Actualitate

Crește cu o sută numărul persoanelor vaccinate zilnic în județ. Ce i-a ridicat prefectului moralul

Din această săptămână, vor fi vaccinate 900 de persoane zilnic în județul Bistrița-Năsăud, cu o sută mai multe decât în ultima perioadă, așa încât, până la jumătatea anului, să se ajungă la o treime din populația județului vaccinată, a anunțat prefectul Stelian Dolha, luni seara, într-o emisiune la AS TV. ”Sper ca, odată cu 1 iunie, să reușim să respirăm mai degajați, mai liniștiți”, a spus reprezentantul Guvernului.

”Până acum, în județ, s-au administrat 42.878 de doze de vaccin din care 31.285 de la Pfizer, 6429 de la Moderna, 5164 de la AstraZeneca, în total peste 14.000 de persoane fiind vaccinate complet și asta înseamnă ca și procent undeva la peste 13%, care e deja încurajator. La o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a participat și doamna doctor Aida Colda, epidemiolog, care spunea că, de fapt, trebuie să privim optimist toată problema aceasta pentru că, pe lângă cei 13% imunizați prin vaccinare, mai este și o imunizare naturală care s-a făcut. S-au infectat mulți, din păcate, iar la aceasta ar trebui să adăugăm și această imunizare naturală, iar procentul celor imunizați e mai crescut. Nu îl avem în cifre, dar putem vedea deja luminița de la capătul tunelului, putem să avem o percepție optimistă. Mi-e mi-a ridicat moralul”, a spus Dolha.


Potrivit prefectului, la 1 iunie 2021, și în județul Bistrița-Năsăud ar trebui să se ajungă la un procent de 30% populație vaccinată. ”Nu mai avem chiar așa de mult timp, dar putem pentru că din această săptămână mărim numărul de persoane vaccinate. Dacă până acum puteam vorbi de 700-800 de persoane vaccinate zilnic, din această săptămână putem vorbim de 900 de persoane pe zi, un număr bun pentru județ. Avem 16 fluxuri deja, mai sunt două la Armată și unul la MAI, deci practic vorbim de 19 fluxuri în 14 centre de vaccinare, inclusiv cele de la MAI și MApN. E deja bine. Recunosc faptul că am început timid vaccinarea. Erau două centre și trei fluxuri, mulți care voiau să se vaccineze. Mi-am făcut atunci griji pentru că nu stăteam bine în clasamentul național. Faptul că lumea vrea să se vaccineze e bine. Avem și pe echipa mobilă deja 421 de persoane din centre, 572 de cadre didactice, 416 persoane nedeplasabile și 16 fără adăpost. Din 134 de medici de familie, doar 35 și-au arătat disponibilitatea pentru vaccinarea în cabinetele lor. Numărul nu e satisfăcător. Probabil că așteaptă și ei să vadă cum decurge vaccinarea în cabinete medicale. Apoi îi voi ruga pe cât mai mulți să intre pe această vaccinare după ce lucrurile sunt clarificate și pecuniar. O să fie cea mai ușoară vaccinare, cea mai apropiată de pacient. Nu îi aduci pe ei în centre”, a spus Dolha.

Prefectul a mai declarat că este îngrijorat în schimb de numărul mare de decese pe care îl avem: ”Duminică am avut 8. Mă îngrijorează locurile de pe ATI, astăzi spitalele noastre sunt full. Dacă deja putem vorbi de o perioadă ușoară de relaxare odată cu 1 iunie, până atunci va trebui să mai suportăm toate condițiile acestea pandemice care nu sunt simple. Să porți mască la 20 și ceva de grade nu e deloc plăcut, dar va trebui încă să o facem”, a spus Dolha.

https://www.facebook.com/astv.bistrita1999/videos/743633229853736

9 comentarii

 • Daca s-ar mari numarul persoanelor testate iar cei gasiti pozitivi ar fi separati si tratati acasa sau la spitale , d-l prefect ar putea fi mult mai linistit , inclusiv cu moralul mai ridicat.Din pacate sperantele se agata numai de vaccinare . Nimeni nu spune ce trebuie facut sa nu se ajunga la acel numar critic la ATI (cand toate locurile sunt ocupate). De vina sunt numai cetatenii care se prezinta in stare grava , atunci cand sansele la viata ale multora dintre ei sunt deja mult diminuate. De ce se intampla oare acest lucru? Sunt romanii curajosi ? Nu au incredere in spitale ? Nu au incredere in medici ? Nu respecta indicatiile medicilor de familie ? Medicii de familie respecta un anumit protocol sau fiecare isi da cu parerea dupa stiinta proprie ? Cei infectati (prin apropiati , rude , prieteni) pot gasi in farmacii toate medicamentele recomandate de medici? DSP mai face oare anchete epidemiologice ? Acestea au dus cumva la gasirea unor focare sau se fac in numai „in dorul leli”? De ce testarea nu este gratuita ca in alte tari ? Poate d-l prefect mediteaza si la aceste cateva intrebari iar in urmatoarea emisiune reporterul o sa-l abordeze putin mai incisiv , nu ca o sluga…Am urmarit emisiunea intrucat celelalte posturi (programe) nu functionau la acea ora din motive tehnice (sunt abonat UPC/Vodafone). Doresc sperante renascute si moral ridicat pentru d-l prefect si pentru toata lumea !

  • Nu testele rezolva problema
   Slovacia a făcut două runde de testări aproape în totalitate a populației și a ajuns mai rău că noi.
   Respectarea măsurilor de prevenire a infectărilor și pentru covidioti respectarea aproapelui !
   Acum mai este soluția vaccinului. In maxim o lună o să dispară așteptarea de la centrele de vaccinare ( deja a dispărut la Astra Zeneca ) .Covidioți fac scandal contra vaccinului, fac scandal că li se impun masuri de protecție, fac ă nu au acces la ATI, fac scandal când li se face loc la ATI, fac scandal când cedează echipamentele ATI. De aici in colo e numai selecție naturală .
   Tot mai apar în statistici personal de la spital infectat, aș dori un răspuns de la Dl. Lazani daca persoanele respective au făcut sau au refuzat vaccinul. Același lucru e și în poliție și jandarmerie persoane care au putut să se vaccineze până în prezent inclusiv cu rapelul nu au făcut-o . Dar acum le plătim concedii medicale.
   U
   Un popor de ignoranți !

  • @cetitorul: normal ca „le plătim” concediile medicale. Vaccinul nu este obligatoriu și nu condiționează plata unui concediu medical. Același concediu medical îți va fi plătit și ție în caz ca te îmbolnăvești (orice boala ai avea). Deschide ochii și uită-te în jur. Lasă Digi, ca de acolo vine indoctrinarea.

  • Despre indoctrinare Moșule, eu nu am TV , mai bine ai privi în „oglinda”
   Era vorba de persoane care au avut acces la vaccin, au refuzat vaccinarea nu au respectat masurile de protecție și am ajuns sa le plătim concedii medicale . Nu am zis sa nu le plătim . Știu destule persoane care nu au crezut în existența virusului, făceau propaganda anti-masuri de protecție, antivaccinare și au ajuns
   ei sau apropiații din familie la oxigen , ATI sau in loc cu verdeață
   PS
   Sunt vaccinat împreună cu toți apropriați din familie , nu îmi mai consum energia cu ignoranți.
   #selectie naturală

 • io nu stiu cu cat s-a suplimentat dar stiu ca 60% dintre persoanele cu risc inca nu au reusit sa se vaccineze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! si nici cei care sunt inscrisi pe platforma ptr lista de asteptare!!!!!!!

 • Pentru #Cetitorul si altii. Nu stiu ce problema vreti sa rezolve testele si nu o rezolva.Testele se fac cu scopul de a se depista boala Covid 19 in stadii incipiente. Atunci , cei depistati cu boala pot fi separati de ceilalti si tratati imediat .Vor dezvolta forme usoare sau medii si vor putea fi tratati chiar la domiciliu , nu neaparat in spital. Si cel mai important lucru nu vor aglomera spitalele si in special sectiile ATI . Cam asta e scopul testarii , care testare in Romania spre deosebire de alte tari , nu este gratuita.Probabil din aceasta cauza multa lume (chiar daca are simptome) nu se testeaza. Dupa 5-10 zile de stat in izolare (mai mult sau mai putin) unii cetateni pot sa faca forme grave. Pe de alta parte vaccinarea rezolva pe moment (problema) intrucat (prin vaccinare) nu se obtine imunizare , efectul vaccinului (adica prezenta anticorpilor in organism) este temporar , de cca 6-8 luni , conform datelor existente. Vaccinarea nu se poate face la toti oamenii intr-un timp extrem de scurt , dar chiar daca s-ar face (ipotetic vorbind) si s-ar atinge asa numita „imunizare de turma” virusul va mai persista mult timp. Marea Britanie a atins deja volumul de 75% cetateni vaccinati , dar cu toate acestea oamenii se imbolnavesc in continuare. Cam asta e rezolvarea problemei. Adica dupa ce trece efectul benefic al vaccinului daca vrei sa nu ai probleme va trebui sa te vaccinezi din nou. Dar fiecare poate sa creada ce vrea.

  • Degeaba îi testezi dacă pozitivi nu respectă masurile de prevenire. Steluțe nu am și nu am avut niciodată . M-am vaccinat cu AstraZeneca în alt județ unde erau locuri disponibile berechet. Am avut un nivel foarte bun de anticorpi după prima doza de vaccin și încă nu am făcut rapelul. Anticorpi încă nu se știe cât durează după vaccin și se tot actualizează durata lor în sus.
   Poporul ales s-a vaccinat in totalitate cu cel puțin o doză și se vede.
   Aici văd tot mai mulți oameni cu gura căscată după oxigen sau cu sechele grave după boală.
   Nu vreti vaccin ?
   Foarte bine vă imunizați prin boală
   Popor de ignoranți !
   #selectie naturală
   E spre bine, mai puțini șoșoci.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS