Actualitate

Doi magistrați din Bistrița au primit scrisori de amenințare. Cine le-a trimis

Doi magistrați, un judecător de la Judecătoria Bistrița și un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița, au primit scrisori de amenințare timp de opt luni între iulie 2018 și februarie 2019 de la un bărbat care i-a acuzat că se va răzbuna pe ei pentru că, pretinde el, l-au trimis după gratii nevinovat fiind. Anchetatorii însă au dat de urma lui și l-au trimis acum în judecată pentru ultraj judiciar.

Potrivit unui comunicat al purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, procurorul șef al Secției Penale, Adrian Briciu, cercetările în acest caz s-au încheiat, iar bărbatul a fost trimis în judecată.

Conform portalului instanțelor de judecată, Florin A. a fost arestat în 3.10.2017 la propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa în dosar nr. 2877/P/2017 fiind acuzat de furt calificat. Pe seama lui sunt puse faptele comise în noaptea de 30.09/01.10.2017 şi în noaptea de 01/02.10.2017 în dauna persoanei vătămate M.P. Paul-Marius. Tot atunci el a fost acuzat de tentativă la infracţiunea de furt calificat, faptă comisă în noaptea de 01/02.10.2017, în dauna persoanei vătămate O.O.

Florin A. a contestat decizia magistratului, însă fără succes.

Bărbatul are șase clase, nu are ocupaţie, e necăsătorit, are domiciliul în comul Budacu de Jos. El a fost condamnat la 4 ani închisoare în regim de detenţie fiindcă fapta a fost comisă în stare de recidivă postexecutorie fiind condamnat în 2013 la 2 ani şi 6 luni închisoare tot de magistrați ai Judecătoriei Bistriţa, fiind liberat la termen în data de 21.08.2015.

În dosarul în care a fost acuzat de furt și tentativă de furt, magistrații bistrițeni l-au obligat pe Florin A. și la plata despăgubirilor civile în sumă de 3200 lei în favoarea părţii civile M. P.P., domiciliat în Bistriţa, pe str. Crinilor, în timp ce O.O. nu s-a constituit parte civilă în cauză întrucât nu a suferit nici un prejudiciu.

Iată ce mai conține sentința: ”În temeiul disp. art. 112 alin. 6 CP dispune confiscarea specială a sumei de 280 lei obţinută de inculpat prin comercializarea ţuicii sustrase şi vândute cumpărătorului de bună credinţă C.P., sumă cu care acesta nu s-a constituit parte civilă în cauză. (…) Dispune confiscarea specială a următoarelor bunuri folosite sau destinate a fi folosite de către inculpat la comiterea infracţiunii de furt calificat: pistolul marca Pietro Beretta Gardone V.T. model 92 seria 16G00497; 6 legături de chei (în total 76 chei); un rucsac de culoare albastru cu negru cu inscripţia „BAOHUA”; o pereche de mănuşi textile de culoare neagră cu inscripţia „Oxylane”, bunuri aflate în camera de corpuri delicte a IPJ Bistriţa-Năsăud. (…)”.

Cei doi magistrați, Ana Cristina S. – judecător și Sorin Ovidiu B. – procuror l-au dat în judecată pe bărbat pentru ultraj. Procesul va fi la Judecătoria Bistrița urmând să intre pe rolul instanței.

15 comentarii

 • Sa imparti dreptatea pe baza unor legi de toata jena, cu modificari si completari care mai apoi ajung sa se bata cap in cap… si apoi ii injurati pe ei ca nu va convin solutiile date, dar uitati ca legile in baza carora se pronunta sunt concepute si adoptate de idiotii pe care ii votati voi gen: Iordache, Teodorocivi, Orban, Gorghiu si Nicolicea!!!

 • Judecătorii și procurorii RESPECTĂ și APLICĂ legea fără să o comenteze și fără să o interpreteze !!!! Sinistrul cioloș și cotoroanța macovei au schimbat legile justiției în favoarea SRI-ului, atunci au apărut protocoalele și SRI dădea sentințele în plic, onoratele instanțe devenind CÂMP TACTIC.

 • Alții au distrus economia Romaniei, au furat tot ce au putut si acum stau bine merci, unii sunt mari politicienii alții sunt prin țări exotice. Si le mai plătim și salarii astronomice. Să trăim cu speranța că odată se va face dreptate.

  • Aia trimit scrisori de dragoste magistratilor

 • De 3 zile circula un elicopter Bistrița unirea livezile Bârgău la o înălțime foarte mică și mă deranjează că și cetățean….știe cineva in ce scop mă poluează fonic????

  • Asta e cea mai buna observatie!!!!
   Sunt ceva smecheri prin oras care se deplaseaza cu elicopterul!!!!
   Sa le impuna naibii sa zboare pe langa oras!!! Nu pe deasupra blocurilor!!!!!
   Politia nu se sesizeaza???
   Poate e Dancila in campanie electorala la Tasu!!!

  • Aplicațiile sa le facă le camp…după dealuri, nu pe pălăria mea,din câte știu eu in amărăștean încă suntem pe timp de pace…..cine le da dreptul lor să mă deranjeze pe mine???? Cine a dat voie la ăștia deștepți din armata sa faca poligonul la 100 metri de sat.???? De ce mă deranjează ei pe mine cu bubuiturile lor ???Cu ce drept îmi stresează câini mie asemenea măscărici.???sa și facă antrenamentul peste dealuri…acolo sunt condiții pentru antrenament ,nu pe ses…..!!!!Unde sunt drepturile mele ca cetățean ????

 • Tu esti bolnav omule, chiar imi pare rau de voi astia care inca il plangeti pe Dragnea si ati crezut povestea cu Statul paralel… fie sa fiti voi cu Plesoianu si Co. Mie nu imi pasa daca mi e ascultat telefonul, sunt un om simplu ce nu am ninic de ascuns…

 • Multe sentințe sunt la comanda.
  Se întâlnesc sistematic si primesc sarcini cum sa judece anumite cauze.
  Din pacate nu ne mai putem baza nici pe justiție, nici pe politie nu mai zic de biserica adica popi.

 • In prima faza am crezut ca e vreo urgenta cu smurd dar toata ziua sa fie urgente??? A fost vreo calamitate sau ce cu elicopterul care toata ziua a zburat pe deadupra orasului??? Si-a luat vreun interlop elicopter sa zboare la Figa??? Cine este interlopul cu elicopter??? Are vreo um smeker diaree???

 • Oricât ar încerca SRI-ul să inducă ideea că nu există stat paralel, acest stat paralel există ! e NOUA SECURITATE și e mai ticăloasă decât cea veche pentru că apără interesele străine în defavoarea românilor. „Cel mai mare truc al diavolului e să ne facă să credem că el nu există”

 • Elicopterul e privat….nu are treabă armata cu elicopterul..
  Daca e a armatei e și mai grav sa meargă în Afganistan…..să fie acolo eroi

  • Du-te pe puntea care duce la lac ți o să-l vezi acolo în curtea cazarmei !! Și dacă o să mai stai o să vezi că urcă în el militari ! Nici un particular nu folosește IAR316 pentru că e foarte vechi, este total INCONFORTABI și scump de întreținut.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.