Actualitate

Doina Pană: Alocație dublată, Stop vânzării terenurilor agricole către străini, Stop sclaviei moderne

Deputatul PSD Doina Pană spune că, dintre cele 16 legi votate astăzi în Parlament, ”toate importante”, pe trei dintre ele le consideră ”extrem de importante”:

1. Am redat copiilor dreptul la alocație dublată, respingând ordonanța guvernului PNL de amânare a aplicării legii până la 1 august. Pentru cei care se lamentează că „de unde bani”, menționez că am indicat și resursa bugetară și nu mă refer la cei 80 de miliarde lei imprumutați de Cîțu în 7 luni, fără să sprijine în vreun fel economia și fără niciun beneficiu pentru populație (!), ci la reducerea cheltuielilor pe care le fac ministerele Guvernului PNL la capitolul „Bunuri și Servicii”. Concret: În 2019, Guvernul PSD, cu 24 de ministere, avea alocată suma de 40 miliarde lei pentru „Bunuri și Servicii” iar în 2020, Guvernul PNL, cu doar 16 ministere, și-a alocat suma de 51 miliarde lei, cu 11 miliarde mai mult! Pentru dublarea alocațiilor copiilor sunt necesari doar aprox 7,5 miliarde lei/an.

2. După doi ani de dezbateri în Parlament, am votat stoparea vânzării terenurilor agricole pentru străini! Aceștia pot achiziționa teren agricol abia după ce s-a epuizat dreptul de preempțiune pentru coproprietari, familie, rude și tineri fermieri români. Punctul de vedere al Guvernului PSD în 2018 a fost „pozitiv” iar cel al Guvernului PNL, în 2020, este „negativ”! Mai mult, PNL și USR au anunțat că vor contesta legea la CCR!

3. Am votat, încă o dată, pentru stoparea sclaviei moderne practicată de multinaționale! Mai precis, am reexaminat, la cererea președintelui României, și am revotat amendarea Codului muncii încât amenzile pe care le platesc patronii, pentru depășirea orelor suplimentare prevăzute prin lege, să fie de 1500÷3000 de lei per angajat și nu 1500÷3000 de lei per total. Acum, președintele este obligat să o promulge! Evident, PNL și USR s-au opus! Ca de obicei, pentru tot ce este în favoarea românilor, PNL și USR se opun!”.

https://www.facebook.com/pana.doina/posts/3136108049743405

24 comentarii

 • Și pentru Dragnea doamnă, nimic? Pentru săracii pușcăriași? O reducere de pedeapsă, o pensie specială, ceva? Nu era în pachet sau nu ne spuneți? Păi cum o să vă mai voteze electoratul dumneavoastră? Mai cu convingere madam că acum vin alegerile și te pomenești că ieșiți la pensie! Specială

 • Coana Doina de ce nu ați făcut astea când erați la putere?? „după război mulți viteji se arată”. Jocuri politice!!

  • Nu au avut timp. Fiind la putere nu au stiut cum sa faca ca sa fure mai mult, sa acumuleze mai bine. Acum daca tot sunt la hibernare si papa nu mai este ce s-au gandit hai sa vedem ce fac cei saraci, sa le marim alocatiile de copii, ca acuma nu mai dau de la ei, sa vedem cum o duc muncitorii si taranii. Mai trag un ropot de plans pe umarul lor si-si numara averile facute din salarii de bugetari si ei crapa de imbuibati ce sunt. Vai Romanie, vai.

 • V-ati trezit profitorilor ?Va miroase a bani de la UE si vreti sa va aruncati la ciolan?Aveti dna bunul simt si mergeti la odihna.Nu va compromiteti definitiv la gandul de a mai sta 4 ani in Parlament!

 • Voi si PNL (fostul USL) ati votat legea vanzarii pamantului catre straini (legea 17/2014) !!!
  Nu va crapa obrazul de rusine , tradatorilor ?

  • Ce vrei tu ???? Lasa sa vanda lumea cui vrea., daca mai are ce sa vanda, daca a mai ramas ceva nevandut..Du-te in pensie COANA!!!!!

  • Singurii care au voie sa cumpere in legea 17 sunt din comunitatea europeana , pentru compactare , creerea de ferme in Romania ,cresterea productiei de mancare pentru a creea o piata libera si sustenabila pentru Romania si pentru UE . A fost una din conditiile aderaraii . Degeaba se urla si manipuleaza . Terenurile ramam in tara si sunt lucrate , nu pleaca UE cu ele afara . Ca voi sunt multi , personaje incapabile care vor sa puna mana pe bani , pe fonduri UE fara sa ofere nimic , stim 20 de ani furati ca in codru Hotul striga Hotul!

 • Le a redat dteptul la alocatie, cata falsitate acuma cand sunt alti la guvernare.
  Dar pana acuma ce va impiedicat?
  Ati avut grija doar de cei cu carnet de partid, ati politizat functia publica si va ti bătut joc de cei care nu prezentau interes pentru voi doar in petioada alegerilor.

 • Dar până acuma cine a lăsat să cumpere străinii terenurile? Nu voi? Că doar noi nu am fost parlamentari. Acuma vă lăudați că ați făcut un lucru bun? Nu… Ați corectat un lucru care l-ați făcut rău până acuma. Cam târziu, doamnă…Să vă fie,…. puțin rușine.

 • „duamna” pană, știi câți oameni care ar fi putut muncii in țară sunt prin toată lumea din cauza unora ca tine? După ce ați vândut țara de pomană și pe spăgi acum vi și te lauzi cu legi pe care voi v-ați ferit să te dați?
  Rușine să-ti fie că la pregătirea și vârsta pe care o ai, te comporți așa!
  p.s. eu sunt unul alungat de voi și care nu am, și nici nu voi vota niciodata cu pcr-fsn-pdsr-psd!

 • Foarte tarziu stimata doamna ! VERZII au cerut asta inca de cand s-a facut gresala de neiertat. Guvernele Ungariei, Poloniei si Frantei nici nu au intraznit sa faca asa ceva in tarile lor si au atras atentia repetat Romaniei de ce i se va intampla odata si odata. Am citit intre timp zeci de articole in reviste de specialitate si am urmarit zeci de interviuri cu romani adevarati cu lacrimi in ochi. In prezent peste 55 % terenul este instrainat. Dar atentie nu numai agricolul ci si forestierul in aceasi masura. Reparatiile nu le mai puteti face niciodata. Gresala fatala s-a produs si ati salvat doar ce se mai putea. Nu este nici o victorie ci din contra o amagire profunda ca existati voi toate acele partide politice care ati stat indiferente pana acuma. PNL, PSD si satelitii lor la acest capitol sunteti anti romani, anti Romania si ar trebui sa va fie rusine in bloc la toti. Nu iubiti Romania indiferent ce functii aveti. Ati dormit in Parlament cu totii ademeniti de avantajele pe care nu le-ati visat si v-a durut in cot de tara si potentialul ei.

 • Acum v ați trezit că sunteți patrioți și nu mai puteți de grija copiilor, după ce ați vândut țara și nu ați mișcat un pai pentru copii noștri??? Să ți fie rușine!

 • Am fost si sunt proprietar de terenuri agricole si o padure de 3,24 ha. Si eu am vandut teren mostenit de la bunici. Dar nu oricum ci la nepotul meu medic veterinar, crescator de cai de rasa. Deci mostenirea e aici, merge mai departe tot in familie. Am dreptul sa ma dau de exemplu si sa ma revolt fata de politrucii vanzatori de vise si sperante ale romanilor in general .

 • Domnule Bălan Marius-Horea vă apreciez pamfletele dumneavoastră inspirate din realitate. Aveți dreptate. Eu aștept încă 10 ani, să fie 40, cât a rătăcit Moise prin deșert cu sclavii evrei la fuga din Egipt, pentru consolidarea democrației. Un „Moise” să dea cu toiagul, nu în Marea Roșie, ci în parlament. Probabil faceți parte din familia onorabilă Bălan, medic veterinar, doamna profesoară de germană de la L. R., fiica medic specialist radiolog, cu casa peste Podul Budacului, din perioada liceului meu. Să auzim de bine.

 • Frumoasă poezie.Titlul este marcă înregistrată de altcineva, miroase a „plagiat” și contaminat ușor cu Hg. Imi place că ați folosit cuvinte netocite, respectiv: colode, pănet, mezdrea și expresia metaforică „păduri roșii cu sorbi”. Înseamnă că, în vacanțele de vară ați citit toate cărțile primite premiu de la școală.

 • Multumim pt cantare stimate prietene. Dar noi suntem VERZII. Ecologistii VERZI cei adevarati care nu au dat mana cu pesedeul ca si pntcd + per.A nu se face iarasi confuzie !

  • Pentru Verzii de Bistrița-Năsăud, trei teme:
   1. Muntele Heniu înseamnă Muntele lui Iohannes – sas de Bistrița
   2. Ultimul zimbru din Ardeal a fost împușcat în Munții Bârgăului, în 8 octombrie 1762
   3. Mamuții, pentru a putea supraviețui, coborau acum zeci de mii de ani din stepele asiatice pe Valea Bârgăului ca să ajungă exact acolo unde astăzi au migrat struții
   La aceeași adresă: https://youtu.be/uWC6LzFKCXs

 • Multumim , multumim ! Mamutii acuma sunt adunati la cele doua partide mamut. Psd si Pnl. si asteapta totul pe tava. Viitorul le este asigurat . Strutii sunt la celelalte partide mici.

 • Domnule Balan, nu amesteca mere cu pere in speranta ca dl Ciobanica va fi la mare cautare.
  Nicio sansa, doar ura bistritenilor fupa ce va iesi iar psd-ul din cauza voastra si altor orgoliosi.
  Numai bine

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS