Actualitate

Parlamentul a votat dublarea alocațiilor. Daniel Suciu: Guvernul trebuie să găsească soluții

Parlamentarii au respins miercuri ordonanţa de urgenţă prin care a fost amânată până la 1 august dublarea alocaţiilor, cu 209 voturi ”pentru”, trei voturi ”împotrivă” și 98 de abțineri.

Legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis. Dacă președintele promulgă legea, Guvernul ar trebui să crească alocația pentru copii, de la 1 august, până la suma de 300 de lei. Președintele are la dispoziție 20 de zile pentru promulgarea legii, însă o poate retrimite în Parlament sau o poate ataca la Curtea Constituțională.

Parlamentarul PSD Daniel Suciu, secretar al Camerei Deputaților, a menționat: ”Amânarea dublării alocațiilor a fost respinsă cu o largă majoritate, astfel încât Guvernul trebuie să găsească soluții pentru 3,6 milioane de copii, așa cum am făcut-o noi”.

https://www.facebook.com/SuciuVD/posts/1580856538744678

Dublarea alocațiilor a fost amânată la începutul acestui an, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea adoptată de Parlament. La începutul anului a fost promulgată Legea privind dublarea alocaţiilor pentru copii, însă Guvernul a amânat aplicarea ei până la 1 august. Actul normativ prevede că alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de: a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; b) 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani; c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Guvernul a susținut că în buget nu erau prevăzuți bani, astfel încât este nevoie ca legea să fie amânată până după rectificarea bugetară din vară. În luna decembrie a anului trecut, Camera Deputaţilor a votat, decizional, propunerea legislativă care prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, susține că guvernul va crește alocațiile și pensiile, însă după evaluarea economiei la 6 luni. Acesta a cerut PSD să susțină eliminarea pensiilor speciale, pentru a folosi banii respectivi pentru pensii și alocații.

CITEȘTE ȘI:

O mare victorie! Legea deputatului PNL de Bistrița Robert Sighiartău, care va crește alocațiile copiilor cu rata inflației, a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis / Robert Sighiartău, ”victorie de etapă” în lupta pentru indexarea alocațiilor / Alocațiile pentru copii se dublează. Ce spun Doina Pană și Daniel Suciu

Etichete

7 comentarii

 • De ce nu ati marit voi alocatiile?
  Dupa ce ati lasat sacul gol sunteti viteji dar de fapt nu va imteteseaza soarta copiilor cum nu va interesat taierea padurilor, pensiile speciale doar si voi veti fi beneficiari acesteia
  Oameni duplicitari care aveti un singur scop de a ajunge la ciolan.

 • Dar voi de ce nu ați mărit alocațiile când ați fost la putere, aud???? Acum v ați amintit de copii României?? Mincinoșilor!

 • Banii vor fi luati de la sanatate sau transporturi doar nu-i aduce orban de acasa!?

  Domnii pesedei nu vor sa isi taie specialele mai bine sa taie din autostrazi si spitale…

  Asta e adevarata fata a PSD!

  Fiti vigilenti oameni buni!

 • D-le Suciu, se pare ca anii petrecuti in parlamentul tarii au fost irositi degeaba. Trebuia sa stii ca in momentul in care aduci modificari la un buget aprobat, chiar si la rectificare, e obligatoriu sa specifici de unde se iau banii, daca se prevede o crestere si se aloca in alta parte. E foarte simplu sa te scuzi si sa te prelevezi de sarcini, dand dispozitii Guvernului sa gaseasca solutii. Asa nu se face in nici un sector treaba, sau nu duce la nimic bun.

 • D-l Suciu, acum 8 ani trambita in campania alegerilor parlamentare majorarea alocatiilor pentru copii, el avand doi copii si stie ce greu e, bla, bla…Ajuns in parlament a uitat de promisiune, ba a votat impotriva majorarii alocatiei atat in 2015 cat si in 2019. Ipocrit pana in panzele albe.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS