Actualitate

Alteța Sa Regală Principesa Sofia a dat startul Semimaratonului Eroilor Invictus

Alteța Sa Regală Principesa Sofia a dat, la Bistrița, startul celei de-a doua ediții a Semimaratonului Eroilor Invictus, la care s-au înscris peste 1.000 de alergători printre care militari români și străini dislocați în țara noastră, precum și militari răniți din Belgia, Danemarca, Franța, Italia, Polonia, Marea Britanie, Ucraina și România.

Medicii Marius Pop și Tiberiu Podani de la Clubul Monarhiștilor Bistrițeni i-au oferit Alteței Sale Regale un buchet de flori, o țiglă stilizată de pe Biserica Evanghelică și o publicație veche în care era scris un articol despre Principesa Sofia.

Dedicat Zilei Eroilor, evenimentul aduce un omagiu eroilor căzuţi la datorie pentru țară. În egală măsură, promovează activitățile sportive de masă și beneficiile acestora asupra sănătății fizice și psihice, precum și spiritul Invictus.

Din partea MApN, au participat locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general de brigadă Daniel Pop, și locțiitorul șefului Direcției Operații din cadrul Statului Major al Apărării, general de brigadă Cornel Scurt și directorul adjunct al Statului Major al Apărării, comandor Iosif Bencze.

Printre cei peste 1.000 de alergători aliniați la start se numără militari români și străini dislocați în România, precum și militari răniți din Belgia, Danemarca, Franța, Italia, Polonia, Marea Britanie, Ucraina și România.

Probe: semimaraton – 21 km, cros – 5 km, cursa populară – 2 km, cursa copiilor – 550 / 900 m. Punctele de start și sosire – în Piața Centrală, lângă Biserica Evanghelică.

În piața centrală a orașului este deschisă și o expoziție de tehnică militară a Brigăzii 81 Mecanizată, sunt standuri de promovare a carierei militare ale Centrului Militar Județean Bistrița Năsăud. De asemenea, cei interesați pot să exerseze, alături  de specialiști în domeniu din Ministerul Apărării Naționale și din alte instituții partenere, manevrele de salvare a vieții în cadrul atelierului de acordare a primului ajutor de bază, amenajat în imediata apropiere a Bisericii Evanghelice.

Seminataratonul Eroilor este organizat de plt. adj. (rtr) Florin Boc, militar care a fost diagnosticat cu leucemie, în anul 2011, în timp ce se afla în misiune în Afganistan, împreună cu Invictus România, Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”, Consiliul Județean Bistrița Năsăud, Primăria Bistrița, Instituția Prefectului Bistrița Năsăud, Clubul Sportiv Gloria 2018 Bistrița Năsăud, Liceul cu Program Sportiv Bistrița, Liceul Teoretic Sanitar Bistrița, Colegiul Național ”Liviu Rebreanu”, cu sprijinul partenerilor și sponsorilor evenimentului.

Aici rezultatele competiției.

91 comentarii

 • Iar au blocat ăştea străzile nu este de ajuns că se circulă greu prin Bistriţa au mai venit şi ăştia să le blocheze cu alergarea lor. Mă , sunt destule dealuri în preajma oraşului unde puteți alerga nestingeriți fără să enervați pe nimeni.

  131
  61
  • mai asteaptă si tu un pic pīnă se instaleaza Lazania , si atunci o să scapați de aglomerație

   31
   73
  • Unii din voi v-ati baga cu masina pana in magazin daca ati putea.
   Fudulia a atins cote critice la Bistrita.
   Mai lasati masinile parcate si deplasati-va 10 minute si pe jos, putorilor, ca-i weekend si-i frumos afara.

   Eu as vrea sa se interzica accesul auto in centru in fiecare weekend, cum e in orasele civilizate.

   Felicitari organizatorilor!

   97
   113
  • Ce centru ?!
   După pietonalizarea asta tâmpită a străzii Liviu Rebreanu centru Bistriței sa mutat pe Calea Moldovei.

   74
   20
  • Sa i duca cu maratonul p… la Unirea ca de-sis o facut sala polivalenta, sa fugs psna i ia dracu pe toti.
   Numa maratonu mai lipsea.
   Kk

   22
   46
  • @Radu
   ieri am văzut faza zilei ..un mucea de șofer a parcat chiar în ușa frizeriei pentru tunsoare
   ba chiar a mutat mici elemente de semnalizare stradale să-i încapă hoitu` de mașină
   data viitoare intru după tine măcar s-apari pe TikTok loază!
   putori ordinare, zero mișcare, curu-n scaun și mintea-n cur .pentru ei niciodată nu vor fi parcări!!

   48
   72
  • Asa băi alex…tu din garsoniera ta de la etaju 4 ,cu cablu de la vecini ca sa poti vedea la tv cum e la Boston și Monaco in timp ce bei Noroc la 3,5 l ,ne spui tu cum e la civilizati.Da’ no…Tu care esti din Singapore …

   14
   10
  • Am.un vecin TAXImetrist🚕
   Mi-a zis că s-a circulat lejer prin oraș pe Independenței spre KAUF.Viisoara, spre Parc pe str. Odobescu; roata după gară spre Decebal și lamă etc
   **
   și cine a avut treabă pe la țară la plivit și la bunici s-au dus din oraș de vineri seara.
   In rest- RĂUTĂȚI! Cu blocajul orașului azi ! Orașul NU ESTE exclusiv al șoferilor și posesorilor de mașini!!!!

   45
   66
  • @alexandrescu bostonezu , m ai prins , recunosc .Mi ai urmărit viața pe feisbuc și tictoc ,așa i ??

   2
   6
  • A fost foarte prost organizata semnalizarea si redirectionarea vehicolelor. Politia rutiera si locala a lipsit in intersectii si fiecare sofer o lua pe unde-l ducea capul. Au aparut intersectii cu ambuteiaje cu injuraturile si cu nervii de rigoare. Din cate stiu la primarie s-a infintat un serviciu privind siguranta rutiera care nici de aceasta data nu si-a facut datoria.

   17
   7
  • @ Taxi Driver poate că tu ai condus noapte . A fost nebunie, eu am venit de la Han pe G. Bălan să merg la Budac şi nu am avut pe unde să trec !

   25
   9
  • @ Radu , Datorită pietonalizării acesteia proaste nici în cursul săptămâni nu mai vine nimeni în Centru Vechi . Voi zănaticilor vreți să închideți Centru Vechi să nu mai vină absolut nimeni nici în weekend.
   Din greşală în greşală până la victoria finală.

   11
   4
  • Prin anul 1985 în România au fost la modă fustele gogoşar fiind foarte urâte după nici un an sa renunțat la ele.

   După un an au apărut în România pentru femei o încțăminte cu talpa foarte groasă, pe lângă că aceasta era inestetică mai era şi incomodă nici moda asta nu a durat mai mult de un an.

   Deobicei în moda curentă se impun lucrurile pratice şi nu producțile marilor creatori de modă care nu se pot purta.

 • Sa alerge domnule prin parc, toata ziua, sa se invarteasca ca satelitii, dar sa nu blocheze circulatia in oras.
  De vina sint autoritatile incompetente care dau aprobari la asa ceva.
  Bine ca s-a schimbat primarul !

  93
  42
  • Putea să alerge foarte bine şi pe stadionul din Parcu Mare doar trebuiau să deschidă porțile la teren să intre pe pista de alergare şi fiindcă acolo sunt tribune bune aveau şi spectatori, aşa acum doar nişte gură -cască nimeriți întâmplător se uită la ei.

   81
   23
  • Da domn’ le ,la noi ,romănii , așa ar trebui .Nu ca la necivilizații ăia de lumea a 3 a ,de prin Monaco , Paris ,Boston si alte orașe unde se organizează curse auto , tururi cicliste ,maratonuri ….

   21
   53
  • @alex, Există o mică mare diferență față de Bistrița şi anume că prin acele oraşe se poate circula ca-ca în nenorocirea asta de Bistrița unde au f…. străzile .

   60
   15
  • Chanel și primul Război Mondial 1st WW- pants INTRODUSI IN GARDEROBA femeilor IN TIMPUL RAZBOIULUUi MONDIAL: spune:

   Moda: ======
   Coco CHANEL – quotes – “a woman who doesn’t wear perfume has no future,” 🕶👖🥿or “If you’re sad, add more lipstick .”
   Pantalonii] salopeta ___Au FOST INTRODUSI IN GARDEROBA femeilor IN TIMPUL RAZBOIULUUi MONDIAL:

   ===Coco CHANEL – citate celebre– „o femeie care nu poartă parfum nu are viitor” sau
   „Dacă ești tristă, adaugă mai mult ruj”.
   Iată câteva inovații de stil importante ale unui designer care a spus odată: „Eu Nu fac modă.
   Eu Sunt modă.”
   **********
   Pantalonii de dama:
   Chanel nu a inventat pantalonii de damă – 📍aceștia intraseră deja în garderobe femei în timpul 1stWW^ Primului Război Mondial, 📍când femeile au început să ocupe locuri de muncă JOBS in (militare, ferme’ agricultură’ fabrici de armament) jobs desfășurate/ făcute în mod tradițional de bărbați. Dar, fără îndoială, Chanel i-a popularizat ca piese „vestimentare de modă. ” Designerului îi plăcea să poarte ea însăși pantaloni!”
   Detalii pe:
   https://www.cnn.com/style/article/coco-chanel-fashion-50-years/index.html
   Women’s

   9
   1
  • Familia regală (…). România este republică! Așa scrie în Constituție.

   27
   21
  • O precizare pentru un domn anonim : Divanurile ad-hoc din cele doua Principate,din cauza certurilor frecvente dintre familiile boierești,au stabilit sa fie adus domn străin! Pana atunci,datorita unei conjuncturi favorabile europene s-a reușit alegerea lui Al I Cuza domn al celor doua Principate ,cu statut limitat! Domnule, începând cu Regele Burebista,pe aceste meleaguri si continuind cu voievozii (domnitorii)care erau de fapt, printi incoronati în Biserici, se constituie tradiția monarhica de la noi! După plecarea lui Cuza, la sosirea Principelui Carol I ,s-a organizat un plebiscit care a statuat forma de guvernământ! În anul1881 ,după câștigarea Independentei (1877),Carol I a fost incoronat și uns Rege al Regatului României! Deci,în 1866 s-a făcut plebiscit! Sa auzim numai de bine!

   31
   39
  • @ y…

   DE CE A FUGIT S-A NAPUSTIT hyena Iliescu TOT într-un suflet PE SCĂRILE din PARLAMENT k SA „DEA MANA” CU REGELE ??? Un moment super rușinos pt Ilie/

   Regele MIHAI in Parlament.Bucuresti
   Vizionează jenantu🤥Ilievici- „Episodul Iliescu” pe YouTube

   https://youtu.be/x-slm03X1ng?si=r2Kz09z-YwphNv_Y

   21
   9
  • Pentru că fostul rege era gata sa-i pupe mâna la Ilici …Cerea pensie si casă.Iliescu le-a dat abdicatului si urmasilor Pelesul,Săvârsinul si palatul Elisabeta .Iliescu a dat legea ,,restitutio in integrum” prin care a reimproprietărit toti grofii.Asa ca mergeti și pupati voi mâna kominternistului.Embaras-ați ar trebui sa fiti voi ,țucălarii veneticilor.

   11
   17
 • RUINE RUSINE RUSINE. !!!!
  Bătaie de joc fata de cetățeni.
  Lipsa de respect a fost și astăzi prezenta prin blocarea orașului.
  Fuga după etichete, criza de personalitate a unora a condus si astăzi la blocarea efectivă a orașului.

  69
  32
  • O precizare pentru un domn anonim : Divanurile ad-hoc din cele doua Principate,din cauza certurilor frecvente dintre familiile boierești,au stabilit sa fie adus domn străin! Pana atunci,datorita unei conjuncturi favorabile europene s-a reușit alegerea lui Al I Cuza domn al celor doua Principate ,cu statut limitat! Domnule, începând cu Regele Burebista,pe aceste meleaguri si continuind cu voievozii (domnitorii)care erau de fapt, printi incoronati în Biserici, se constituie tradiția monarhica de la noi! După plecarea lui Cuza, la sosirea Principelui Carol I ,s-a organizat un plebiscit care a statuat forma de guvernământ! În anul1881 ,după câștigarea Independentei (1877),Carol I a fost incoronat și uns Rege al Regatului României! Deci,în 1866 s-a făcut plebiscit! Sa auzim numai de bine!

   18
   32
  • At Ilici:
   –din istoria comunismului :
   Petru Groza (fost moșier din Hunedoara, ulterior prietin al comuniștilor) un „cameleon politic,” a refuzat să-și de-a demisia la cererea Regelui MIHAI!1945-1946/ Groza-cu total dispreț față de rege și fata de Constituția României – Vizionează „5 minute de istorie: Viaţa lui Petru Groza” pe YouTube, antipatia ,lui fata de Iuliu Maniu ( țărăniști) !! Si

   https://youtu.be/KY0mWhwAGh8?si=T4xNDjOr3wLSNkrl
   „DISCURS ANA PAUKER: „7 NOIEMBRIE 1917 A ÎNSEMNAT DESCHIDEREA UNEI ERE NOI IN ISTORIE”, ALEGERI 1946” pe YouTube
   https://youtu.be/48zw2QTIIDo?si=MAXS5u19AIf8lhrF

   14
   1
  • @ Ilici Embarasatul:

   VIATA de LUX a comunistei Anei Pauker, limuzine cu șofer, Buickuri, ținute de 400 dolari piesa, și ocuparea Vilelor ale foștilor aristocrați, in toate se lăfăia „șarpele Boa” cu suita:
   🚙 Dacă aţi avut ocazia vreodată să treceţi prin gara Sinaia sigur aţi văzut expusă MAȘINA cu roţi de tren, care stă exact lângă peronul pe unde circulă trenurile. Este vorba de un autovehicul blindat marca Skoda VOS, fabricat în 1948, cara a aparţinut Anei Pauker.
   Maşina blindată a Anei Pauker – GALERIE FOTO:
   https://www.promotor.ro/stiri-auto/masina-blindata-a-anei-pauker-galerie-foto-15265261

   ⚫🚗Vizionează „Ana Pauker si-a parcata masina in gara Sinaia. Partidul comunist stie?” pe YouTube
   https://youtu.be/YRMraeJYDiI?si=n5dVV2Q-JfcPYpNl

  • Pentru Y :Familia regala a Romaniei este compusa acum ,din MSMargareta și principele Radu soțul ,principeseleElena,Irina,Sofia și Maria și copiii lor, nepoti! Probabil ca nu ai observat cine a dat startul competiției! Pentru Alphonse: NU s-a organizat nici un referendum nici in1947 și nici după,sa fim întrebați ce ne dorim ca tara,Monarhie sau Republica adusa de rusi!!

   33
   52
  • A abdicat.Nu veni cu basme ,,cu pistolul sovietic la tămplă”.Dar chiar ar fi bine să se organizeze un referendum sa iți sară impresiile de aristrocrat din cap.Te pomenesți că esti vreo alteța …sau ai doar apucăturile de slugă ale servitorilor.Lasă și textele cu securiști și tablagii .Atât au stiut și familia asta scăpătată impusa din afară românilor după ce din 1930 până in 1944 a nenorocit țara asta prin reprezentanții ei si mai cu seamă Carol II cu mizeria lui de mod de viată cu comploturi si tradari si uzurpări. Ăsta a renunțat de doua ori la prerogativele de rege ca sa umble dupa curve.Pe vremea lor a pierdut România provincii cât inca o țară.Pe vremea lor a inflorit ciuma legionară .Ei au dat țara pe mâna lui Antonescu care ne a dus in razboi desculti ,carne de tun, aliați cu nazistii și după aia am fost considerati si de catre Marea Britanie, SUA si Franța,țară agresoare si ne-am pricopsit cu ocupatia sovietică.Cine a semnat decretul de numire a primului guvern comunist a lui Petru Groza in ’46?Cine a primit ordinul Pobeda de la Stalin ? Care e dreptul lor divin și de unde vine acest drept ? Dar referendum local sa dați voi numele parcului municipal s-a făcut?

   25
   17
 • Unde au căzut pentru țară acești ”eroi”? În Afganistan, Irak și prin alte locuri unde Imperiul a comandat invazia și și-a luat și sclavii din dotare să dilueze urmele de sânge? Cu ce e diferit Imperiul de mult hulita Rusie?

  Eu știu alt cuvânt în DEX care se potrivește mai bine, începe cu M, se termină cu R și e format din 8 litere în total.

  Nu-i mai spălați că nu va ieși niciodată rușinea, cu toate evenimentele, diplomele și distincțiile goale oferite. Au luptat pentru bani pe sol străin la comanda imperiului. Rușine veșnică.

  19
  27
  • VIATA DE LUX 🥂A Comuniștilor 🔨🔴🌾a nomenclaturii anii 50- 60, Amanții și huzureala!!! spune:

   @pt prst „educatu” și Cel care i se adresează Regelui Mihai I al României ( cu Mișu!🤦)
   ––––––-

   După 1947, O DATĂ AJUNSA LA PUTERE, comunistă A.Pauker va duce din plin o viață DE LUX:
   🔴La petreceri „oaspeții de rang „Sunt serviți cu caviar şi coniac franțuzesc. Comuniștii cu rang mai mic primesc aperitive şi ţuică”, dezvăluia, în 1953, jurnalistul american Richard O’Regan.

   🔴Are multe mașini, șofer și limuzina de lux, mai multe vile,( București, Sinaia, Snagov) printre care și cea a Regelui Carol II-lea; are hairstylist privat, petrece multă vreme cumpărând lăzi de haine, cele mai multe costume gri şi negre şi rochii, fiecare la câte § 400 de dolari piesa. Amatoare de câini cu pedigree. Are și un AMANT din garda de corp.
   private.„etc
   ,( pt unii mumă, pt alții ciumă!!!!)ANA PAUKER,sau „STALIN CU FUSTA” | AMINTIRI DIN COMUNISM:
   VizioneazăTVR „5 minute de istorie: Ana Pauker” pe YouTube
   https://youtu.be/GqDCR2VKaN4?si=PYL5NRILehuIrcQd

   Pe de altă parte:
   🔴Numeroase amante rusoaice, erau detașate de KGB la București,- pt Gheorghiu-Dej, primul secretar al Partidului Muncitoresc (Comunist) Român” – preciza raportul – un bărbat divorțat și tată are în serviciile sale Amante despre care se vorbește în numeroase ocazii”.edge„) – „COMMUNISTS-
   https://amintiridincomunism.wordpress.com/2015/07/30/ana-pauker-stalin-cu-fusta/
   +++++++++++++

 • Frustrații vechi și noi dar mereu aceiași spălați pe creier.
  Să te deranjeze un eveniment dedicat EROILOR care și-au pierdut viața, sunt infirmi din operațiunile militare la care au participat, o astfel de persoană care este deranjată de acest eveniment doar persoană lipsită de respect față de semeni se poate numi, nerecunoscătoare pentru libertatea pe care o are de-a se putea exprima liber.

  49
  18
  • Nu deranjează evenimentul în sine ci locul unde sa organizat şi cum sa organizat. Bistrița are multe locuri mult mai potrivite pentru astfel de evenimente.

   56
   18
  • Au fost plătiți să lupte pe sol străin. Ia dex-ul în mână și vezi unde se potrivește.

   Evenimentul acesta nu este altceva decât propagandă să spele rușinea a ceea ce au făcut. Oprobriu veșnic lor.

   15
   20
  • Adică arabii ăia desculți din Irak si afganii ti-au ingradit tie aici dreptul la exprimare? Te tragi de pe acolo și ai mers sa iti eliberezi neamurile? ĂIa ti au pus cărpa pe bot in pandemie si fugareai babele printre blocuri daca mergeau sa iși cumpere pâine? Ăia ziceau ca te dau afara din servici si nu te mai primesc la spital si te amendau pentru anti-covidism?Ăia au inchis scolile de s-a pierdut o generatie de copii? Ia mai mars propagandistilor.Amărății ăia care si asa traiau de pe o zi pe alta? Io zic doamne fereste da in curând o sa aveti ocazia ăstia ,eroii , si mai ales aștia de la tastaturi sa va confruntati cu armata adevărată.Sa va vad cum dați spăgi sa nu va trimită .Că sa mergeti peste amărătii aia vă puneați toate pilele in alertă.

   11
   5
 • @asta
  Unde ați terminat studiile? Așa scriu cei din clasa a-ii-a , rușinos !
  Gramatica ați studiat ?
  „Nu deranjează evenimentul în sine ci locul unde ❌ sa organizat❌ şi cum ❌sa ‼️organizat. „🤦 Nota 3?!

  P.s. eu chiar cred că va oftică evenimentul !! La revedere !

  ––-
  💐Glorie ostașilor/ eroilor români 🇷🇴 de pe toate câmpurile de luptă!
  „Țara de glorii, țară de dor”
  ( EMINESCU)Ce-ți doresc eu ție dulce Românie…..

  35
  44
  • Corect …La multzean la domnu’ Eminescu! din partea la ministeru’ kulturii!Colega pepsiglas e tovarășa cu mine.Dacă o fi să deschidem,daca nu…nu.Să nu te culci viu și să te trezesti mort.

   4
   12
  • #, @ raluka –-
   Ca va?
   Ești bine, tot la Borșa sau la izolare? ți-a dat dr. savvu acces la internet din Spitalu de psichiatrie din Borșa?
   Să nu uiți de Paxebin!

   10
   5
 • Se vede că s-au terminat campania electorală. Nici o „personalitate remarcată” locală nu am văzut… Bravo!!! Unii cred că s-au ascuns de necaz, iar ceilalți sunt încă mahmuri…

  22
  35
  • @ Adrian, Poate că am intrat şi noi în normalitate ?!
   Politrucii cu fețele lor tâmpite nu au ce căuta la evenimentele comunității.

   44
   3
 • Inșii pe care îi enumeri tu mai sus sunt familia Hohenzollern-Sigmaringen sau ce a mai rămas din ea! Iar Republica a apărut prima dată în Franța nu în Rusia.
  Așa că doctore, cu tot respectul ți-am mai spus, tu nu ești monarhist, ești „hohănțolărist”!

  21
  14
  • Și cum ai vrea doctore sa fie referendumul? Ca pe vremea divanurilor adhoc cu participarea șefilor bisericii,ai burgheziei ,ai boierimii si ai reprezentanților tăranilor alesi dintre proprietarii de suprafete mari de teren?Că alea au fost divanurile.Pe majoritatea care erau saraci cine i -a intrebat.Si dacă nu iese ce faceti? Cereți renumărare?

   15
   10
 • Fain domnu’doctor .Se certau bogații intre ei și de zia trebuia domn strain .Sa îsi aducă si âla pilele lui sa fie mai mulți care se ceartă .E cam ca in prezent.Poi faceți l pe Werner rege că si asa are apucături.

  17
  5
 • Da! Sunteți cativa „oameni de bine” pe care de fapt nu-i intereseaza mesajul articolului si frumosul eveniment la care asistam ci persoana și credința mea ! Foarte interesant! Pe mine nu ma interesează nici cine sunteti nici cu ce va ocupați! Dar faptul ca nu aveți curajul sa va scrieți numele, sa putem avea un dialog civilizat și transparent, denota o educație îndoielnică! Ma delimitez de persoane de acest tip și închei discuția!

  24
  40
  • La bastarzii casei ,,regale” nu li se cuvin niste domenii,castele si slugi?Că a umplut Carolică Priap Europa .Urmașii lui Barbu Stirbey au privilegii așa că faceți să fie bine.

   37
   20
  • România a avut și Regi.Nihil sine Deo.
   România a fost și REGAT. Puneți mana pe cărți de Istorie, analfabeti- funcționali de comentaci commis k ‼️ Nu vedeți nimic mai mult decât stomacul și frigiderul‼️ de pe hol și rabla cu patru roți din parcare!
   ––

   „MIHAI REGE a fost și stra-stra-nepotul Reginei Victoria a Marii Britanii. (aflat în exil -fortat) Regina Elisabeta IIa i-ar fi oferit o locuință pe viață, în unul dintre Palatele britanice; însă Regele Mihai nu a acceptat-o.
   Vizita Regelui Mihai I la Londra, 2012:

   https://youtube.com/watch?v=g4afLylMy_g&feature=shared

   19
   25
 • M am tot intrebat si nu am aflat … FAMILIA REGALA DIN CE A TRAIT INTRE 1947 SI 1990?
  UNDE A PLATIT IMPOZITE PE VENIT?
  PUTEM VERIFICA?
  AU CARTI DE MUNCA?
  Acum traieste din bugetul statului roman si…inteleg…

  27
  21
  • Pt cel cu „Cartea de munca” …E sigur ca dta.NU vei fi înmormântat cu Onoruri militare…Sunt zeci de cărți în librarii și internet despre ” ISTORIA FAMILIEI REGALE a României .”

   1 Condiția: să știi sa citești!

   ##

   👑 Regele Mihai I al românilor a fost înmormântat cu onoruri militare !
   📯 👮 În onoarea fostului Suveran, care a fost Mareşal şi Comandant Suprem al armatei României în timpul celui de-al Doilea Război mondial, au fost trase 21 de salve de tun. Garda de Onoare a prezentat pentru ultima oară onorul majestăţii sale Regele Mihai, iar fanfara a intonat imnul de stat al României şi imnul regal❤💛💙
   https://www.rador.ro/2017/12/16/regele-mihai-i-a-fost-inmormantat-cu-onoruri-militare-in-noua-necropola-regala-de-la-curtea-de-arges/

   15
   24
 • Care „fabuloasă” casă regală?
  Tiranul Carol1 care a dat ordin să se tragă cu tunurile în răsculații de la 1907 omorând 11000 de țărani (conform presei franceze și engleze).
  Carol 2 alt tiran care-și elimina fizic opozanții politici și ziariștii ostili, un depravat i un curvar (fucker universal).
  Sau Mișu ăl mic care la cei 18-19 ani când a fost rege, avea în cap după cum e și normal la vârsta aia numai mașini și femei.

  29
  18
 • Bălane lasă regi nu-i băga în mocirlă şi pe ăia treci înapoi la lins la Turc că pe 27 Septembrie pleacă şi nu ția dat autorizație la casa ilegală. Turc ai ieşit terfelit din alegerile acestea şi acum are mare nevoie de ajutorul tău ” neprețuit „.

  35
  5
  • @ critic de ‘”modă” eventual !!

   In 2023 prințesa Kate a purtat pantaloni albi eleganți, de Crăciun. A dat trend-ul settul pt 2024:
   London, England. Royal Highness
   „Catherine, Prințesa de Wales participă la serviciul religios de colinzi „Împreună la Crăciun” de la Westminster Abbey, 8 decembrie 2023, în Londra, Anglia. Alteța sa Regală prințesa Kate Middleton
   💍☄️ poartă un costum alb splendid, ținută din 2 piese pret-a porter și accesorii strălucitoare. Ea este absolut radiantă!”
   https://www.vogue.fr/article/kate-middleton-winter-whites-christmas
   princess Kate Middleton
   🥼 wears a splendid white costume, outfit 2 pieces pret a porter and sparkling accessories . She is radiant !

   21
   15
  • La fel și casa Regală spaniola -22 martie 2024 -REGINA-
   „Regina Spaniei Letizia a fost văzută deseori arătând atât de elegantă în timp ce a ieșit joi la o petrecere publică la Madrid și nu ai putut să nu-i observi pantalonii albi.
   Regina Letizia, în vârstă de 51 de ani, este o viziune în pantaloni ultra,-chic ultra-tinereasca „(22 martie 2024 -Hello Magazine)…

   12
   18
  • Păi nici Albă ca Zăpada nu mai este albă şi voi vreți atunci ca prințesele să mai poarte rochi elegante

   18
   3
  • Pantaloni au apărut în Europa aduşi de populațile de călăreți barbare din Asia.Bărbați acestor populați foloseau un soi de pantaloni tip şalvari deoare în fuste să zicem generic în kilt era mai dificil de călărit. Şalvari şi derivatele lor au fost adopți de nobili cavaleri din Europa în timpul la mica eră glaciară din două motivă că era practici şi că erau macho.

   În timpul Revoluției franceze populația mai săracă purta stilul de pataloni drepți actuali fiindcă aceştia erau mai ieftini de confecționat , atunci cam tot bărbați au trecut la pantaloni drepți şi sa renunțat la şalvari, ciorapi etc. altfel riscau să fie etichetați ca aristrocrați şi îşi pierdeau capul la ghilotină.

   Din cauza legilor socialiste exagerate în favoarea femeilor din Suedia bărbaților suedezi lea scăzut interesul față de femei suedeze asta a dus la Revoluția Sexuală din Suedia în care femeile făceau orice ca-să readucă înapoi interesul bărbaților şi astfel a fost permis orice inclusiv purtarea pantalonilor în încercarea lor de a se face observate.

   11
   6
  • Probabil că tot aşa un efect contrariu față de mişcarea feministă actuală este faptul că multe femei poartă pe stradă iegări ( pantaloni de yoga ) astfel practic umblă dezbrăcate pe stradă numai ca-să atragă atenția asupra lor.

   10
   4
  • La Poşta Veche era un bar Femina acum am impresia că este Amareto în locul lui.
   Mai există vreun bar gen Femina în Bistrița ?

   1
   1
 • @”Adevărul care ne zburlește părul”

  Ești ani lumină departe de adevăr legat de regele Mihai.
  –”’
  Ești un nesimțit b mincinos ;dezinformat bolșevic nepot a lui ana Pauker $company –-imbecilul cu trei clase !

  21
  9
  • Pentru un ev.SPORTIV –eminamente, ținută este „smart” și corectă. Sportiva
   –-Era mult mai ridicol dacă purta o rochie (Barbie )cu arcuri și pălărie cu trandafiri sau o 👸🌹Tiara? Nu?my opinion….

   14
   10
  • Nu neapărat o diademă sau alte podoabe însă măcar o fustă putea să poarte că doar nu a alergat ea.

   11
   6
 • PER a avut Primar la Bistrița, după toate idioțenile pe care lea propus şi făcut ăsta PER în Bistrița a ajuns în aşa hal de numai are nici măcar un consilier, bonus a tras în jos după el şi pe Primarul Turc.
  Nu ştiu de cel mai băgați în seamă pe nonvaloarea asta pe groparul partidelor şi primarilor.

  29
  4
 • Care casa ,,regala”? Niste tradatori,au dat din banii poporului si bogatiilor tarii,altor tradatori,parazitii ! Pupincurist ,regalist sti ce merite are mihai ? S a dat cu rusii in’44,a dat pe mana rusilor, zeci de mii de ostasi romani care au fost deportati in Siberia,dintre care sau intors cateva mii ! ,,prune in gura” impreuna cu ,,camarila regala” lingai si tradatori au pupat Armata rosie,au asistat la violurile si jafurile sovieticilor asupra populatiei romane,si distrugerea economiei.A predat sovieticilor romanii patrioti care au luptat impotriva bolsevismului,si care au fost impuscati !!! Comunistii romani i au asigurat lui,,hop in tol”, 10.000 de dolari pe luna, doar sa abdice si sa traiasca regeste in Elvetia ! Intre timp elita civila romana era decimata ! Mai citeste istoria ADEVARATA ! Drept pentru care i am dat mosii,averi si titluri ,basca fals actorul duda !!! Vai noua ! Ne manipuleaza ,,licuricii”,cum vor ei ! Ajuta i DOAMNE pe ROMANI !!!

  11
  14
  • Ref”istoria adevărată” cornelushu:
   Lecturile mele sunt clearly altele decât ale matale;
   De ex am citit din:
   ” Romania 1866-1947″
   De (autor): Keith Hitchins; și
   A” Short Illustrated History of Romanians” by
   de Ioan-Aurel Pop etc––
   Dinspre America SE VEDE altfel !
   –––
   Hai, pa !bye și ura și la gară cu propaganda ieftina de commis’ brain-washed Ana-Paykeristule.

   20
   5
 • Ca regele mihai sa fi fost pe front in afganistan alaturi de soldatii romani tot asa cum acum printesa e trup si suflet alaturi de….raniti!!!!!

  10
  11
  • mercenari platiti, asta au fost pe front in afganistan, a fost alegerea lor, nu i-a obligat nimeni, au mers pt cash, MUCIOS DINEROS bre

   2
   0
 • Zero Voturi se va reorienta din mers şi fără nici-o jenă va trece să dea limbi lui Lazany . Lui E. Moldovan
  a început deja să-i dea limbi.

  25
  3
 • Waw…legion etrangere…poate la spălat izmenele legionarilor.Văd că știi bine medicația,medicii curanți.Când îți dă drumul de acolo te crezi legionaire etrangere.Oricum ,felicitări că ai putut citi cărți despre legiunea străină sau subtitrările la filme.Acuma ești nervos că ți-am amintit niste perle ale doamnei cu studii la Moscova.Da…no…dacă legion etrangere a primit la cască ordinul să sară in sus…ok.Povești de agățat pițipoance sau fraieri să plătească o bere-doua până vine pensia din Franța.

  4
  12
  • pt cc3,
   am ales răspunsul proportional cu nivelul comentariul care mi-a fost adresat.
   nu am complexe cu cei care mă insultă, chiar de ce aș avea?
   sincer , cel mai rău îmi pare că oamenii nu înțeleg că supraviețuirea lor cotidiană se datorează printre altele, unor oameni care și-au riscat viața la propriu. Să fii membru NATO a necesitat efortul și sacrificiul unora dintre cei au participat duminicla curse.
   Există credenza naivă că independent România ar fi putut supraviețui în contextul geopolitic actual , fără aliați..sau că ar fi fost lăsată în pace de ambițiile altora care s-ar fi oprit miraculous la graniță…chiar așa? voi credeți că Suedia, țară care o anumită industrie de apărare..a decis aderarea la NATO ca să servească pe alții…nu dle e o garanție colectivă. Dne feri să ajungă unul ca Trump să impună concepția personală de definanțare…apoi să vezi lumea de la Leoni cum ar plânge după muncă ,nu după ce e pe fluturaș..
   Există libertatea de a alege azi încă sub umbrela NATO..fără NATO capitalurile zboară pe tărâmuri stabile.unde există un minim de previzibilitate.

 • Balane unde ai depus contestația? Te-ai filmat în fata unei uși închise.
  Când te-ai dus sa te filmezi? După cate zile? Cunosti legislație sau ești obsedat sa te etalezi pe facebook?

  10
  3
 • Nu vă mai luați de Bălan că nu el scrie toate comentariile semnate cu pseudonimele lui cunoscute.Scrie cam 10 la sută dintre ele Alea super răutăcioase ,jignitoare la modul general nu le scrie el..Vai de capul tău Bălane.Grea viață ai .Te compatimesc …pe bune.Inteleg de ce,de când ai iesit la pensie ,ca sa scapi …ai luat-o pe câmpuri si prin păduri.

  6
  6
 • Sincer,citind comentariile, nu cred că mulți din cei care comentează aici au avut experiența unei vieți profesionale în uniformă, în care să ai parte de experiențe unice, unele gratifiante(când salvezi viața cuiva, oferi ajutor) dar altele, care prin natura empatică a omului, te împing în depresie ,iar pe unii mai adânc ..în lumea simptomelor post-traumatice care te transformă dintr-o persoană zâmbitoare, pozitivă , iubitoare de viață într-o fantomă a propriei ființe, care reacționează disproporționat la fiecare zgomot mai tare, lumină deplasată, reactivând reacția de supraviețuire primară în care tot ceea ce te încojoară devine dintr-o dată o amenințare existențială. Vorbesc de sindromul post-traumatic. Unii și mai tragic, pierd orice sens al vieții când au trăit atâtea experiențe ale morții fără sens.
  Nu știu câți au avut un cadavru în mâinile proprii, au simțit mirosul de ars a unui mort, au văzut piese dezmembrate a unui om, creieri ficați, adunate cu lopata în saci, tatăl ce coresponda ieri prin zoom cu copiii săi, ziua următoare o siluetă camuflată într-un sac închis.
  Prin natura profesiei am trăit câteva situații teribile de genul acesta, nu pe un câmp de luptă dar direct în intervenții…
  Sunt chestii tabu…nimănui nu-i place să se gândească la moarte , inconștienți toți încearcă să ecarteze ipoteza propriei morți, dar unii trăiesc tot timpul în preajma ei.

  Vorbind despre militarii răniți, invalizi, oamenii aceștia care odată reîntorși în viața civilă, care au participat la situații excepționale merită orice gest de normalitate, de recunoștiință a sacrificiului personal al lor.
  Nu e vorba de bloca o stradă o zi pe an voluntar, ca unii să nu aibă confortul de a merge la cumpărături etc, sau a genera un disconfort.
  E vorba de a celebra viața de la mic la mare și a prețui activitățile ce aduc binefacere tuturor celor care le practică.
  Eu personal chiar nu înțeleg disconfortul unora care nu înțeleg că a închide o zi două benzi de circulație nu e capăt de lume, însă care teleportați într-un oraș sub ocupație străină ar pierde orice drept de a se deplasa de exemplu.
  Doar a cunoaște oamenii aceștia excepțional care participă la Invictus le-ar oferi o ocazie unică de învățare și dezvoltare personală.
  Ar avea ocazia să celebreze pe oameni care sunt printre ei acolo și de la care ar fi multe de învățat, despre reziliență, despre depășirea obstacolelor personale, despre cum ar trebui să fie trăită viața.
  Comunicați cu un veteran care a participat în teatrele de operațiuni active, veți avea multe de învățat de la ei…
  Acum câțiva ani (când puteam încă să alerg) am ales o cursă în afara ordinarului cu militari și cu familiile lor(5 km plus 21 km). Sumele colectate au fost donate celor care aveau nevoie.
  A fost un eveniment unic prin normalitatea și spiritul care ne-au reunit. Toți au ieșit bucuroși și mândrii de participare.
  E o ocazie pentru fiecare să învestească în sănătatea personală( în a alerga îți creezi un obicei care generează sănătate pe termen lung- rezistență fizică și mentală) plus a găsi disciplina și forța necesară de a continua în orice situație.
  Dar mai ales de a recunoaște sacrificiul altora care îți permit ca tu să ai o viață -normală.

  17
  11
  • Ce sacrificiu? Vorbim de mercenari aici. Au luptat pe bani pe sol străin la comanda imperiului. Auzi sacrificiu și să ne fie milă de ei. Mi-e milă de ei fix cum mi-e milă de ruși azi. De fapt, rușii măcar luptă la granița lor pentru etnicii lor ruși, nu la mii de kilometrii distanță.

   4
   7
  • ”oamenii aceștia excepțional” – excepționali la ce?? bine zice comentatorul de mai sus…excepționali la a pune mâna pe armă, la a merge în casa altora la mii de km distanță să impui voința altora la fel de străini de acele locuri. Totul pe $$$, evident. Excepțional, auzi…

   5
   7
 • Și cum spuneau înțelept, romanii un dicton extrem de actual zilele acestea.
  -Si vis pacem, para bellum-
  Dacă vrei pace, fii pregătit pentru război.

  5
  7
  • Ai avut vreodata „senzatia” ca a trecut luna si ai primit salariul de la stat „moka”?
   No…uite!
   Senzatia aia de a salva, de a ajuta, de a scoate din foc si simtii „elementele” omului dezmembrate si trebuie adunate in sac…EU O AM IN FIECARE LUNA PE 25 CAND TREBUIE SA PLATESC IMPOZITE STATULUI ROMAN…DIN BANII MUNCITI DE MINE…nu din 8 ore pe zi!!!

   5
   4
  • De aveti voi impresia ca „eroii” care simt sunt doar la pompieri, armata, jandarmerie si spital?
   Eu lucrez la Leonii si fac trei schimburi. O saptamana din 3 o traiesc ca un zombi…odata pe luna sunt treaz cand primesc fluturasul si ma minunez …OARE SUNT SAU NU UN EROU?
   Sa ma duc sa mi fac harakiri?
   Dar ce o sa faca bugetarii, ca la ei ma gandesc…

   11
   5
  • Dle, le propun eroilor frustrați care rezistă la supriza fluturașului de plată și se declară frustrați că nu pot să-și deplaseze burta la Kaufland pe drumul cel mai scurt cu fundul în mașină, o ieșire de 6 ceasuri pe un drum din Ukraina în zona frontului la magazinul sătesc după bere.
   Doar așa ca și experiență comparativă, la nivel de andrenalină.
   Păi, acu dacă stau să mă gândesc cei care își iau lumea-n cap și își depășesc nivelul salarial al fluturașului de la Leoni sunt mai eroi , decît plângăcioșii ăștia ce-și deplâng existența într-un confort minimal în care se obișnuiesc și dau vina încontinuu pe alții. De aia se votează PSD, a ieși din zona de confort impusă de propria condiție e întotdeauna o provocare la nivel de educație.
   Cei care își pun o pereche de pantofi sport în picioare și încep să-și depășească km după km au un alt timp de mentalitate.
   Presupune pregătire, planificare, executare.
   Și no excuses.
   Deci pentru userul Pt ccr2
   1. Armata angajează dacă tot crezi că o duc mai bine și au salarii nemeritat. Ai șansa să avansezi după concepția ta. Întrebarea, ai fi capabil să satisfaci unor exigențe minime fizice mentale. Mă îndoiesc, la ora actuală, dar cu un pic de efort vei atinge standardele și poate apoi vei înțelege anumite lucruri.
   2. Dacă tot nu ești făcut pentru viața militară, te crezi erou,poate spui ce te face să te complaci în a primi un fluturaș la Leoni când, teoretic sunt mii de oportunități existente pe piață, ca să-ți vezi contul crescând fără a suferi. Ba chiar aș spune , e un fel de sado-masochism, să știi că în trei săptămâni anticipezi durerea imensurabilă..fluturașul trigger. Duce la o depresie cronică mai stupidă decât un șoc postraumatic.
   3. Ai de fiecare dată ocazia să alegi pentru tine, dar în același timp ar trebui să înțelegi că munca la Leoni e drum ales de tine.
   Nu e denigrant să muncești.
   E denigrant să joci ca și o victimă, când vrei să-ți asumi personal zero riscuri.
   Eroii sunt cei care și-au asumat riscurile proprii și s-au autodepășit.
   Deci atât poți, atât vrei , cu atât te complaci.
   E

   5
   4
  • Frumos comentariu. Felicitari ca ai reusit sa rezisti3 zile si sa nu raspunzi la provocari. Despre dezvoltarea personala si depasirea nivelului numai de bine. Nu m am bazat niciodata pe teorii, practica a fost baza .
   Legat de armata si fizic? Pana la 12 ani voiam uniforma …dar am ales libertatea!
   Libertatea de a nu depinde de unul ca tine sau ca vecinul meu de la Leoni.
   Apropo de trei saptamani…odata la 3 saptamani e schimbul 3 si habar nu are pe ce lume traieste la cat de stresant e acel servici!
   Sa fi erou in ziua de azi e sa ….. supravietuiesti!!! Restul? Restul e Ipocrizie!!!!

   3
   1
  • Despre eroi:
   Definiție:
   🥇EROU/ erou, eroi,substantiv masc.=
   ->1. Persoană care se distinge prin Vitejie și prin Curaj excepțional în războaie,
   –>prin abnegație deosebită în alte împrejurări grele, ori în muncă.
   🖤💙1.1. Ostaș căzut pe câmpul de luptă.
   https://dexonline.ro/definitie/erou
   –––
   In altă ordine :
   EROU = sacrificiu pt alt om:
   -1. Consider că și Femeia, care a murit dând naștere pruncului ei, este o EROINĂ.
   -2. Femeia gravidă care 9 luni poarta in pântece o MINUNE , apoi,trece prin „durerile FACERII” , alăptează puiul de om zi și noapte, cu timp și fără timp sacrificandu-si somnul, odihna, câte ore nedormite, !! Câte nopți cu febră alinând omulețul….
   3. Apoi…când tata nu mai e, sau i-a părăsit, MAMA LUPTĂ SINGURĂ, MUNCEȘTE, IL EDUCĂ SINGURĂ! Iar pruncul creste frumos, in iubire, ….și pt copil, MAMA l= ESTE EROUL LUI !
   4. Mama cu cancer , care își crește copilul singură este tot o EROINĂ!
   Etc etc

 • Atât P.Groza cât și Dej erau niște FUSTANGII notorii!
  Numeroase amante rusoaice, erau detașate de KGB la București,- pt Gheorghiu-Dej, primul secretar al Partidului Muncitoresc (Comunist) Român” – preciza raportul – un bărbat divorțat și TATĂ a 2 fetițe/ are în serviciile sale multe Amante despre care se vorbește în numeroase ocazii”.edge„) – „COMMUNISTS-
  https://amintiridincomunism.wordpress.com/2015/07/30/ana-pauker-stalin-cu-fusta/

 • Ok, destul
  Prea multa „reclamă” la Leoni!
  Numa ei exista in tată Bistrița? Alte joburi nu mai sunt?

  Daca un job te îmbolnăvește fizic și psihic, schimbă -l!!
  Bolnav, nu mai da nimeni doi bani pe tine….oricum.

  6
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.