Actualitate

Doi răniți într-un accident la Anieș. Unul dintre ei, preluat de elicopterul SMURD

Echipajul de prim ajutor SMURD de la Stația de Pompieri Sângeorz-Băi împreună cu echipajul Salvamont Bistrița-Năsăud au intervenit într-o zonă greu accesibilă de pe raza localității Anieș (zona Izvorul Laptelui), comuna Maieru, unde o mașină de teren s-a răsturnat de mai multe ori. În sprijin a fost direcționat echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD, fiind solicitat totodată și elicopterul SMURD.

Echipajele de intervenție au găsit la locul accidentului doi tineri cu semne vitale, unul inconștient și celălalt conștient, informează ISU Bistrița-Năsăud.

Bărbatul inconștient a fost stabilizat de echipajul elicopterului SMURD, venit de la Baza Jibou, și transportat pe cale aeriană la o clinica de specialitate din municipiul Cluj-Napoca.

Bărbatul conștient a fost coborât din zona greu accesibilă de către echipajele de intervenție (paramedici și Salvamont) până la echipajul de terapie intensivă mobilă, pentru a fi transportat la UPU-SMURD Bistrița.

”Un autoturism de teren s-a răsturnat în extravilanul localității Anieș. La locul evenimentului, polițiștii au stabilit faptul ca un autoturism de teren care se deplasa printr-o zonă greu accesibilă din extravilanul localității s-a răsturnat. În urma accidentului, atât șoferul de 25 de ani cât și un pasager de 24 de ani, ambii din Nepos, au fost răniți, necesitând acordarea de îngrijiri medicale de specialitate”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

”Bărbatul din Nepos care a fost adus la UPU-SMURD din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, ca urmare a accidentului rutier din localitatea Anieș (conștient, cooperant, stabil hemodinamic și respirator), a suferit un traumatism toracic cu fractură costală și un traumatism abdominal cu fractură de splină. A fost supus unei intervenții chirurgicale și va rămâne internat la Secția Chirurgie generală”, a precizat SCJU Bistrița.

Foto-Video: ISU BN

Etichete

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.