Politică

Doina Pană: Locuitorii judeţului au fost dezinformaţi în mod grosier, regretabil şi incalificabil

Ministrul Doina Pană, deputat de Bistriţa şi preşedinte al OF a PSD Bistriţa-Năsăud, a cerut, public, Poliţiei să continue cercetările în cazul agresiunii de la Prundu Bârgăului şi să spună adevărul, în opinia sa "parte vătămată" nefiind numai Monica Săsărman, ci electoratul dezinformat din judeţ.

Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Doina Pană, a spus, duminică, într-o conferinţă de presă, care este poziţia sa legat de scandalul de la Prundu Bârgăului.

„Când am auzit că un pesedist ar bate o femeie, indiferent pe ce motiv, cu atât mai mult că ar face campanie electorală – ştiam că nu poate fi adevărat – astăzi am fost şi mai revoltată în momentul în care am aflat că, de fapt, dosarul se clasează, că Poliţia nu mai continuă cercetările pentru că, de fapt, victima nu doreşte să depună pălânegere. Cetăţeanul care a agresat-o aseară, acest Rus Ionel, nu este din Prundu Bârgăului, este din Bistriţa – ştiam asta de aseară – pe surse ştim că se cunosc fiindcă doamna l-ar fi reprezentat în calitate de avocat. Chiar dacă Poliţia consideră că nu poate continua cercetările pentru că partea vătămată nu doreşte să depună plângere, eu consider că partea vătămată nu este Monica Săsărman, ci locuitorii acestui judeţ care au fost dezinformaţi într-un mod regretabil şi incalificabil”, a spus Doina Pană.

Ministrul a explicat de ce consideră că locuitorii judeţului sunt „parte vătămată”. „Suntem în campanie electorală. Mulţi locuitori şi-au exprimat opţiunea pentru Iohannis. Ce s-a întâmplat aseară arată cine sunt oamenii în care ei şi-au pus speranţa schimbării şi cine sunt oamenii din spatele lui Iohannis pentru că, în momentul în care îl votează pe Iohannis îi legitimează pe aceşti oameni să ne conducă din nou destinele. Am rămas stupefiată de ce limbaj s-a putut folosi”, a spus ministrul.

Doina Pană a citat apoi câteva din afirmaţiile liderului PDL Ioan Oltean, făcute sâmbătă seara într-o conferinţă de presă. „Din domnul Dolha nici nu mai citez. E atât de suburban limbajul dânsului pentru ochii şi urechile celor care citesc sau urmăresc”, a spus ea.

„E incalificabil unde s-a ajuns: să faci un aranjament încât să fie bătută o femeie, să victimizezi o femeie pentru a revolta pe cei care ascultă şi a-i îndemna să schimbe modul în care votează. Consider că e incalificabil. Cer Poliţiei să continue cercetările. Nu poate clasa cazul doar pentru că victima nu depune plângere. Eu consider că parte vătămată nu e doar Monica Săsărman, ci şi cei care au fost dezinformaţi. E momentul ca toţi locuitorii judeţului să-şi deschidă ochii: nu votăm un mit, votăm oameni, iar în spatele omului pe care ei îl votează e această adunătură băsistă care a făcut toate relele în 2010 şi care aşteaptă, dacă Iohannis este legitimat, să se întoarcă şi să continue acest lucru”, a spus ministrul Doina Pană.

Întrebată de unde ştie numele agresorului pe care Poliţia nu l-a dat publicităţii, Doina Pană a răspuns: „Pentru noi era foarte important să identificăm persoana ca să ştim că nu e pesedist. Nu îl ştiu personal, dar nu este în niciun tabel cu membrii PSD, nu e membru de partid. Când eu cer ca Poliţia să continue cercetările o fac pentru că mi se pare foarte grav ca într-o asemenea etapă să se întâmple acest lucru. E o etapă de vot emoţional şi când vii cu lucruri de acest gen poţi schimba optica, modul în care omul gândeşte, pe cine pune ştampila. Să arunci cu o anatemă, cu un asemenea limbaj… Noi am mers pe ideea să demonstrăm noi, fiindcă votul e scurt până în 16 noiembrie, că nu e vorba de un pesedist. Nu e vorba nici măcar de un cetăţean din Prundu Bârgăului”, a spus Doina Pană.

În ce o priveşte pe Monica Săsărman, Doina Pană a spus că i se pare „incalificabil” că s-a lăsat „implicată într-o asemenea mascaradă politică”.

„Din moment ce îl cunoştea pe agresor şi ştia foarte bine că nu poate fi vorba de o agresiune politică, mi se pare incalificabil că a lăsat să treacă şi a spus abia azi că nu depune plângere după ce i-a apărut poza în ziar că a fost agresată de un pesedist pe motiv că ar face campanie electorală. Din moment ce agresata şi agresorul se cunoşteau, am înţeles că a fost reprezentat de dumneaei în calitate de avocat în nişte speţe anterioare, eu solicit Poliţiei să continue cercetările şi toate acestea să iasă la iveală să se vadă exact care era relaţia înainte de această situaţie”, a spus ministrul Doina Pană.

Ministrul a spus că locuitorii judeţului Bistriţa-Năsăud au fost „dezinformaţi în mod grosier, regretabil şi incalificabil”.

„Eu consider că şi noi, cetăţenii acestui judeţ suntem parte vătămată. Din punct de vedere legal, dacă nu ar fi şi un impact electoral, ar fi o situaţie punctuală între două persoane: agresorul şi agresatul, iar dacă agresatul nu doreşte să depună plângere, din punctul de vedere al legislaţiei cazulş se clasează. Însă fiindcă de la acest caz s-a ajuns la nişte acuze, la influenţarea electoratului judeţului Bistriţa-Năsăud eu consider că e o speţă care se extinde şi partea vătămată nu e numai persoana care a luat pumnul, palma sau ce a luat în cazul acesta, ci şi electoratul acestui judeţ care trebuie să ştie cât de departe s-a ajuns. Trebuie să ştie adevărul. Eu cer ca Poliţia să nu claseze cazul. Eu sunt convinsă că vom afla adevărul, dar vreau să-l aflăm până duminică pentru că vreau ca electoratul acestui judeţ să voteze în cunoştinţă de cauză”, a spus ministrul Doina Pană.

32 comentarii

 • Doamna profesor Doina Pana dar d-ta ce ai cautat in spitalul judetean duminica in primul tur stand langa bolnavi sa vezi cu cine voteaza? Rusine!! Nu va e rusine? vine si ospatarul la Teaca si ii trimite pe cei ce voteaza cu johanns la Merkel? Pai aici a fost sat sasesc si de pe urma sasilor s-a imbogatit si primarul asta venit aici.

 • Ati vazut pana la urma ca s-a aflat adevadul, se vede cine face campanie murdara in Prundu Birgaului si va este ciuda ca primarul a realizat ceva de cand e in functie

 • Amenintati integritatea corporala a unui ministru doamna? Asta e ceva destul de grac. IN situatia asta se poate cere dezvaluirea IP-ului celui care a postat asemenea porcarii!

 • Niste mincinosi sustin Iohannis! Degeaba va mai agitati acum sa o atacati pe Doina Pana. V-ati facut de ras cu totii, cu Oltean si Dolha in frunte. L-ati facut de ras pe Iohannis, nu ca ar fi avut nevoie de ajutorul vostru in acest sens.

  • Tic -tac, bate ceasu morţî pentru hoţi….
   Mereţi la republica lui Mazăre că am văzut c-o primit aprobare să facă cazinouri de-a lungul fâşiei de litoral, să aducă turişti să tragă pa nas şi în extrasezon, să simteţi plăcerile cele veşnice promise vouă de PSD… Ardealul nu poate vota asemenea oameni că să face de ruşine, noi nu-i plcem pă hoţi.

 • Aveti un limbaj jalnic mai pedelistilor.S-a terminat cu voi cat de repede , epoca basita va apune si va reveni normalitatea in Romania!!!!!

  • Darăcă… vine şefu lui FĂ la conducere
   … fă binie şi te du să nu-ţi mai audă nime de hir!

 • de ciuda ca vi s-a deumflat minciuna fix in fata ati ajuns sa o amenintati pe doamna ministru cu „un capac la ureche”? pana unde mai puteti merge cu minciunile si cu manipularea? lumea vede adevarata voastra fata, n-aveti grija…

 • Cf art 193 Noul Cod Penal (Lovirea si alte violente), alin 3, este necesara plangerea persoanei vatamate, pt punerea in miscare a actiunii penale, plangere care in cazul d efata nu exista, deci politia nu poate continua cercetarile, Ma mir ca doamna ministru nu are un consilier pe probleme juridice.

 • IOAN OLTEAN VIITORUL PREȘEDINTE ACL , ACTUALUL PREȘEDINTE PDL BISTRITA NASAUD , ar trebui sa își ceara scuze public locuitorilor din Prundul Bârgăului , domnului DORU CRISAN PRIMARUL PRUNDULUI , LOCUITORIILOR DIN PRUND , si sa spună ca el a făcut o campanie murdara nu PSD , sa își ceara scuze DOMNULUI PREȘEDINTE PSD EMIL RADU MOLDOVAN , SI DOAMNEI MINISTRU ADRIANA DOINA PANA , PENTRU PREJUDICIUL DE IMAGINE CREAT . Lupta dansului in partid cu liderul liberalilor acel deputat care aseară am auzit cu toți cum vorbea ( STELIAN DOLHA ) este altceva , trebuind amândoi de mânuță sa își ceara scuze la un județ întreg ca așa stiu ei sa facă campanie electorală MURDARA . In rest cred ca si IOHANIS ar fi dezamăgit de cei 2 politruci pe care ii va proteja ( IOAN OLTEAN ) (STELIAN NECHITA DOLHA ) ,

 • Dna Pana
  Mai bine-ai sta din cand in cand pe centura Bistritei sa vezi daca nu cumva „Radarul lemnului” a ramas fara baterie sau s-a stricat intr-un fel. Nu de alta dar se fura din padurile Bistritei, Sucevei, atat cu TIRurile cat si cu carutele de catre hotii din Viisoara. Dealurile Viisoarei mai au copaci poate de samanta dar pana terminati voi cu campania electrorala vor disparea si acestia.
  In rest, numai de bine

 • Fa Doina las-o moarta ca esti varza!Cine dracu lasa toti dezarticulatii sa vorbeasca!Pe linga faptul ca ai facut copy paste cu proiectul silvic precum Vicoras cu doctoratul gara e un loc prea select pt tine!

 • Pe vremea guvernarii PDL toti functionarii publici, directorii de institutii secretari de stat si ministrii erau cu lupa media si a opozitiei pe ei ca nu cumva in campania electorala sa lipseasca de la servici sau sa faca campanie. Dupa cum vedem, nu numai ca prim-ministrul tarii de mai bine de o luna din calitatea de candidat nu mai guverneaza nimic, ba mai mult tot guvernul, toti ministrii, sefii de deconcentrate, etc. au primit derogare de la dl Tonta sa presteze in campania electorala ca oricum pontajul merge de la sine, tara asta nu mai conteaza pentru ei daca doamne fereste nu mai castiga si ce mai… mai e o luna de guvernare si oricum se schimba guvernul. Vorba lui Tonta „scapa cine poate”, deci si prin urmare i doare la basca de tara asta si se perinda prin campanie, dau declarati, taie panglici, fac politica, acuza cu nesimtire alte femei care sunt batute, se constituie subit in parte vatamata, asumandu-si cu nerusinare calitatea de portavoce a cetatenilor judetului umiliti și batjocoriti de un pumnnefericit luat de o seamana de a noastra in plina zi in figura….
  Dna ministru, lasa naibii barbatii sa dea declaratiile astea si tu arata naibii putina compasiune pentru o surata de a noastra. Iti bati singura joc de tine sau ce faci, te-ai transformat intr-un caniș mai artagos decat Oltean?
  Du-te doamna si lucreaza acolo unde te-a uns Basescu ministra si nu mai iesi la rampa sa ne aratati cum minimalizati persiflati conceptul de respect fata de locul de munca, pt ca asa va tratati si cetatenii, cu acelasi dispret si nu mar mira daca s-ar constitui aceasi cetateni ai judetului in alta parte civila sa va dea in judecata ca va permiteti sa nu munciti si ca intreg ministerul pe care-l conduceti, in toata perioada asta nu a avut stapan, deci va bateti joc si de angajatii dvs.

 • Anunt important:pe surse, Monica Sasarman,sa autobatut !!!! E o inscenare grosolana marca Klaus !!!Ps-disti sunt niste ingeri!Dar niste ingeri ,care multi au cazut si vor mai cadea !Doamne ajuta !

 • Pentru Coco este problema PD-L pentru ca psd poate sa deschidă proces împotriva lui oltean Dolha si restu care au făcut anunțurile ieri ! Deci după mine IOAN OLTEAN ARE DE ALES ! Asta in cazul in care cei de la psd deschid proces ! O sa vedem

  • pe mine nu ma intereseaza nici PSD, nici ACL, eu vorbeam de infractiunea in sine – loviri si alte violente, in rest e treaba lor.

 • Cum puteti sa voriti asa ceva? Sa-i fie rusine d-nei Sasarman ca a fost de acord cu o asemenea minciuna. Raspundeti pentru faptele voastre ACL.

 • Care e urmatorul pas?V-ati gandit sau inca nu?Trece vremea, sunteti constienti ca pierdeti si nu mai stiti ce sa faceti. Mai e o saptamana si puteti pleca. Poate va ia Werner in Germania, daca va mai baga in seama:))

 • Felicitari doamna Doina Pana pentru tot ce ati facut. Sunteti de admirat. Nu bagati in seama rautaciosii. O sa vada si ei cine este cel mai bun presedinte. UN PRESEDINTE ROMAN!!

 • Nu ne-ati impresionat cu nimic cu scenariul vostru. Din contra, am vazut cat de murdar lucrati. 7 zile si nu vreau sa mai aud de voi. ACL renuntati la astfel de tampenii ca numa va ingropati.

 • Se vede diferenta dintre ACL si PSD… ACL – lucruri murdari, minciuni, acuzatii false!! PSD – vorbesc cu fapte: proiecte, drumuri, canalizari…etc. Nu va mai chinuiti ca nu aveti nicio sansa. VICTOR PONTA E PRESEDINTELE NOSTRU!!!

 • ponta ne da la RUSI !!! si ne creste salariu cu 2 lei.Dupa alegeri creste pretul la gigacalorie la motorina si benzina la gaz etc. Si voi care o sa-l votati faceti-va un calcul si sa vedeti cu ce ramaneti.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.