Actualitate

Dolha: Când încasezi de la 40 de vârstnici 120.000 de lei lunar, te aștepți să ai condiții foarte bune

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Bistrița-Năsăud a găsit deficiențe în aproape toate centrele pentru îngrijirea vârstnicilor pe care le-a verificat până în prezent, a declarat comisarul șef adjunct Stelian Dolha în ședința Colegiului Prefectural.

”Noi am verificat în proporție de 80% centrele pentru îngrijirea vârstnicilor. Eu mă așteptam ca lucrurile să fie în regulă, dar supriza mea a fost una neplăcută să aflu că avem centre care nu sunt pe măsura așteptărilor. Au apărut și probleme. Am și dat publicității un caz (de la Budacu de Jos -n.r.). Fotografiile vorbesc de la sine. Nu s-a închis un bloc alimentar pentru că el avea niște condiții bune. El trebuia oprit temporar până la remedierea deficiențelor, iar acest lucru s-a făcut într-o perioadă foarte scurtă, aproape peste noapte, deci se poate și altfel. În momentul în care vorbești despre 40 de vârstnici care achită fiecare câte 3000 de lei – o încasare lunară de peste 120.000 de lei – te aștepți să ai condiții foarte bune. Vorbim totuși despre părinții noștri, despre bunicii noștri și despre noi până la urmă fiindcă s-ar putea să ajungem și noi în astfel de centre”, a spus Stelian Dolha.

Întrebat dacă celelalte centre din județ au alte condiții, mai bune, el a răspuns: ”Nu spun că celelate nu au deficiențe. Au, dar nu atât de mari. Am putea veni și cu mesaje pozitive, dar CJPC nu face publicitate. Sunt și centre unde impresiile au fost bune, dar aproape în toate centrele s-au găsit mici deficiențe, dar care se pot remedia. Nu au fost atât de mari ca și la centrul pe care l-am prezentat și unde, pentru că s-a oprit temporar activitatea, am dat publicității și acel mesaj“.

În ce privește explicațiile primite de la administratorii centrului de la Budacu de Jos, Stelian Dolha a spus: ”Au venit cu o negare, au spus că aparținea carnea respectivă personalului, dar interesant este că era pe o variantă comună. E un lucru pe care l-am observat și la restaurante și sper să înțeleagă odată mesajul nostru că mâncarea pentru personal trebuie să stea separat, într-un frigider separat, nu în cel al bucătăriei pentru clienți, ori ei amestecă totul. La centrul de la Budacu de Jos, pozele și filmele vorbesc de la sine”, a spus comisarul șef-adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Bistrița-Năsăud.

În județ sunt următoarele cămine pentru persoane vârstnice licențiate la 25.01.2023

CITEȘTE ȘI:

4 comentarii

  • Diferenta domnule dolha e ca piata e libera in domeniu fata de salariul bugetarilor care e cateodata degeABa!!!

    10
    17
    • pe acest considerent intelegem ca este in regula ca la acest camin unde costa 3000 de lei pe luna cazarea si masa, sa se dea mancare stricata si sa nu se faca curatenie? adica daca ala e privat, banii astia nu conteaza, pot sa te si otraveasca? adica acola ajungem??? in profitul lor sa le dam bani sa isi bata joc ??? nu intelegem cum sa nu sanctionam astfel de lucruri. nu poti nu faci, da nu face asa ceva. Ati manca din frigiderele alea???

      19
      4
    • Nu era problema cat da ci DE CE SE LEAGA CAT DA FIECARE BATRAN SI NU SE LEAGA DOAR DE CALITATEA SERVICIILOR!!!
      Ca si cum ……… e exemplu!!!…….un vecin ar spune ca tu trebuie sa platesti mai mult la mizeria din bloc pentru a fi curatata pentru ca lucrezi la primarie si ai salariu foarte mare!!!!

      2
      3
  • Cand scapam de aceste intrebari puse de cei ca dumneavoastra la adapostul unor posturi numite politic atunci putem spune ca suntem pe drumul bun…. pana atunci sa moara capra vecinului!!!
    PS 1 interesul controlului dumneavoastra la aceste centre trebuie sa fie strict profesionale conform statului si fisei postului…asta asa ca sa stiti cu ce probleme ne confruntam in romania djn partea organelor de control !!!
    PS2 djn pjnctul meu dd vedere declaratia dv sunz a jmparti prada!!!

    7
    13
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.