Actualitate

Șoferii care au parcat pe această stradă din Bistrița trebuie să elibereze locurile la prima oră

(FOTO) Niciun loc de parcare nu poate fi ocupat marți între orele 8.00 și 15.00 o stradă din Bistrița, anunță Poliția Locală, care le-a transmis șoferilor, în scris, cu bilețele lăsate pe parbrize, să elibereze locurile începând cu ora 8.00 și până la 15.00. Este vorba despre cei care au parcat pe strada Colibiței, recent modernizată, unde în 20 august a.c., se va face recepția lucrărilor.


Deja, pe o parte a străzii au fost marcate locuri pentru parcări de reședință, urmând să fie scoase la licitație pentru a fi închiriate. Acestea sunt însă insuficiente pentru numărul mare de mașini, mai mulți șoferi alegând să parcheze și lângă pista de biciclete.

De altfel, semnul cu ”Oprirea interzisă” pe partea dinspre pista pentru biciclete, montat la capătul străzii, a fost dat jos după o scurtă perioadă de timp fiindcă, oricum, nu îl respecta nimeni. Între timp, ingenioși, oamenii și-au făcut chiar o trecere peste gardul care delimitează pista de calea ferată ca să ajungă mai ușor în partea cealaltă.

Lucrările generale au constat în realizarea/amenajarea carosabilului, parcări, trotuare, pistă pentru cicliști, rețea de iluminat public, devierea rețelelor electrice de pe amplasament, lucrări la două treceri de nivel cu calea aferată. Constructor: SC Lucrări Drumuri și Poduri SA.

Strada Colibiței, situată în partea de nord-vest a orașului, se întinde de la intersecția cu str. Ioan Slavici până la intersecția cu strada Andrei Mureșanu.

(Din proiectul de rectificare bugetară aflat pe agenda Consiliului Local Bistrița în 22 august)

13 comentarii

 • Peste calea ferata este o alta strada in paralel cu Colibitei care poate fi reabilitata si prelungita pana la strada Ion Slavici. Pe aceasta strada, nefiind asa circulata, ar putea parca toti cei care nu incap pe Colibitei.

  • ej’neboon, mașinile se lasă fix sub geam sau la intrarea în scară, cum crezi că cineva va parca la 50 de metri de casă??? unde te crezi, în Germania???

 • Normal ca si-au facut trecere peste gardul care nu are nici un rost.Stam acolo de 50 de ani si nu s-a intamplat nimic.Trec 3 trenuri pe zi. Dar asa le plac unor gardurile.In V iena gara este in centrul orasului si nu este nici un gard. Si oricum, pe partea dinspre Colibitei sunt 4 metri iar dinspre strada noastra mai putin.Deci, noi am fi mai in „pericol”.Suntem oameni batrani carora ne este greu sa ocolim toata strada prin praf sau cand ploua prin noroi, pentru ca apoi sa ne intoarcem sa mergem La Lama dupa o paine.Dar,normal ca nimeni nu se gandeste la cetatean.De asfaltat ce sa mai vorbim. Nici vorba!

 • De când şi până când pistele de biciclete se fac din biscuiți ( care te zgâltie teribil când nergi cu bicicleta) şi nu se fac din asfalt roşu cum este normal?

  • Aia nu e pistă, e un trotuar proiectat și realizat ca oricare alt trotuar. Doar au pus semnul obligatoriu pt biciclete, si gata, avem pista de biciclete. Pe care oricum nimeni nu o respectă, atât bicicliștii, cât și pietonii merg care pe unde apucă.

 • Am citit azi cumetriile din politia locala…soti, nepoti, copii, tot neamul la buget in politia locala. Salarii mari, munca putina… MISTO LA STAT. Noi ceilalti din privat sustinem increngatura de neamuri de la stat sa aiba salarii mari.

 • Nu știu cum gândesc unii. Au făcut strada de la zero, cu gândul să facă și o pista de bicicletă, și le-a ieșit un trotuar.
  Unde au mai văzut ei pista din pavaj? Macar daca era și el roșu. De mers in vacanță se duc prin străinătate, dar nu vor să învețe nimic bun de la altii. Deci, cu bicicleta, tot pe stradă.

 • La cât spațiu este din blocuri până în calea ferată puteau să facă o parcare etajată și să păstreze strada în care să încapă de 10 ori mai multe mașini și pe acoperiș să amenajeze parc, spațiu de joacă, etc. Ar fi fost ceva mai modern…așa….

 • Pista pentru biciclete ”eczista” si a fost construita dupa mintea lui Niculae ”eczact” cat trebuie, adica are 5 cm latime, ca doar atita are cauciucul de la bicicleta. Care e pista? E bordura!

 • Mergeti acum pe minunata strada, au cosit pe langa gard si la bariera doar cat sa dea bine, spre capatul strazii este un carucior legat de gard cu lacat, mizerie…horror.Normal ca acolo este doar un trotuar dar ca sa bifeze ca au facut pista de biciclisti , au inscriptionat trotuarul cu semnul de bicicleta si au rezolvat tot.Rusinos!!!!!Dar nu ne mai mira nimic.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS