Economie Social

Două administrații financiare comunale și 41 de posturi din DGFP Bistrița-Năsăud au fost desființate

Două administrații financiare din Uriu și Ilva Mică au fost desființate începând cu această săptămână, angajații fiind detașați la alte unități, DGFP reducând și 41 de posturi vacante

Directorul DGFP Bistrița-Năsăud, Dorina Cicioc, a declarat, miercuri, că angajații fostei Administrații a Finanțelor Publice Ilva Mică în număr de șase au fost detașați la Beclean, iar cei ai fostei AFP Ilva Mică, tot șase la număr, au fost detașați trei la AFP Năsăud și alți trei la AFP Sângeorz-Băi.

„Cele două AFP-uri nu mai aveau obiectul muncii fiindcă sunt foarte puțini contribuabili în localitățile respective. Un alt argument în favoarea desființării lor este distanța este foarte mică între Uriu și Beclean, respectiv Ilva Mică și Năsăud. Important este că angajații din cele două AFP desființate nu și-au pierdut locurile de muncă. Cei de la Uriu au fost redistribuiți la Beclean, iar cei de la Ilva Mică, au mers, o parte, la Năsăud și alții la Sângeorz-Băi”, a declarat Cicioc.

Potrivit sursei citate, au mai rămas în prezent AFP Bistrița, Năsăud, Beclean, Sângeorz-Băi, Prundu Bârgăului și Lechința.

„Am mai redus și 41 de posturi vacante. Unele sunt vacante din anii trecuți, altele s-au vacantat în urma pensionării unor oameni. Multe din aceste posturi sunt în servicii cheie și nu le-am putut salva, deși avem deficit de angajați la Direcția de Control Fiscal”, a declarat Ciocioc.

Potrivit sursei citate, deocamdată nu a fost disponibilizat din cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice nicioun angajat.

Etichete

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.