Economie

Economii de peste o sută de mii de lei lunar prin recalcularea unor pensii, inclusiv ale unor foști parlamentari

Casa Județeană de Pensii (CJP) Bistrița-Năsăud face economii lunare de peste o sută de mii de lei prin recalcularea a 52 de pensii de serviciu, inclusiv a șapte foști parlamentari.

Directorul CJP Bistrița-Năsăud, Ioan Fechete, a declarat, miercuri, în cadrul unei ședințe a Colegiului Prefectural, că cele 52 de pensii de serviciu au fost recalculate în baza Legii 119/2010, efortul bugetar fiind redus cu 105.239 lei/lună. El a spus că afectați de recalculare au fost 31 pensionari care au lucrat ca personal auxiliar în justiție, șapte foști senatori și deputați, 11 foști angajați ai Curții de Conturi, doi aviatori și un funcționar public parlamentar.

Pe de altă parte, Fechete a explicat că începând cu luna ianuarie a acestui an, s-au acordat drepturi bănești pentru grupele I și II conform art.169 din Legea 263/2010. De ele au beneficiat 16.732 de pensionari din județul Bistrița-Năsăud, efortul bugetar pentru plata acestor drepturi fiind de 1,6 milioane de lei lunar. Totodată, în Bistrița-Năsăud mai sunt și 11.500 de beneficiari ai pensiei minime de  350 lei acordată în baza OUG 6/2009. Pentru plata acestui drept lunar se cheltuiesc 1,1 milioane de lei.

Colegiul prefectural Bistrița-Năsăud a discutat, într-o ședință la care au participat toți șefii de instituții descentralizate ale statului, despre rezultatul reformelor făcute în fiecare domeniu de activitate.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.