKEA si JYSK…drum bun.Scapa Sweighoffer de concurenta.

   15
   3
 • Altul! Păi măi băiatule, cine a dat petrolul și gazele și pădurile?! Tâna sau guvernul Năstase? Cine l-a oprit pe Ponta sau pe Dragnea să mărească redevențele? Mama mare? Sau n-ai băgat de seamă că erai cu ochii pe servietă? Mai răsfirați, băieți, mai răsfirați!

  39
  4
 • Iar o dati pe doina de jale din strabuni? Sa vedem daca aveti bile sa luati niste masuri atat interne,pe la frontiere,printre grupurile cu activitate infractionala transfrontraliera cat si la adresa companiilor austriece care isi fac de cap.Zic daca va tin bilele…Ca daca s au luay comisioane si spagi cand s au cedat resursele o sa ramaneti pe doine de jale. Sau va e frica saa nu scoata austriecii carnetelul cu amintiri…

  16
  1
 • Domnul Ivan – dottore, cum i-ar zice Băse ! – dovedește că n-a înțeles nimic din exigențele aderării României la UE și , într-un fel , confirmă justețea refuzului tratării noastre ca țară egală cu ceilalți membri.
  A insinua – persoană publică, demnitar – că ai putea recurge la represalii economice gen mărirea redevenței, impozitelor, taxelor etc. pentru firmele austriece, înseamnă să n-ai habar de principiile funcționării economice a UE, reglementate prin tratate, între care cel al nediscriminării. Când intri într-un club ori își însușești regulile și i le respecți, ori te țin la ușă, cum ni se întâmplă.
  Dar noi n-am învățat nimic din ce s-a întâmplat, înjurându-i printre dinți pe cei ce ne țin oglinda, crezând că ei ne fac să arătăm atât de rău pe cât ne reflectă aceasta.
  Mai e drum, mai e drum de cuprins, spre zarea ce-și leagănă oaza.

  13
  3
  • O parte din noi ne-am invins
   Greseala, minciuna si groaza,
   Dar e drum, mai e drum necuprins
   Pana-n zarea ce-si leagana oaza.
   Generatii secate se sting,
   Tinerii rad catre stelele reci
   Cine-si va pierde credinta-n izbanda
   Pe-aceste mereu miscatoare poteci?

   Cine din noi va muri
   inainte ca trupu-i sa moara?
   Cine-o sa-si lepede inima-n colb
   Insuportabil de mare povara?
   Ca un vant rau, ori ca o insulta
   intrebarea prin randuri trecu.
   – Asculta, asculta, asculta!
   Noi, nu! Niciodata! Noi, nu!

   Nicolae Labiș – 1958

 • De negocieri este si va fi oricand nevoie
  Trebuie sa avem buni negociatori
  Ion Ratiu, un mare om politic, a replicat cand americanii au spus ca paza pe Dunare nu e corespunzatoare pentru intrarea in NATO a spus ” Da, este adevarat, va rugam sa ne ajutati”
  Poate am cumparat ceva vase rapide de la ei, dar si aceasta abordare ajuta in negocieri
  Sa nu incordam muschii care nu ii avem inca
  Am avut si muschi in 1989 dar s-au atrofiat

  5
  3
 • Ia uite domnu Ivan un politician xu bile…Nu stau sa analizez justetea actiunii.Victor Orban ,premierul Ungariei zice ca s ar putea sa blocheze aderarea Croatiei,ca si contramasura la blocarea unoe fonduri UE pentru Ungaria.Repet nu discut justetea gestului din punctul de vedere al corectitudinii.UE a blocat fondurile datorita opozitiei Ungariei la un ajutor pentru Ucraina Ceea ce e de inteles ,e ca omul sustine interesele tarii pe care o conduce si a cetatenilor care l au votat.Asta nu se vaita si nu sta ghiocel.

  7
  1
 • Intrati in greva(voi,ciuma rosie) si nu mai plecati in Austria la ski!!De mai prind un psdist in Austria, la lins blide si golit pahare pe bani grei,ati sfeclit o cu noi!!

 • Istoria se repetă ,ăstea ca și micuțul de la Moscova visează imperii și grămezi de aur. Sunt fff dezamăgit ,jignit de acest vot, care este a UE……….

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS