Social

Două şcoli năsăudene şi una din Sîngeorz-Băi au cei cei mai mulţi liceeni săraci

Un număr de 582 de elevi din Bistriţa-Năsăud primesc, în acest an şcolar, bani de liceu. Conform listei publicate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, şcoala cu cei mai mulţi beneficiari se află pe Valea Someşului Mare şi este Colegiul Economic Năsăud. Nu mai puţin de 102 elevi care învaţă aici vor primi bani de la stat să nu abandoneze cursurile.

Pe locul al doilea este Colegiul „George Coşbuc” Năsăud cu 56 de beneficiari, iar pe locul al treilea Liceul Teoretic „Solomon Haliţă” din Sîngeorz-Băi cu 53 de beneficiari ai programului.

Urmează Liceul cu Program Sportiv Bistriţa cu 36, Liceul „Petru Rareş” Beclean cu 34 de beneficiari, Liceul Tehnologic „Ion Căian Românul” din Căianu Mic şi Colegiul Silvic Transilvania Năsăud cu câte 33, Liceul Tehnologic Feldru şi Liceul Agricol Bistriţa cu câte 26 şi Colegiul Tehnic InfoEl Bistriţa cu 22. Celelalte licee din judeţ au sub 20 de beneficiari.

La coada listei sunt Liceul Forestier Bistriţa şi Liceul Tehnologic Lechinţa, câte trei, respectiv Liceul Logos Bistriţa, unul singur.

LISTA TUTUROR ŞCOLILOR O GĂSIŢI AICI

ISJ Bistriţa-Năsăud anunţă că vor primi bani de liceu toţi elevii care au depus cereri în acest sens.

Beneficiază de „Bani de liceu” elevii care se află în întreţinerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele 3 luni anterioare depunerii dosarului, este de maximum 150 lei, precum şi elevii care beneficiază de o măsură de protecţie ori aflaţi sub tutelă sau curatelă în cazul respectării condiţiei de venit precizate mai sus.

Sprijinul financiar „Bani de liceu” se acordă pe bază de cerere, formulată de elev cu autorizarea reprezentantului legal, înregistrată până la data de 1 octombrie 2017.

La stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie sa iau în calcul toate veniturile cu caracter permanent, realizate de membrii familiei în ultimele 3 luni anterioare depunerii cererii cu excepţia: alocaţiei de stat, alocaţiei suplimentare pentru familiile cu mulţi copii, burselor de studii şi burselor sociale, precum şi a altor ajutoare cu caracter social acordate elevilor.

Sprijinul financiar prevăzut în cadrul Programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu” se acordă lunar, în cuantum de 180 lei pe lună, la începutul anului şcolar, pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat sau de diplomă şi pe perioada practicii în producţie. Sprijinul financiar se sistează în următoarele situaţii: elevul absentează nejustificat minimum 20 de ore, la diferite discipline de învăţământ; elevul a fost eliminat de la cursuri pe o perioadă de 3 – 5 zile, elevul a obţinut sub nota 7 la purtare; elevul nu mai frecventează cursurile unităţii de învăţământ sau a fost exmatriculat.

Ministerul Educaţiei desfășoară de peste 12 ani Programul naţional de protecţie socială „Bani de liceu”, prin care acordă un sprijin financiar pentru elevii din licee şi şcoli de artă şi meserii.

Sursa foto: Facebook, clasă de elevi de la Colegiul Economic Năsăud

1 comentariu

  • Abandonul şcolar, sărăcia şi egaltatea de şanse a copiilor, ar trebui să fie una dintre temele electorale. Se discută prea mult de economie, bani, salarii, curs valutar, rate, salariu minim, salariile bugetarilor, etc.
    As vrea să văd că oamenii politici din PNL comentează si subiecte de genul acesta şi nu doar subiectele care au ca subiect economia.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS