Social

După proba de interviu, două licee din județ vor avea directori de nota 10

Proba de interviu pentru funcțiile de directori și directori adjuncți în unitățile de învățământ din județ a continuat și miercuri, când au fost acordate trei note de 10 candidatului la funcția de director adjunct al Liceului ”Radu Petrescu” Prundu Bârgăului, dar și celor la funcțiile de director și de director adjunct ai Liceului ”Ion Căian Românul” Căianu Mic. Cinci candidați nu s-au prezentat, iar doi au fost respinși.

Durata probei de interviu este de 60 de minute pentru fiecare candidat, structurată astfel: pentru susținerea prezentării candidatului și a strategiei de dezvoltare a unității de învățământ – maximum 25 minute; pentru pregătirea și prezentarea modalității de rezolvare a situației-problemă – maximum 20 minute; pentru rezolvarea sarcinii de lucru repartizată pentru evaluarea competențelor digitale – maximum 15 minute.

Din comisiile de interviu fac parte 5 membri: un inspector școlar, un reprezentant al autorității publice locale desemnat de fiecare consiliu local prin HCL, un reprezentant al unui agent economic și două cadre didactice din școală.

Etichete

8 comentarii

 • Sunt tare curioasă ce se întamplă cu posturile ce nu răman ocupate!O să ramană actualii directori, chiar dacă nu au luat nota?

  • Mulți se întreabă asta.
   Cei care au fost la concurs și nu au luat nota, încă sunt în funcție. Se pare ca se va organiza un alt concurs, în curând, pana iau nota de trecere.
   Nu înțeleg, de ce se mai organizează aceste concursuri, dacă tot cine trebuie rămâne.
   In concluzie, rămâne cum s-a stabilit în vara, când s-au hotărât directorii din scoli, la Inspectorat.
   Sunt curioasa, dacă va apărea comentariul meu.

  • Sunt curios dacă vreun candidat din județ care nu lucrează în școala respectivă, la interviu onorabila comisie formată și din 2 profesori localnici și reprezentantul politic al CL, a primit nota minim 7. A fost singur pe loc și a reușit pe 2. Trageți concluziile. Încă mai funcționează principiul „concursul se ține joi iar postul a fost ocupat de marți”.

  • voi nu vedeti penibilu si realitatea, acei directori buni….. vor sa-i inlocuiasca cu astia de 10 la interviu ca doar au niste sinecuri de plasat si oblgatii din campanie….ia puneti video la interviuri ia dati teste scrise sa vedem note reale nu……date de partid..normalitatea lor deja este penibila si fara sens

 • Normal cei care nu s-au prezentat la concurs sau au căzut cu succes ar trebui să li să puie „ceară pe schiuri”și să fie „flituiți”, respectiv schimbați. După cutuma democrației noastre probabil se așteaptă algoritmul funcțiilor care se împart între PSD-PNL-UDMR (prefect, subprefect, directorași de deconcentrate, școli, agenții, inspectori școlari ș.a.m.d.) numiți prin detașare până la viitorul concurs. Soluția ideală ar fi alegerea lor de către toată suflarea angajată din școală, inclusiv inspectoarele de la mop. Doamna Andra Pop, mi s-a întâmplat cu nepublicarea comentariului atunci când adevărul a deranjat. Nu toate pamfletele au fost gustate.

  • pai e OMUL de la partid, tovarase te rugam sa retragi orice critica calomnioasa…

   liberalismul asta este mai odios ca comunismul.. macar atunci oameni erau oameni si erau buni in domeniu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.