Actualitate

Din 1 septembrie puteți depune proiecte pentru bugetare participativă

Primăria Bistrița demarează în 1 septembrie a treia ediție a procesului de bugetare participativă. Bistrițenii care au împlinit vârsta de 18 ani și au domiciliul sau reședința în municipiu sunt invitați să depună propuneri de proiecte care contribuie la îndeplinirea unui obiectiv de interes general.

Procesul de bugetare participativă se va desfășura conform următorului calendar:

1. Depunere proiecte: 1 septembrie – 1 octombrie 2023;

2. Analiza tehnico – economică și juridică a propunerilor de proiecte de către municipalitate și solicitarea de clarificări, dacă este cazul: 3 – 28 octombrie 2023;

3. Afișarea listei proiectelor eligibile: 2 noiembrie 2023;

4. Votul asupra proiectelor eligibile, de către cetățeni: 3 – 20 noiembrie 2023;

5. Validare voturi: 21-24 noiembrie 2023;

6. Afișarea clasamentului proiectelor: 27 noiembrie 2023.

Propunerile de proiecte pot fi depuse atât online, în format electronic cât și și offline, în format tipărit. Cetățenii pot beneficia de asistență din partea primăriei, la cerere, pentru crearea contului și depunerea de proiecte.

Pentru a depune o propunere de proiect online, cetățenii trebuie să se înregistreze pe platforma disponibilă la adresa http://participativ.e-bistrita.ro, accesul pe platformă fiind disponibil după validarea contului de utilizator.

Cetățenii municipiului Bistrița care nu au acces la internet au posibilitatea de a depune proiecte în format tipărit, completând formularul disponibil la Centrul de Relații cu Publicul, situat în Bistrița, str. Gheorghe Șincai, nr. 2. Formularul completat, împreună cu alte documente relevante pentru proiect (fotografii, planuri, etc., după caz) vor putea fi depuse personal la Centrul de Relații Publice sau transmise prin poștă. Ulterior, un operator din cadrul Primăriei va încărca proiectele primite în format tipărit pe platforma de bugetare participativă, în numele cetățenilor.

Fiecare participant poate să depună una sau mai multe propuneri de proiecte/domeniu. Valoarea maximă a bugetului estimat pentru fiecare proiect este de 500.000 lei inclusiv TVA.

Regulamentul procesului este disponibil pe platforma de bugetare participativă, la adresa https://participativ.e-bistrita.ro/.

Informații suplimentare cu privire la domeniile de interes și cerințele pe care trebuie să le îndeplineasca proiectele pot fi obținute prin accesarea platformei https://participativ.e-bistrita.ro/, transmiterea unei solicitări de informații la adresa primaria@primariabistrita.ro sau la Centrul de relații cu publicul, situat în Bistrița, Str. Gheorghe Șincai, nr. 2, telefon 0263/223923.

Din 2021, au fost depuse 37 de proiecte pentru bugetare participativă: 15 în 2021 dintre care au fost alese 5 și 22 în 2022, 7 fiind alese.

10 comentarii

    • Foarte bun exemplu ai găsit 🤣 leagănul care acidentează copiii !

      32
  • E un lucru bun în sine să întrebi cetățenii dacă au idei pentru dezvoltarea orașului. Cum adică la ce bun? Măcar primarul actual a pus în practică bugetarea participativă, cei dinainte nici nu știau ce e aia.

    3
    9
  • Cei trei comentaci au o idee LA CE BUN ?
    Nu uitati stimati carcotasi de pretutindeni ca in urma cu trei mandate fostul primar ros imparat te scotea afara cu politia cat ai zice peste din sala de sedinte CL, si in prezent se face Dezbatere PARTICIPATIVA unde oricine poate participa cu idei.

    Aici este diferenta intre apucaturile unui primar tatuc absolut , natang si atotstiutor si unul deschis, cu o comunicare buna care ne raporteaza noua zilnic din santier ce lucrari se executa.
    Observ insa ca e mai simplu sa nu iti dai numele si sa croncanesti pana seara tarziu la tot ce nu iti convine fara sa iti aduci vreun aport personal.
    Felicitari asadar edilului si Primariei Bistrita pentru noua editie BUGATAREA PARTICIPATIVA 2024.
    Succes pentru cetatenii seriosi care se vor inscrie in concurs !

    3
    33
    • Tonul dvs vorbeste de la sine si nu in favorea dvs., regret sa spun asta, ca va apreciez totusi in citeva privinte. Si da, este un lucru bun idea, doar ca la executare mai lasa de dorit cea ce reduce pofta de ceteteni de a participa. Unele proiecte sint ignorate dupa gastigarea si pe urma anuntate facute si altele facute la jumatate drum. Deci mai este loc pentru imbunatire.
      Primarul care a gastigat ultimile alegeri mai ales cu idea de a reforma structura primariei(care nu a avut loc pe urma) poate are (a avut) intentiile bune(drumuri si poduri absolut de laudat), doar ca in privinta de bugetarea participativa mai lasa loc de imbunatire.

    • Daca apreciati ca este util ca orasul sa cheltuie 15000 lei pe un leagan, blocat de la nefericitul accident ( https://timponline.ro/balansoarul-din-parcul-municipal-blocat-temporar/ ) este problema Dumneavoastra.
      Valoarea de utilizare in aceasta vara a acestei investitii de cei carora le-a fost destinata este zero si probeaza modul in care o initiativa buna a unui concetatean este gresit implementata de administratia locala.
      Oare Colectiv, Crevedia nu va spun nimic stimabile domn? Si in acest caz s-a intervenit numai dupa dupa accident. Cum? Prin blocarea leaganului. https://timponline.ro/balansoarul-din-parcul-municipal-blocat-temporar/
      Preventia, analiza in prealabila a consecintelor utilizarii, analiza de risc la accident nu a existat pe agenda de lucru a celor care au implementat initiativa cetateneasca in acest caz.
      Pentru a fi corect trebuie mentionat si aportul celor care au contribuit la generarea accidentului, respectiv parintii care nu au supravegheat indeajuns cei doi copii.
      Oricum, dupa cum spunea un alt cititor, domnule sunteti dependent de „dislike”, astfel cum unii sunt dependenti de substantele halucinogene… Periati, periati, poate obtineti autorizatia in acest mandat.

      20
      0
    • ….la ce bun?
      Tu nu vezi ca degeaba vii?
      Mai avem si noi dupa ce su de ce rade!
      Noroc cu tine!

      1
      3
  • Draga WALTER BORN.
    Pentru dvs personal am avut si voi avea tot timpul un ton de respect si apreciere pentru felul in care relatati si scrieti aici semnandu-va cu numele si asumandu-va tot ce credeti.
    Celalalt ton este strict adresat unor impostori care de-a lungul timpului au avut treaba fix de pomana cu mine personal fara sa le fi facut vreun rau si mai ales cu AUTORIZATIA si casa mea cu acte-n regula mai putin refuzul eliberarii unei hartii platite in 2007.In Romania cu cat esti mai implicat dorind sa faci lucruri bune pentru comunitate , esti considerat si etichetat rau si bagat in oala coruptilor . Ori eu am demonstrat clar ca nu este deloc asa in ce ma priveste,voluntariatul si curajul m-a determinat chiar sa ies si in strada pentru Statul de Drept etc.
    Daca nu au gasit mizerii in capul meu cu ce sa ma atace au gasit un subiect deja expirat.
    Desigur ca in Ecologie nu iti faci prieteni si mi-am asumat cei 15 ani de politica locala ecologista.
    Pentru mine ramaneti acel german valoros de care societatea noastra are mare nevoie.
    Va doresc viata lunga si sa fiti fericit !

    3
    29
    • Şi marmota învelia ciocolată, mama ei de ecologie că este foarte grea pentru uni care se pretind a fi ecologişti!

      17
      1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS