Social

Drum forestier modern între Colibița și Tihuța, deschis circulației

(FOTO) Un nou drum forestier, modern, care leagă Colibița de Tihuța, este deschis circulației începând de astăzi. Acesta face parte dintr-un proiect amplu de modernizare pe care Primăria Prundu Bârgăului a reușit să îl acceseze, toate cele 11 tronsoane de drum fiind finalizate și recepționate.

Proiectul “Înființarea și modernizarea infrastructurii rutiere forestiere și agricole în comuna Prundu Bârgăului” a început în 2019 și a vizat modernizarea și înființarea a 12,913 km de drumuri forestiere aflate pe teritoriul administrativ al comunelor Prundu Bârgăului, Tiha Bârgăului și Bistrița Bârgăului.

”Mă bucur că am reușit să finalizăm acest proiect care a vizat modernizarea de drumuri forestiere din comuna noastră, unul dintre acestea creând o nouă legătură între două zone turistice importante – Colibița și Tihuța. Este o realizare importantă pentru noi ca și comună, mai ales că zona aceasta este una deosebită, cu un mare potențial turistic”, spune primarul comunei Prundu Bârgăului, Doru Crișan.

Drumurile nou înfiinţate şi cele modernizate au partea carosabilă de 2,75 m, specifice unui drum forestier secundar, cu o bandă de circulaţie și au în lateral acostamente.

Au fost modernizate drumurile forestiere: Valea Muntelui (1.917 m), Valea Brujenilor (1.275 m), Zapodea Cocoșului (600 m), Locurele Toader (1.200 m), Preluca Brujoaia (1.624 m), Dealul Toader (2.260 m), Pârâul Comarnic (1.304 m), Șendroaia de Jos (745 m), Valea Blajii (500 m) și Prislop (1.488 m).

Prin acest proiect au fost realizate șanțuri și rigole carosabile pentru scurgerea apelor, iar în zonele în care drumurile forestiere intersectează cursuri de apă sau torenţi, au fost construite 66 de podeţe.

Finanțarea, în valoare de 6,8 milioane de lei, a fost asigurată din fonduri europene.

3 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.