Actualitate

Dorel Cosma, propus pentru titlul de Cetățean de onoare al Bistriței

În penultima seară a Festivalului Internațional de Folclor ”Nunta Zamfirei”, primarul Ovidiu Crețu i-a înmânat directorului Centrului Cultural Municipal, Dorel Cosma, Insigna de Aur a municipiului Bistrița, în semn de apreciere pentru întreaga sa activitate.

”Și mai am o surpriză: voi propune Consiliului Local în ședința din luna august acordarea titlului de Cetățean de onoare al municipiului Bistrița pentru Dorel Cosma”, a anunțat primarul Ovidiu Crețu.

”Este o mare onoare pentru mine să primesc aceste distincții”, a spus Dorel Cosma, care după adoptarea proiectului de hotărâre va deveni al 70-lea cetățean de onoare al Bistriței.

În ședința din 25 iulie, Consiliul Local Bistrița a aprobat conferirea titlului de Cetățean de onoare managerului Clinicii Sanovil, dr. Gavrilaș Mureșan.

Distincțiile vor fi oferite cu ocazia festivității de deschidere a Târgului Mare al Bistriței, programată în 24 august.

Lista cetățenilor de onoare ai Bistriței (până în acest an):

5 comentarii

  • Da’ ar trebui sa primeasca vreo 3 Titluri. Unul pentru ca exact fiica dumnealui este angajata la casa de cultura. Al doilea pentru notorietatea dansului – nimeni nu a mers sa mai participe la concursul pentru postul facut pentru fata lui. Din apreciere pentru Cosma nimeni nu a mai participat la concurs. Al 3-lea pentru ca biroul sau de la casa de cultura a ramas cu portocaliu si albastru (inca de pe vremea lui V. Moldovan) multa vreme vreme dupa ce PSD a venit la conducere. Tanco i-a tot atras atentia ca are culorile gresite.

    PS: Tanco nu ia si el o decstinctie de asta?! Sotia lui lucreaza la Primarie….angajata pe aceleasi considerente ca fata lui Cosma – „Prin concurs public”

  • Admiratia primarului Crețu pentru Dorel Cosma, este mai veche. La editia din 2014 a Festivalului Internațional „Nunta Zamfirei”, primarul Ovidiu Crețu i se adresa managerului Centrului Cultural Municipal, Dorel Cosma, cu expresia: „Debordezi de cultură, artă și frumos!”. Tot atunci, Crețu a mai spus entuziasmat de atmosfera festivalului : „Dacă Bistrița ar depune vreodată cererea pentru titlul de Capitală Culturală Europeană, acesta ar fi elementul de bază: un festival internațional de folclor precum Nunta Zamfirei!”
    Iată că acum vine si răsplata pentru Dorel Cosma, propunerea pentru „Cetățean de onoare al Bistriței” făcută, de acelasi Ovidiu Crețu.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.