Actualitate

După accidentele din ultima vreme, poliţiştii cer să fie montate bariere la Livezile şi Susenii Bârgăului

Pe drumurile publice din judeţ s-au produs până acum trei accidente la trecerile de nivel cu calea ferată, la Bistriţa, Livezile şi Năsăud, în urma cărora, patru persoane au fost grav rănite şi trei uşor. De vină au fost şoferii care nu s-au asigurat, însă o măsură de siguranţă în plus, cum ar fi barierele, nu strică.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Virginia Roşca, a declarat pentru Timp Online că două accidente s-au produs la trecerile la nivel cu calea ferată prevăzute cu indicatoare rutiere de oprire obligatorie, iar altul la o trecere prevăzută cu semnale acustice şi luminoase.

„În toate aceste cauzuri, conducătorii auto nu au respectat semnificaţia indicatoarelor rutiere cu toate că ei cunoşteau foarte bine sectoarele de drum la intersecţiile cu calea ferată, semnalizarea acestor intersecţii, precum şi obligaţiile ce le reveneau în calitate de conducători auto”, a spus Virginia Roşca.

Potrivit sursei citate, IJP Bistriţa-Năsăud a desfăşurat până acum 50 de acţiuni pentru prevenirea accidentelor la trecerea la nivel cu calea ferată în urma cărora au fost date 170 de amenzi şi au fost ridicate 37 de permise de conducere, iar CFR a primit la rândul lui amendă, ca administrator al căii ferate, fiindcă nu a defrişat vegetaţia care obtura vizibilitatea.

„În cursul anului 2013 şi primele nouă luni din 2014, au fost făcute 21 de informări şi propuneri pentru creşterea siguranţei participanţilor la traficul rutier şi feroviar administratorilor căii ferate şi drumurilor publice, propuneri care au vizat completarea indicatoarelor rutiere lipsă sau deteriorirate, instalarea de bariere semiautomate pe drumurile publice intens circulate unde s-au produs accidente rutiere, defrişarea la timp şi de câte ori se impune a vegetaţiei, asigurarea planeităţii trecerilor la nivel cu calea ferată, precum şi desfiinţarea obstacolelor care împiedică vizibilitatea”, a mai spus Virginia Roşca.

Purtătorul de cuvânt al IJP Bistriţa-Năsăud a adăugat că instituţia pe care o reprezintă va face o nouă propunere CFR, până la sfârşitul acestei luni, astfel încât la trecerea la nivel cu calea ferată de la Livezile şi Susenii Bârgăului să fie amplasate bariere cu semnale acustice şi luminoase întrucât în ambele zone s-au produs mai multe accidente rutiere, iar aceasta ar fi o măsură de siguranţă suplimentară.

1 comentariu

  • O bariera acustica si luminoasa este necesara si la trecerea la nivel cu calea ferata spre Agrisu de Jos, vizibilitatea fiind aici foarte redusa.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.