Actualitate

Dr. Anca Andrițoiu: O persoană vaccinată în decembrie 2020 a murit, alte patru s-au reinfectat

O persoană dintr-un centru rezidențial a decedat aseară, deși era vaccinată din luna decembrie a anului trecut, iar alte patru care au avut deja Covid-19 s-au reinfectat, a declarat directorul Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, dr. Anca Andrițoiu, într-o ședință a Colegiului prefectural.

Răspunzând unei întrebări, dr. Andrițoiu a spus că nu are informații exacte despre numărul persoanelor vaccinate care ar fi contactat ulterior virusul, dar poate spune că sunt patru care s-au reinfectat întrucât a transmis datele Ministerului Sănătății, care face un studiu în acest sens.

”Imediat după vaccinare nu am avut cazuri de infectare. Sigur că au fost la un interval de timp mai mare… Chiar aseară am avut un caz, un deces, o persoană care a fost vaccinată anul trecut în decembrie, o persoană dintr-un centru rezidențial. Nu a ieșit din perioada de protecție a vaccinului, dar așa cum știm cu toții, vaccinul nu ne împiedică să ne infectăm, doar că facem forme mai ușoare de boală, dar această persoană care a decedat era cu foarte multe comorbidități”, a spus dr. Anca Andrițoiu.

Întrebată cum explică faptul că au fost 12 decese într-o zi, dr. Andrițoiu a spus că nu au murit atât de mulți oameni din cauza Covid-19 într-o singură zi.

”Problema cu decesele stă în felul următor: aseară aveam 456 înregistrate în Corona-Forms. Aceste decese se înregistrează în Corona-Forms după ce spitalele completează toate datele, tratamentele, completăm comorbiditățile și abia apoi completăm unde scrie data decesului la persoana respectivă. Chiar și aseară a fost un caz, însă persoana era din Neamț. Am avut de la Bihor, de la Hunedoara, aceastea nu se contorizează aici pentru că s-au infectat în altă parte. Au fost părinții sau bunicii unor medici care i-au adus aici la spital. Am avut ieri două decese în UPU care au venit cu simptomatologie de altă natură și întâmplător s-a descoperit că erau și cu testul pozitiv, dar nu aveau manifestări respiratorii. Unul a făcut infarct, altul avea un traumatism. Nu putem să le contorizăm ca decese Covid.

Întrebată cum stau lucrurile cu noile infectări, ea a spus că acestea sunt în creștere: ”Din păcate, numărul de pacienți e iar mare. Ieri am ajuns la 100 de noi infectați. Paturile din ATI, cele 9 pe care le avem, sunt ocupate. Au fost ieri două paturi libere, dar s-au ocupat în cursul zilei. E un aflux mare de persoane, iar în acest moment la Bistrița și Năsăud avem internate 110 persoane. E posibil să fie tulpina nouă, dar, pentru că nu se pot face secvențierile, nu știm neapărat că e tulpina nouă, dar e posibil să fie pentru că sunt cazuri care afectează mult tinerii. Sunt mulți copii, mai ales de când a început școala sunt copii care se infectează. În fiecare zi suspendăm clase și grupe de grădiniță”.

Referitor la rata mortalității care ar fi dublă la noi în județ comparativ cu media națională și europeană, șefa DSP a răspuns: ”Nu am o explicație pentru asta decât că sunt cazuri care vinîn stare foarte gravă ”

”O perioadă nu am avut decese. Acum când a venit valul trei au început iar decesele pentru că vin cazuri foarte grave. Aseară am avut caz, ieri depistat, ieri decedat, cu o zi înainte am avut deces în ziua în care a fost depistată persoana respectivă. Sunt cazuri care vin în stare foarte gravă. Nu cred că e ceva specific Bistriței. Sunt tratate, lumea își face datoria, dar sunt cazuri care vin în stadii foarte avansate”, a declarat dr. Andrițoiu.

Cel mai tânăr decedat din cauza Covid-19 a fost o femeie de 44 de ani.

7 comentarii

  • Transmiteți-le acest lucru și celor care manifestă în stradă, cerând renunțarea la măsuri și oprirea pandemiei, poate vor înțelege, deși cred că n-au cu ce. Situația este tristă, complicată și dureroasă, unii se luptă să trateze oameni și să țină lucrurile sub control, iar alții, cei fără creier, nu doar că resping orice măsură de protecție, ci îi mai fac și asasini pe ceicare luptă pentru salvarea bolnavilor, fără ca autoritățile abilitate să-și facă treaba și să aplice legea. Avem de a face cu două lumi, lumea celor care înțeleg situația, respectă regulile și fac ce le stă în putință să se protejeze pe sine și pe cei din jur, și lumea celor care cred, dar nu în Dumnezeu, ci în teorii ale conspirației, crezând că totul este o făcătură, că virusul nu există și că trebuie anulate toate măsurile restrictive, vor dinadins să devenim o a doua Brazilie, unde se moare pe stradă, la drumul mare. Printr-un astfel de comportament, nu doar că-și periclitează propria soartă și pe cea a familiei, ci riscă să pericliteze sănătatea și viața celor din jurul lor. Acești inși cu apucături de animale sălbatice cer nici mai mult nici mai puțin oprirea pandemiei, băieți și fete, pandemia nu poate fi oprită precum un televizor, o scoatem din priză sau apăsăm pe un bumb și s-a gătat cu ea, acest păcătos virus poate fi combătut numai prin reguli respectate, măsuri asumate și prin vaccinare. Prin tot ce fac acești oameni, nu doar că nu ajută la combaterea virusului, ci, prin acțiunile lor iraționale, contribuie la răspândirea sa. Nici mie nu-mi convin măsurile, nu cred că este o persoană rațională care, întrebată fiind, să spună că adoră măsurile dispuse, dar e una ce ne place și e alta ce trebuie să facem. Cât timp unii se vor strădui, atâta cât pot ei și cât știu, să combată și să țină sub control pandemia, iar alții se vor strădui să creeze dezordine și scandal, nu se va ajunge la nimic folositor pentru țară. Acești răsculați ar trebui să se gândească în primul rând la categoriile vulnerabile, cele mai expuse, pe care le pot pune în situația de a se zbate între viață și moarte. După umila mea părere, politicienii care vin și instigă la nerespectarea măsurilor, la nesupunere față de reguli și care răspândesc teorii ale conspirației, ar trebui să răspundă penal. Este inacceptabil ca din pozițiile ocupate, în loc să lupți pentru interesul comun al tuturor, tu, prin impostura-ți caracteristică, să inciți la dezordine și la sfidarea oricărei măsuri.

    • Pune-ți masca pe fata ,izoleazate de restul oamenilor, băgați un cacat în gura și trage apa după tine tantalau prost și analfabet ce ești înainte a a scrie ceva de ce nu ai habar

    • Bro, lumea care manifestează nu e anti-covid, ci anti sistem. Sistemul din Romania e mincinos, dezorganizat si dezorientat. Lumea e sătulă de atatea minciuni, încât nu mai stie ce, si pe cine sa creadă. Eu trăiesc in Franța de 9 ani, aici s-au impus masuri de protecție cu cateva luni înaintea României, dar ici nu s-a pus in tema niciodată corupția fin conducerea țării, ptr ca nu a fost cazul. Nu va mai legați de oamenii care protestează, ci începeți să gândiți si sa înțelegeți situația din care s -a ajuns aici. Baftă si multa sănătate, tuturor!

    • Nici tu nu ai citit tot articolul pana la capat. A spus ca omul vaccinat avea foarte multe comorbiditati. Vaccinul nu te face imun impotriva cancerului draga. Asa ar disparea toate bolile de pe planeta printr-un simplu vaccin.

  • doamna andritoiu,doamna Sabau,stiti ca aia depistati pozitiv la Sanovil nu sunt raportati la Dsp?ce aveti de zis despre asta?ca bantuie linistiti prin oras si infecteaza si pe altii.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS