Actualitate Social

Din ce cauză transportul rutier și de marfă se află într-o ”criză profundă”

Transportul rutier și de marfă se află într-o criză profundă cauzată de lipsa unui număr de 20.000 de șoferi profesioniști, a spus directorul general al firmei Transmixt Bistrița, Melente Horoba la o întâlnire a mediului de afaceri cu prefectul județului, Stelian Dolha.

Potrivit acestuia, criza a apărut din cauza condițiilor de pregătire profesională, cei care vor să devină șoferi profesioniști putând face acest lucru doar după împlinirea vârstei de 24 ani.


”Acest aspect îngustează foarte mult nișa persoanelor doritoare să îmbrățiseze meseria. Totodată, s-a ajuns la această situație și din cauza numărului mare de șoferi care au ales să profeseze în alte țări din Uniunea Europeană, în condițiile în care există o cerere masivă pentru această categorie”, a spus Melente Horoba.

Potrivit acestuia, Guvernul ar trebui să ia măsuri pentru reducerea vârstei minime obligatorii la care o persoană poate deveni șofer profesionist.

De asemenea, s-ar impune măsuri de reducere a taxelor ce trebuie achitate la buget pentru a putea crește salariile în domeniu, după modelul deja existent în industria construcțiilor.

3 comentarii

  • Păi și normal că pleacă oamenii la alte firme, s-au in strainatate pt ca aici salariile sunt mici, iar munca in unele locuri destul de multă. Apoi îi și respectul pe care îl ai față de angajați. Mulți au impresia că esti o slugă obligată să muncești pentru ei.

    • Hai sa nu facem teoria productivitatii angajatului roman ca sunt destule studii pe tema asta. Daca as avea o firma nu as angaja niciun roman fara perioada de proba de 3 luni. Sunt destule exceptii dar majoritatea sunt niste puturosi si hoti. Daca ai salariul mic asta nu e o scuza ca sa furi si sa freci menta la munca. Daca esti capabil, mergi unde e salariul mai bun.

  • am venit cu transmixt linia 1 la ora 14,30 spre lama, bineinteles ca era un nauc fara masca
    l-am atentionat, am spus si soferului care nu stiu de ce la lasat si nu la dat jos, apoi am avut o gramada de discutii contradictorii, nimeni nu a spus nimic dintre ceilalti pasageri, apoi soferul ia spus sa-si ia masca intr-un final, la coborare a coborat cica sa-mi dea doi pumni, bine daca i-mi puneam mintea cu el il omoram si ajungeam pe deal, din cauza unui nauc, avea si urme ca a fost batut cicatrizate, era si baut bine……deci unii respecta legea uni urineaza pe ea
    transmixt trebuia sa-i instruiasca si sa nu permita fara masca in autobuz, simplu..opinia publica zero barat in oras..mai ales ca toti ceilalti aveau masca regulamentar pusa

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS